Srebro tak ale nie w tej cenie....DZiś w renomowanych mennicach możma kupić jednouncjową monetę srebrną inwestycyjną za pomiżej 80 plz...Na takiej inwestycji i tak na starcie traci się około 20 plz na uncji (marże i podatek)...Także tego typu oferty można rozpatryważ od 70 plz co najwyżej...
Srebro wzrosło o ponad 800 % w ciągu 12 lat , więcej o srebrze na http://golden-line.com.pl/srebro/ na golden-line.com.pl dowiemy się też jak kupić złoto najtaniej u dilera
w srebrze (złocie, kilku innych metalach) to można OSZCZĘDZAĆ
INWESTOWAĆ to można w jakiś biznes , w którego perspektywy wierzymy może jeszcze w nieruchomości na wynajem
a kupowanie akcji , 'no bo spadły a na forum raczej głosy że dobre' , albo, wkładanie 'pieniędzy' (pofarbowanych papierków) do banku gdzie ich wcale nie ma - to się nazywa SPEKULACJA
to jest tzw "wykładzik" biedaka, większość moich znajomych pierdzieli takie głupoty jak ty, łączy was jedno brak kasy, mieszkania na wynajem buhaha, do autora tematu zasada jest prosta jak tanieje to kupuj jak drożeje to sprzedaj, obecnie srebro jest bardzo tanie...
Tyle,ze aby wyjść na zero cena musi wzrosnąć o 30 procent-na starcie tej inwestycji traci się tyle przez podatek vat i marże.Obecnie cena cały czas spada- skutek gry papierowych spekulantów...
Chodzi o uzbrojenie a nie rakiety kosmiczne. Takie rakiety kosztują już od kilku milionów dolarów np.KEPD. Świat się zbroi i na zbrojenia też potrzeba srebra.
Pamiętać należy,że na starcie tej inwetycji traci się około 30 procent zainwestowanego kapitału ( podatek +marże ) dlatego w srebro warto inwestować tylko i wyłącznie gdy mamy do czynienia z kilkudzięsięcioprocebtowyni spadkami inaczej nigdy nie wyjdziemy na plus z tej inwestycji..
Srebrne monety mogą być tańszą alternatywą dla złota, szczególnie jeśli ktoś dopiero zaczyna swoją przygodę z inwestowaniem w kruszce. Należy jednak pamiętać, że cieżej zarobić na inwestowaniu w srebro. Polecam popatrzeć na jakiejś stronie (polecam zlota-uncja.pl, sama z niej korzystam) i zastanowić się co będzie dla nas lepsze.
Długoterminowo zdecydowanie z bulionówkami wygrywają monety srebrne kolekcjonerskie gdzie wartość kruszcu jess drugorządna a bardziej się liczy niski nakład,walory artystyczne....Tu przebitki po latach mogą być nawe kilkudziesięciokrotnie wyższe...Oczywiścoie takie monety sprzedaje się na aukcjach a nie w mennicach ani skupie srebra,,,
Nie kupiłbym nigdy żadnego kruszcu ze strony typu olx itd. Korzystam tylko ze sprawdzonych źródeł, ostatnimi czasy ze zlota-uncja.pl, choć zdarzało mi się brać z innych miejsc. Profesjonalny sklep to podstawa udanego zakupu
Jednak czy srebro można traktować jako kruszec inwestycyjny? Jest realna szansa zarobku na srebre? Widziałem srebrne monety z postaciami marvela, które faktycznie mogły ładnie wyglądać w kolekcji, ale czy czyste monety srebrne mają wartość inwestycyjną?
Jasne, że można kupować srebro w celach inwestycyjnych jednak trzeba robić to z głową. Srebro przejawia znacznie niższą cenę za uncję niż złoto. Jedna większość mennic wprowadza srebrne odpowiedniki swoich złotych monet, Popatrz sobie chociażby na zlota-uncja.pl, gdzie zarówno złote najpopularniejsze monety można również kupić w wersji srebrnej. Pozdrawiam!
Jeśli chodzi o srebro to szanse na godziwy zarobek maja tylko monety kolekcjonerskie...BUlion raczej skazany jest niestety na porażkę- zbyt duży podatek (23 procent) i marze...Oczywiście monety kolekcjonerskie należy spr\zredawać na aukcjach numizmatycznych a nie w mennicach, gdzie rodzaj monety nie ma żadnego znaczenia...
Tylko że moneta numizmatyczna to nie jest inwestycja w srebro. Inwestycja w srebro czyli metal sam w sobie w wartość z wagi srebra. Co za różnica czy 1kg srebrnych super rzadkich monet czy 1kg srebrnego drutu. Jeśli fabrka produkująca panele słoneczne będzie skupować srebro po 100zł/gram to za monetę numizmatyczną nie dostaniesz więcej, wręcz mniej bo są mniej czyste i będa musieli ponieść koszt oczyszczania.
