ostatnio czytałem forum parkietu i przewinęła mi się twoja ksywka(gallendor), wiem że miałeś zakup bardzo wysoko i później uśredniałeś,(nie pamiętam czy sprzedałeś) posiadasz jeszcze akcje czy tylko nas przestrzegasz przed tym co ciebie spotkało ??
Dnia 2014-08-19 o godz. 12:39 ~Gallendor napisał(a): > Scalenie Indor nagania ;) to jego metoda na zarobek po mojemu Pionier redukuje ilość swoich akcji..
Chyba jesteście niedoinformowani, Pioneer to taka "spółka cypryjska" założona przez Włodarczyka, prezesa Vedii, tak więc każde zbycie/nabycie musi być informowane w raporcie.
Sprzedają rozczarowani drobni, dopóki nie pojawią się komunikaty ze spółki tak może to wyglądać, chociaż tutaj też może być różnie bywało, rosło nawet bez żadnych wiadomości ze spółki.
znalazłem, raport 13/2014 zarząd Vedia S.A. informuje o otrzymaniu zawiadomienia w trybie art. 160 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi oraz rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie przekazywania i udostępniania informacji o niektórych transakcjach instrumentami finansowymi oraz zasad sporządzenia i prowadzenia listy osób posiadających dostęp do określonych informacji poufnych, od Członka Zarządu Spółki, że podmiot zależny od Członka Zarządu dokonał zakupu 22.525 akcji spółki ....
i właśnie te akcje poszły na cypr UNIVERSAL PIONEER INVESTMENTS LIMITED*