• Raport Imagis Autor: ~Blacha [31.61.128.*]
    Jak na zawirowania w II kwartale to zysk przyzwoity, który zasila jeszcze konto PCG.
    Może jednak nie pozbędą się Imagisu a po emisji akcji kupią coś atrakcyjnego. Popyt rośnie po lewej stronie 800 tys papiera
  • Re: Raport Imagis Autor: ~al [46.16.234.*]
    kierunek 20 gr
    tak jak GANT
    NIESTETY TAKA PRAWDA - kwestia czasu
  • Re: Raport Imagis Autor: ~Marta [31.175.184.*]
    Blacha ,gdzie ty widzisz dobre wyniki? ha ha ha
  • Re: Raport Imagis Autor: ~toczi [31.61.129.*]
    a co ślepi jesteście ?
    Pomimo tego, dzięki zdywersyfikowanej działalności oraz mocnej pozycji rynkowej Grupa Kapitałowa wypracowała w pierwszym półroczu zysk netto na poziomie 4,7 mln zł.

zysk 4,7 mln zł to mało ? ? ? to kupcie sobie ganta ')
  • Re: Raport Imagis Autor: ~marta [31.175.184.*]
    A w II kw 2014 ...... Ha ha
  • Re: Raport Imagis Autor: ~MAPI [89.78.69.*]
    Nie siejcie paniki drodzy mąciciele z tego forum. Dane finansowe Grupy IMAGIS za II kwartał są delikatnie mówiąc niezłe. Analizując kondycję finansową podmiotu gospodarczego należy zwracać bowiem uwagę nie tylko na RZiS, ale także i dane bilansowe. Pomimo znacznego spadku przychodów w 2Q 2014 o prawie 63,0% wygenerowany został zysk na sprzedaży 2 412,98 tys. zł oraz zysk netto 1 744,63 tys. zł ( łącznie za 2Q 2014 zysk netto Grupy Imagis wynosi 4.754,71 ) Spadek sprzedaży w 2Q 2014 może wynikać np. ze sposobu księgowania sprzedaży tj. przesunięcia fakturowania na 07.2014r. Po stronie pasywów w bilansie widzimy za to same korzystne zmiany tj. kapitały własne za 2Q 2014 wzrosły do 55 813,91 tys. zł. tj wzrost w ciągu ostatniego roku o 14 098,94 tys. zł, a zobowiązania i rezerwy na zobowiązania zmniejszyły się do 12 571,28 tys. zł tj. spadek w ciągu ostatniego roku o 3.410,94 tys. zł. Kondycja finansowa Grupy Imagis uległa więc poprawie a nie pogorszeniu.
    jesli gielda dyskontuje przyszlosc to jedynym wytlumaczeniem tego mega zjazdu jedt karuzela transakcyjna vat. Wiec twoj optymizm jest mocno naciagany. Jesli masz inne zdanie to wytlumacz spadek kursu. Ewntualne kary zmiota spolke z powierzchni.Brak zdecydowanego dementi zarzadu jedt bardzo wymowny.Kto sie polakomi na "tanie " zakupy moze tego gorzko pozalowac.
  • Re: Raport Imagis Autor: ~znawca [87.207.141.*]
    a to co?
    Raport Bieżący nr 12/2014
    Zarząd IMAGIS S.A. (Spółka, Emitent) oświadcza, że informacje opublikowane w Pulsie Biznesu z dnia 29.04.2014 r. w artykule "Komórkowy biznes Imagisu pod lupą" sugerujące, że IMAGIS S.A. wraz ze spółką zależną GPS Konsorcjum sp. z o.o. brała udział w transakcjach, w których dochodziło do wyłudzeń VAT nie są prawdziwe. Wobec obu Spółek, jak również osób zarządzających i pracowników IMAGIS S.A. oraz GPS Konsorcjum Sp. z o.o. nie toczyło się, ani nie toczy obecnie jakiekolwiek postępowanie karne bądź karne skarbowe.
    Prowadzone do tej pory kontrole, to standardowe czynności dokonywane w związku
    z działaniem przedsiębiorców w branży uznanej za narażoną na wyłudzenia VAT. Wg oceny Spółki nie wskazywały oraz nie wskazują one na jakiekolwiek zastrzeżenia organów podatkowych co do przeprowadzonych przez Imagis S.A. i GPS Konsorcjum sp. z o.o. transakcji. W szczególności, nie stwierdzono uchybień w ewidencjonowaniu zdarzeń gospodarczych, nie kwestionuje się sposobu rozliczeń podatkowych, nie poddano pod wątpliwość prawdziwości i wiarygodności transakcji. Obie Spółki terminowo i regularnie płacą wszelkie należne opłaty i podatki VAT wynikające z prowadzonej przez nie działalności.
    Charakter i sposób prowadzenia działalności przez GPS Konsorcjum sp. z o.o. nie odbiega od typowych schematów biznesowych charakterystycznych dla branży handlu elektroniką, a minimalizacja kosztów stałych nakierowana na osiągnięcie wyników nie stoi w sprzeczności z rzetelnym prowadzeniem biznesu.
    zacytuj dla rowniwagi oswiadczenie kontrolujacych czemu tego nie uczyniles? tez bylo w pulsie biz. A oswiadcz.zarzadu,ktore cytujesz bylo w trakcie a nie po kontroli wiec ja czekam na stanowcze dementi!
  • Re: Raport Imagis Autor: ~znawca [87.207.141.*]
    nie cytuje z pb tylko z oficjalnego komunikatu espi. masz i ty cos do zacytowania to cytuj. ja tylko przedstawilem ci ze myslisz sie ze nie bylo reakcji ze strony imagisu. widze takze ze zakladasz ze kontrola sie skonczyla, ja tego nie wiem. nawet nie wiem czy to bedzie w ogole dotyczylo pcguard po sprzedazy imagisu i przedluzajacych sie kontrolach. jak tak duzo niewiadomych to najlepiej stanac z boku ale takze dbac by emocje nie przeslanialy rzeczywistosci bo mozna nie zareagowac na np pozytywne sygnaly
  • Re: Raport Imagis Autor: ~toczi [31.61.140.*]
    Marta o co Ci chodzi z tym naganianiem na spadki ? chcesz kupić ? czy sprzedać ? . Jak byś chciała sprzedać to byś pisała o spółce tylko pozytywnie a Ty cały czas ją opluwasz więc zakładam że szykujesz się by kupić akcje tej spółki bo chyba z nudów się tak nie udzielasz na tym forum ?
    dlatego,ze mam troche akcji i boli mnie to co sie wydarzylo ,poczulam tez potrzebe podzielenia sie swoim sposobem myslenia i kojarzenia faktow .Nie chce aby ktos inny padl ifiara tej "perfidnej" gry.Zalezy mi na tym by winni jesli tacy sa poniesdli kare Z drugiej strony chce aby potencjalni kupcy wiedzieli ile ryzykuja kupujac pcg.
  • Re: Raport Imagis Autor: ~jan [77.254.104.*]
    ok marta ,wszytko jasne .