Zyski na dobrze dobranych monetach kolekcjonerskich sięgają kilkaset procent ( na aukcjach numizmatycznych czy choćby allegro)...Przykładem mogą być choćnby monety NBP np zwoierzęta świata...By zarobić cokolwiek na bulionie potrzeba by wzrostu ok 30 procent ceny srebra...W mennicach najtańszy bulion to dxiś około 70 plz (cena kupna) natomiast gdy chcesz sprzedać nieco ponad 50 plz za uncję...
daj sobie spokój , chcesz opylać ten swój szajs po zdzierskich cenach to się reklamuj uczciwie a nie próbuj robić ludziom wody z mózgu na forach jako 'obiektywny doradca'
Tak jest jak niwe wierzysz to spójrz na aukcje na allegro i porównaj ceny...Porównaj też ceny zakupu i skupu bulionówek w cennikach - taka jest prawda- na bsrebrnych bulionówkach od lat nie ma zarobku,,,Jak nie chcesz przyjąć do świadomości tego faktu to sam daj sobie spokój...
POwiadam - nie w kżadnym kantorze tylko na aukcjach kolekcjonerskich - przy odpowiednim doborze monet zyski pstale rosnę i po latach mogą osiągnąć nawet kilkunastokrotną zyskowność.. A mennicw dziś skupują jednouncjówki srebrne za poniżej 60 plz...
Monety kolekcjonerskich to nie jest inwestycja w srebro. Tylko w wartość dodaną do kruszcu. Sam kruszec nie ma istotnego znaczenia dla wartości takiej inwestycji.
Moim zdaniem nie warto kupować na portalach aukcyjnych, bądź stronach z ogłoszeniami. Nie mamy wtedy pewności co kupujemy. Tylko sprawdzone sklepy gwarantują pewność, że kupujemy autentyczne kruszce, bez żadnych domieszek. Mamy wtedy również pewność, że zamówienie na pewno do nas dotrze.
Kupiłem kiedyś sztabkę na aukcji po okazyjnej cenie. Głupi ja myślałem, że trafiłem ofertę życia. Okazało się, że była podrobiona, w środku zawierała wolfram czy inny syf i tylko z wierzchu była pokryta warstwą złota. Od tamtej pory kupuje tylko w sprawdzonych miejscach, np. zlota-uncja.pl
Aby wyjść na zero na inwestycji w srebrne monety buklionowe - (kupujesz w mennicy i sprzedajesz w mennicy) cena tego surowca musiałaby podskoczyć o jakieś 30 procent do góry...
Mimo wszystko wolałabym chyba złoto. Jakoś nie mam przekonania do srebra, choć pewnie znajdą się tu jego fani. Co do kolekcjonowania to raczej nie to forum.
Póki co monety kolekcjonerskie są jedną z lepszych form inwestycji -tu w ciągu-kilku,kilkunastu lat można osiągnąć zyski kilku .kilkunasto czy nawięt wiecej krotno-podczas gdy aby w masowo produkowanych bulionówkach wyjść na zero trzeba czekać na ponad 30 procentowy wzrost cen srebra i można tego nie doczekać...
Ja tylko przypominam,ze zeby wyjść na zero na inwestycji w samo tylko srebro trzeba wierzyć w 30-sto procentoey wzrost jego wartości co jest mało prawdopodobne ...
I złoto i srebro to dobra inwestycja- pozwala zaoszczedzic i zyskac przy dobrym kursie. Ja tak wybralem na odkladanie na emeryture, bo cos czuje ze bedzie marna..
Srebro również jest doskonałą formą ochrony kapitału, może nie tak "prestiżową" jak złoto, ale ma podobną wartość dla portfela inwestycyjnego. Ile i gdzie kupić? Na pewno nie kupować numizmatów, czy jakichś przedmiotów wykonanych z kruszca, ale sztabki certyfikowane lub monety pochodzące z najsłynniejszych na świecie mennic, takich jak: The Royal Mint czy Shanghai Mint. Gdzie? Ja mogę polecić źródło - zlota-uncja.pl, gdzie otrzymasz certyfikaty na zakupione srebro i gwarancję dostawy. To bez wątpienia doskonały pomysł, jeśli masz na myśli inwestowanie kwot ponad 10 k zł.
Kupując złote monety płacisz od razy 23% więcej. Właśnie kupując przedmioty jak łyżki, patery można kupić taniej niż cena kruszcu na rynku. Tylko trzeba szukać na portalach aukcyjnych okazji.
obecnie srebro jest tanie jak barszcz. Od kilku miesięcy skupuje po 1.3-1,5 za gram za allegro czy ebayu. W skupie jako zlom placa po 1,55. Predzej czy pozniej srebro bedzie chodzilo po kilkadziesiat dolarow za uncje. Jeść nie woła.