Teraz wszystko jasne ,mamy gorna granice ceny ,przynajmniej nie beda sie pojawiac glupawe prognozy typy do konca roku 3 zl albo do konca 2015 10 zl :))))) Na forum pzostana tylko wierni akcjonariusze (czyli ci ktorzy maja cosdo odrobienia )
Uprzedzalem (post z 08.08 2014),ze tu nie jest latwo ,to wytrawni gracze najwyzszej klasy .
Jak dla mnie to coś jest nie tak... Z jednej strony chęć dokapitalizowania spółki (podwyższenie kapitału zakładowego PC GUARD S.A. w ramach kapitału docelowego), a z drugiej uchwała dotycząca skupu akcji własnych za pieniądze pochodzące ze sprzedaży Imagisa. Co o tym sądzicie?
Jeśli jest jakiś cel, dla którego spółka miałaby zostać dokapitalizowana to po co trwonić pieniądze na skup akcji własnych?
Z drugiej, jeśli spółka nie wie co zrobić z pieniędzy pochodzących ze sprzedaży Imagisa to po co dodrukowywać akcje?
I jeszcze ten koleś chce mieć reprezentantów a nie reprezentanta... Co za buta. Na szczęście posiada on tylko 5,02% akcji i pewnie nie przeforsuje swoich idiotycznych pomysłów.
poczytaj o tym kolesiu a przestaniesz sie dziwic.jan podsl link to bardzo" ciemna" persona i z druzyny wiadomo jakiej biorac pod uwage podobne zainteredowania walorami co p.N. i jeszcze jedno to ja wczoraj prognozoealam 80 gr :)
też już pisałem w osobnym poście o sprzeczności tych żądań.
niestety pewnie silne ręce mają więcej niż 5,02%, bo wczoraj ktoś kupił kolejne 1,5 mln akcji. i nie musi się ujawniać bo to mniej niż 5%.
dopiero na liście uczestników NWZA dowiemy się kto i czy przeforsują.
moim zdaniem nie przejdzie skup akcji na cenie nie wyższej niż 1 pln,bo w uchwale z 2012 roku było max 2,5 pln, a i mają na to przeznaczone 8 mln. chyba, że nie będzie innych akcjonariuszy na walnym poza panem Piotrem, wówczas wszystko przeforsuje.
zastanawia mnie tylko, kto mu/im sprzedał akcje po 00,54 pln ???
ostatnio Narek i Magna sprzedali po ok. 1,30 pln. przecież z tak olbrzymią stratą żaden inwestor by nie puścił!!!
co o tym sądzicie?
mam ładnych parę kilo papiera kupione znacznie powyżej ceny nominalnej i czekam na odpał a tu ciągle dołuje.
ps. mam też taką teorię mianowicie: ta najwyższa cena 1 pln to po to by nie skupić akcji, bo będzie w październiku wyżej a wtedy zrobią dodruk 23 mln akcji (to ogranicza KSH) po cenie emisyjnej 2,00 pln i panie maniek mamy 50 baniek :)
blacha ile ty jestes na gieldzie? skad ta naiwnosc? W takich cenach kupuja i sorzedaja kolesie .Cena moze swiadczyc o wielkiej zazylosci panow handlujacych ze soba to prosta logika s.Np w takiej cosa nostra wymieniaja sie nawet zonami:)Ty jakis niedzisiejszy jestes. A moze ty nawet nie wiesz ze gpw naxywaja. szulernia jak myslisz dlaczego? Pocztaj o czlonkach zarzadu ctc,msx,imagis i sprobuj.polaczyc te osoby potem napisx cos sensownego:)
Czy na naszej GPW na wszystkich spółkach panują mafijne układy...? Na Calatravie przy 40 gr [40 zł po scaleniu] pękły ponoć lewary...Kurs spadł na 2gr i mimo dobrych wyników po 1 kw kosztuje poniżej tych 2 gr... Na PCG gdzie średnie kursy notowań to 1,50 -2 zl, wchodzi nowy gościu z 5% i ogłasza , że będzie skup , ale do 1 zł.....Czyli co? Większość ugotowanych już nigdy nie odzyska kasy...? Przytoczyłem te 2 spółki, gdyż mają ten sam główny akcjonariat..Tam lewary, a tu kontrola w spółce zaleznej..Tam i tu zrobili WIELKĄ ZWAŁĘ.... Czy na travie z lewarów nie można powstać, [mimo dobrych wyników], a tu kontrola znalazła szwindle? A może to jest perfidne kręcenie lodów kosztem drobnicy... Będą dusić , aż wszystko przejmą...?
Zapraszam wszystkich do latryny na dyskusję przy kolorowych gazetach. Klient w kabinie nr 1 krzyczy, że nie ma papieru. Nie prawda jest i to dużo, zwraca uwagę babcia klozetowa, jednak w kabinie nr 2 nie działa dziś automatyczne spłuczka, wiec śmierdzi.
Dobrze wiecie że cena skupu akcji nie jest brana z nieba tylko ustalana na podstawie średniej z kilku miesięcy i nie może być niższa itd. Orientacyjny 1 zł został podany gdyż zablokuje to spekulacyjny wzrost ceny akcji!!! Więc po co te dziwne wpisy?
Ja tam liczę, że temu panu k. nie uda się przeforsować swoich idiotycznych uchwał. A po drugie, mam nadzieję, że nawet jeśli coś kombinują, to summa sumarum mają tak samo akcje jak i my. I nie po to je kupowali i kombinują, żeby na nich stracić.
Sam wybieram się na NWZA i będę głosował przeciwko tym uchwałom. Jak chcecie, możecie mi wypisać pełnomocnictwo ;)
PS I dam wam znać, jak się czegoś ciekawego dowiem 3 września.
tu nic dla nikogo nie bylo robione w spolce sa sami uczciwi ludzie .N tylko z takim pracuja to krysxtalowe charaktery.Czasami ktos popelni blad i wbije na klawiaturze 70 gr zamiast 2 zl.Ale to przeciez on traci ;))))))))