Moge tylko powiedziec jedno , zazdroszcze akcjonariuszom ELZAB-u ,fanatstyczny pochód :)

• Re: Raport Imagis Autor: ~swojak [80.50.228.*]
    zaglądam na forum po kilku dniach ,i co widzę ?
    Nic sie nie zmieniło dalej kilku naganiaczy porównuje PC do ganta ,cali i innych bankrutów .
    Jana nie będę komentował (chorym ludziom współczuję)
    A pozostali na czele z Martą vel grześ kaszan (zdecyduj się na jeden nick) siedzą całymi dniami na forum i tak bezinteresownie przestrzegają przed kupnem perełki jaką jest PC.
    I jeszcze piszą że mają akcje PC haha dobre.

Nawet jakiś pryszcz podszył się pod mój nick.

Zajrzę tu za jakiś czas. (szkoda czasu na czytanie tego bełkotu) a wy piszcie dalej może jakiś przestraszony sprzeda z 5 tys papiera bo nie sądzę że na więcej macie kasy.
  • Re: Raport Imagis Autor: ~jan [77.254.104.*]
    uwaga obudzil sie mentor (pisze sie chyba męt Or )hahahaha.!!!!!! :))))

"Mętoruje" od czasu kiedy zaczelo spadac czyli duzo powyzej 2 zl i przez ten czas podtrzymuje ,ze nie warto po tej cenie sprzedawac ,a wwszyscy co sprzedaja to oszolomy hahahaha
    Ciekawe ,byc moze dojdzie do paradoksalnego wniosku ,ze warto sprzedac po 50 gr :))))
    hahahaha

p.s.

ktos kto ma poprzekladane klepki nie ma uczuc wyzszych wiec nie moze wspolczuc wiec nie kłam swojak . :)
    Ja tobie nie wspolczuje ,bo ty nie jestes chory ty tak po prostu juz masz taki typ.

swojak to taki buc inaczej " forumowy" "walesa"
[x]
PCGUARD 0,00% 0,38 2009-03-20 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.