• wyniki II kw Autor: ~uiop [93.181.134.*]
    gorsze niż rok temu, nieznacznie lepsze od I kw
    przychody - 33 147 179,53 PLN
    zysk netto - 1 186 329,74 PLN
    c.d. czyszczenia bilansu i zbierania gotówki
    robi to się zazwyczaj pod jakieś działanie: przejęcia, fuzja, wezwanie
    tylko ciągle brak tego działania
  • Re: wyniki II kw Autor: ~look [159.205.110.*]
    7,6 mln zł gotówki na rachunku
    Mogliby coś z tym zrobić.

Cena łososia osiąga swoje roczne minimum w Norwegii (reakcja na zakaz importu wprowadzony przez Putina). Tym samym osobiście nie przekonują mnie zdania z raportu typu: "utrzymująca się na rynku tendencja podwyższania cen surowca". Chyba, że kupują w jakiś innym rozliczeniu z Morpolu. Mam wrażenie, że niewiele się przykładają do raportów.

Wynik ok (najwyższy w ostatnich 4 kwartałach), choć liczyłem na ciut więcej.
    Zysk netto:
    2q2014 : 1,186 m
    1q2014: 1,136 m
    4q2014: 0,752 m
    3q2014: 1,138m

Wynik za 3q powinien być wyższy przy obecnych cenach łososia. Natomiast wynik za cały rok ok. 4,5 mln zł.

• Re: wyniki II kw Autor: ~Lolo [81.190.59.*]
    4,5 mln byłoby całkiem przyjemne. To realna prognoza, może nawet ostrożna.
    Ceny spadają jak na tą chwilę czyli III i IV kw mogą być dobre.
    7,6 mln w kasie to dużo. Tez myślę, że trzeba coś z tym zrobić. Trzymanie takiej kasy na rachunku bieżącym to ewidentne marnotrawstwo..
    Doradzałbym wypłatę dywidendy lub skup akcji własnych, chyba, ze jakaś akwizycja się szykuje ...
    Wycena raczej niższa niż wyższa uwzględniają perspektywę dochodów. Jak odliczymy gotówkę to za firmę płacimy teraz poniżej 4 C/Z.
    Gdyby nie ogólny marazm na giełdzie i wyjątkowo dołujący NC to prognozowałbym spory zyski.
    Mimo wszystko jak Ci co robią reorganizację w swoich portfelach poczytają raporty to spodziewam się jakiegoś ożywienia na EPI. Za 2-3 tyg ?
  • Re: wyniki II kw Autor: ~qwerty [77.252.240.*]
    kwestia miesiąca-dwóch jak Marine Harvest Consumer Products się zorganizuje to powinno się co nieco wyjaśnić;
    27.08 będzie prezentacja wyników MH, może wtedy coś już więcej powiedzą o tym nowym tworze
  • Re: wyniki II kw Autor: ~qwerty [77.252.240.*]
    http://analizyobs.blogspot.com/2014/08/epigon-wyniki-ii-kwartau.html
  • Re: wyniki II kw Autor: ~jankowalski73 [89.231.24.*]
    wyniki bardzo dobre - jak na handel rybami rentownosc znakomita...

spółka nie angażuje się w nic co jest kosztowne - zbiera kasę i nikt nie wie naco ...

w raporcie za 1kw spółka napomknęła coś o wejsciu na rynek wegierski i rumunski

jesli spolka matka podejmie ostateczna decyzje co do oddania epigonowi tych rynków to wtedy okaze sie po co zbieraja pieniadze...

moja hipoteza: czekają na decyzje centrali co do ich wejscia na rynek wegierski i rumunski ... (wielkosc prawie porównywalna z rynkiem polskim)
[x]
EPIGON 0,00% 0,20 2016-04-22 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.