• MARSZ NA PÓŁNOC Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Sądzę , że niedługo ruszymy na północ . Na dniach wyniki .
  • Re: MARSZ NA PÓŁNOC Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Startujemy ?
    Dołki coraz wyżej . Niedługo ruszamy na północ tak myślę .
  • Re: MARSZ NA PÓŁNOC Autor: ~123 [81.190.167.*]
    ....brak dobrego reżysera, zmęczeni ciułacze wyrzucają po kilkadziesiąt akcji ... TT zrobił wyczerpujące obroty i jest cisza...pokonanie 4 będzie sygnałem do konkretnych wzrostów
    Może wyniki finansowe dadzą właśnie taki impuls ? Mogliby podać wyniki jutro przed sesją .
  • Re: MARSZ NA PÓŁNOC Autor: ~123 [81.190.167.*]
    Dnia 2014-08-13 o godz. 12:21 ~GMBH napisał(a):
    > Może wyniki finansowe dadzą właśnie taki impuls ? Mogliby podać wyniki
    > jutro przed sesją .

...nie chodzi o jednodniowym impulsie ale o trwałej zmianie trendu... do tego potrzebni sa aktywni inwestorzy, którzy obrotami zmienia oblicze tej spółki....przez ostatnie miesiace była walka i próba uśredniania i mamy konsekwencje tego...to moje zdanie
  • Re: MARSZ NA PÓŁNOC Autor: ~jk [31.11.212.*]
    nikt przed wynikami nie podbija pod wywalanie, wiec jest szansa ze będą dobre. Na co zreszta wskazywałaby sprzedaż za 04-05/14.
    Technicznie, papier w miejscu gdzie możliwy silniejszy ruch zarówno w górę jak i w dół.
    Zobaczcie jak niewiele potrzeba aby kurs ruszył do góry . Wystarczy polubownie dogadać się z Włochami i przejąć cały Diesse . Prawda że całkiem możliwe ? Gdzie byłby wtedy kurs ?
  • Re: MARSZ NA PÓŁNOC Autor: ~zorro [88.199.104.*]
    W tamtym roku była emisja na dokończenie przejęcia Diesse - pieniądze się "rozeszły". W tym roku znów emisja na dokończenie przejęcia Diesse. Jeśli spór się przeciągnie to w przyszłym roku znów zrobimy emisję na dokończenie przejęcia Diesse. A do tego czasu gotówka popłynie z Orphee gdzieś tam, gdzie polskie prawo nie jest władne do dochodzenia prawdy obiektywnej.
    Emisje akcji to jak rozcieńczanie wódki - musisz mieć ich coraz więcej, żeby efekt był ten sam, czyli musisz kupować nowe. Rozcieńczonej wódki musisz pić też coraz więcej. A jeśli ktoś jak ING OFE po rozcieńczeniu wódki nie może dolać sobie nowej porcji to jest mocno do tyłu na imprezie.
    A wyniki będą do dupy, bo tutaj pieniądze krążą w dziwny sposób.
  • Re: MARSZ NA PÓŁNOC Autor: ~zorro [88.199.104.*]
    I to jest właśnie powód dla którego Orphee jest na NC a nie na rynku głównym - tam raporty przeglądałby audytor i skończyłyby się dziwne transfery i kanty Tuory.
  • Re: MARSZ NA PÓŁNOC Autor: ~123 [89.228.144.*]
    A co sie dzieje z emisja 1,699 tys. akcji...nie ma na kontach do 8 sierpnia był termin na przydział...
    Coś zaczyna się dziać chyba .
  • Re: MARSZ NA PÓŁNOC Autor: ~dejw [83.15.80.*]
    Trza się zgodzić z przedmówcą. Od paru dni papier jest ładnie zbierany. Wprawdzie obroty nie powalają ale niewykluczone że ten ktoś już się wcześniej obkupił i teraz to tylko takie wspomaganie wzrostów:) No i technicznie fajnie wygląda, z szansą na objęcie hossy (czy jak tam zwał) na tygodniowym. Tylko nigdy nie wiadomo co ten łoś prezio wymyśli. Miał być lock-up, było "zobowiązanie do nie zwiększania stanu posiadania" (taki lock-up a'la Tuora).
    Od paru dni było widać że ktoś zbiera pytanie czy to tylko pod wyniki czy ogólnie zmiana trendu . Tuora mówił , że po udanych emisjach orphee i cormay zrobi lock -up na swoich papierach a emisja w cormay dopiero będzie tak więc lock - up dopiero po emisjach . Przynajmniej ja to tak zrozumiałem .
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.