Czy ważne na jakich obrotach spółka spada ? Wydaje się , że na NC nie ma to znaczenia np. takie I3D na małych obrotach spadło w ostatnich 3 m ponad 20% !! To jest NC nie zapominaj o tym , tutaj żadne reguły nie działają , ..........niestety !!
Dnia 2014-08-25 o godz. 20:43 ~ciekawy napisał(a): > Czy ważne na jakich obrotach spółka spada ? Wydaje się , że na NC nie > ma to znaczenia np. takie I3D na małych obrotach spadło w ostatnich 3 m > ponad 20% !! To jest NC nie zapominaj o tym , tutaj żadne reguły nie > działają , ..........niestety !!
Wiem, że to NC, mimo wszystko uważam, że obroty są ważne. Co nie znaczy, że jeszcze będziemy spadać
Dnia 2014-08-26 o godz. 13:07 ~ciekawy napisał(a): > ..........a jednak spada i to na małych obrotach :) .............czy to > dobrze ??
Co za pytanie oczywiście, że niedobrze ............, ale chyba lepiej, że przy obrotach 3K, niż przy 30K, tak samo ze wzrostami. Tak naprawdę mając 20K podciągniesz kurs do....., z drugiej strony w ten sam sposób'zwalisz ' do..............
Masz rację, mi chodziło tylko , że marna to pociecha ,że spółka spada przy małych obrotach jeżeli jak np. I3D w ciągu 3 miesięcy przy małych obrotach traci ponad 20% !! Tak , że co do obrotów podchodziłbym ostrożnie , jasne wzrost obrotów będzie świadczył o panicznej wysprzedaży , jednak co z tego jak spółka systematycznie spada na małych obrotach ? A takich spółek zwłaszcza na NC jest naprawdę sporo ! Pozostaje mieć nadzieję , że z LUG będzie inaczej , jednak dlaczego LUG miałby być wyjątkiem ?
Chociażby dlatego, że jest to spółka, która coś produkuje i to realnie, rozwija się, chociaż zawsze może być jakaś "bomba" o której my jako "malutcy" dowiemy się ostatni. Zauważ, że na NC jest mnóstwo spółek, które poza wrażeniem nic nie robią. Tu są zakłady realna produkcja no i już chyba ugruntowana pozycja na rynku.............
Dnia 2014-08-26 o godz. 13:48 ~maro66 napisał(a): > Chociażby dlatego, że jest to spółka, która coś produkuje i to > realnie, rozwija się, chociaż zawsze może być jakaś > "bomba" o której my jako "malutcy" > dowiemy się ostatni. Zauważ, że na NC jest mnóstwo spółek, które > poza wrażeniem nic nie robią. Tu są zakłady realna produkcja no i już > chyba ugruntowana pozycja na rynku............. I uważasz , ze sprzedający tego nie wiedzą ? Ci co sprzedają najwidoczniej widzą okazję do zarobku gdzie indziej ( czyt. na innych spółkach ) , zresztą czynnik mody na dane spółki, branże ( jak ktoś już napisał ) ma znaczenie na postrzeganie spółki . Widać , że LUG mimo rewelacyjnego jak na NC raportu niestety ale jest passe :/
Dnia 2014-08-26 o godz. 14:03 ~ciekawy napisał(a): > Dnia 2014-08-26 o godz. 13:48 ~maro66 napisał(a): > > Chociażby dlatego, że jest to spółka, która coś produkuje i to > > realnie, rozwija się, chociaż zawsze może być jakaś > > "bomba" o której my jako > "malutcy" > > dowiemy się ostatni. Zauważ, że na NC jest mnóstwo spółek, > które > > poza wrażeniem nic nie robią. Tu są zakłady realna produkcja no i > już > > chyba ugruntowana pozycja na rynku............. > I uważasz , ze sprzedający tego nie wiedzą ? Ci co sprzedają > najwidoczniej widzą okazję do zarobku gdzie indziej ( czyt. na innych > spółkach ) , zresztą czynnik mody na dane spółki, branże ( jak ktoś > już napisał ) ma znaczenie na postrzeganie spółki . Widać , że LUG > mimo rewelacyjnego jak na NC raportu niestety ale jest passe :/
Ja jestem z tych "inwestorów", którzy nie skaczą po spółkach. Część ludzi jeśli nie zarobi iluś tam % w miesiąc sprzedaje i takie ich prawo. Mam ponad 42K luga, na jednej ze spółek mam ponad 5% i czekam......................albo umoczę albo..........Już wcześniej pisałem to są moje "wolne" środki, moja emerytura......
Rozsądnie byłoby więc tej emerytury nie roztrwonić na marzenia czego Tobie ( a może i sobie ) życzę ! Miejmy nadzieję , że do tego czasu choć raz LUG będzie wśród inwestorów trendy :)
miną lata przyjdzie czas na lug , do tego czasu spółka się rozrośnie , okrzepnie zbuduje nowe fabryki i kto wie , może nawet przeniesie się na główny parkiet ?
No to podbiłem Wam, żeby ładnie wyglądało................:) Trochę dziwna sprawa, bo ustawiłem na K 61 szt po 4,05 i kupiłem 60 po 4,01 i 1 szt po 4,05. I w tym momencie zniknęła sprzedaż po 4,05