• Widzę spadek Autor: ~prezes [37.248.255.*]
    Słaby kwartalny raport sprawi że spadniemy chyba w okolice 0,50 zł, dzisiaj ewidentnie część kupujących liczyła na dobry raport, jutro oddadzą ze stratą, firma jest przewartościowa teraz dwukrotnie więc czekamy na urealnienie czytaj spadek: -)
  • Re: Widzę spadek Autor: ~xxx [89.67.158.*]
    na czym opierasz swoją wycenę?
    może przedstawisz jakąś merytoryczną analizę?
    trzeba było dziś sprzedać, odkupiłbyś dwa razy więcej akcji po wynikach i jeszcze by Ci coś zostało..
  • Re: Widzę spadek Autor: ~zxc [178.36.5.*]
    przy aktualnym poziomie zysków 50 groszy to ok c/z =5
    juz teraz takie wyceny nie budzą entuzjazmu, mam w portfelu 10 spółek o c/z ok 3-4...i niby wszystkie maja ciekawe perspektywy i zapowiadają zrost zysków, a kursy dryfują
  • Re: Widzę wzrosty. Powoli. Autor: ~Centrum [46.7.207.*]
    A ja widze wzrosty. Zle wyniki sa juz w cenie. A firma zwieksza przychody i zysk netto, wiec poprawia swoja kondycje i zmienia profil dzialania, np. o obszarze zużycia energii.

Wywal jutro PKC i przestan pisac farmazony na forum.

• Re: Widzę wzrosty. Powoli. Autor: ~prezes [37.248.255.*]
    Oj, burza się zrobiła, nie było to moją intencją, podtrzymuję że okolice 0,50 zł są realne i to w krótkim okresie, mamy silny trend spadkowy plus dochodzą rozczarowujące wyniki finansowe, ponadto porównuję cenę do innych spółek które mam w portfelu (danks, prolog i inne) a wypłacają sowitą dywidendę prawie co roku i porównując do ccs są 3 razy tańsze. Na gpw jest wiele dywidendowych i rozwijających się spółek o wiele tańszych. Podsumowując: będzie spory spadek.
  • Re: Widzę wzrosty. Powoli. Autor: ~toczi [31.61.140.*]
    jak dla mnie nie ma żadnej tragedii spółka robi obroty ma zysk , wypłaca dywidendę i to nie małą , ma mały Free float , mamy fundusze w akcjonariacie jak ktoś chce to niech sprzeda i kupi sobie petrola , ganta i inne wynalazki
  • Re: Widzę wzrosty. Powoli. Autor: ~Centrum [46.7.207.*]
    A od kiedy na NC liczy sie C/Z? Jesli tak inwestujesz to chyba jestes jakis niezly leszcze - teoretyk.
    Na NC sa firmy z kosmicznymi wskaznikami a ludzie zabijaja sie o akcje.

• Re: Widzę spadek Autor: ~kot [109.243.93.*]
    Wiele społek z gpw było zajebistych,ale lata świetlne temu i dawal niezle zarobic. Dzis takie perły mozna spotkac wyłącznie na nc. Patrz ekoeksport, mabion,mwtrade,i inne. Teraz igoria, zapamiętajcie moje słowa dzis kupiłem bedzie gruba kasa!!!! Zapamietajcie date 11,08,2014 i kurs 1,47.Bedziecie okazje mieli podziękowac,na przeprosiny nie licze, bo i tak nie przyznacie sie do błedu, gdy nie kupicie a bedziecie teraz po mnie jechac, czy w najblizszych dniach.Ale jako Polak i katolik chce waszego dobra, dziele sie swoimi proroczymi wizjami i wybaczam wam te mase jadu skierowana w moja strone, wynikajacą z niskich pobudek, czysto ludzkich, ale zakorzenionych w pochodzeniu od zwierzecym czlowieka. Bóg zapłac za dostrzeżenie igorii!!!! Poczytajcie forum, jesli nie chce wam sie samemu analizowac.
  • Re: Widzę spadek Autor: ~prezes [37.248.255.*]
    Mówiłem że będzie spory spadek, nie podkładajcie rączek bo utnie, ktoś napisał że będzie powolny wzrost, zgoda ale jak się odbije od 0,50 zł: -)
  • Re: Widzę spadek Autor: ~toczi [31.61.140.*]
    żebyś się nie zdziwił jak zobaczysz info o zwiększeniu udziałów w spółce ;) a wtedy otworzy się po 3 zł ;) no ale jak chcesz to czekaj na 50 groszy ;) , zobacz ile spółka ma pieniędzy w kasie ;)
  • Re: Widzę spadek Autor: ~Centrum [46.7.207.*]
    Nie ma co z nim dyskutowac. To jakis leszcz - teoretyk. Pztrzy tylko na C/Z i to na NC !!!

Ciekawe jak wytlumaczy owczy ped na BORUCIE. Tam dopiero C/Z to kosmos !!!
    Oj Panie Centrum, leszcz to ty jesteś, musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy jesteś inwestorem czy spekulantem, jak inwestorem to tylko i wyłącznie patrzysz na wskaźniki finansowe a jak spekulantem to idziesz na żywioł i podłączasz się do trendów. Patrząc na wyniki finansowe to ccs jest przewartościowany i czeka go spadek 50% a trend jaki jest to chyba widać :-) CCS wczoraj spadł 10% a polecałem np. Prolog który wzrósł 10% a w przeciągu 6 m-cy powinien wzrosnąć ok. 50% - widzisz różnicę ?
  • Re: Widzę spadek Autor: ~Centrum [46.7.207.*]
    Jednak jestes leszcz, ktory zaplatal sie na NC. Tutaj nikt nie patrzy na C/Z. Tym bardziej na Prolog, ktory mimo niskiego C/Z polecial na ryj.

Na NC liczy sie tylko spekulacja i wiadmosci. Kupuje sie i wywala, bo mozna zostac z super firmami z malym C/Z na lata. Ale ucz sie, ucz zyc na NC. Jak dostaniesz w dup.. pare razy to wybijesz sobie z glowy te glupoty.
    No to gratuluję twojej inwestycji w ccs, ty pokazujesz mistrzostwo, firma spada od 3 m-cy bez żadnej korekty wzrostowej a ty kisisz, pewnie masz na tej firmie kontrakt na krótko i zarabiasz: -)
  • Re: Widzę spadek Autor: ~Tino [91.227.222.*]
    Istnieje jeszcze możliwość, że słucha rad Buffeta: "kup, gdy inni sprzedają". Spółka wydaje się być stabilna w działalności głównej, więc nie jest to do końca tak głupi pomysł. Spadać non stop nie może.
[x]
CCS 0,00% 0,56 2025-10-13 09:34:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.