• Kiedyś Autor: ~Senior [83.31.163.*]
    właśnie tak myślałem = budują coś niewiarygodnego na polskie warunki .............. ale teraz mam kaca
    nie ma D .... ale i nie ma zysków to gdzie kasa a no w spółkach córkach które nic nie robią tylko doją KROWĘ główną .................... samochody itd itd ....................... gołym okiem widac że nadszedł czas karmy dla tych co siedzą przy korycie ..... a kurs ????? może by i 100 zeta ale i 20 zeta .... chyba to nikogo tak bardzo nie interesi :-(
  • Re: Kiedyś ONICO. Dzisiaj UGZ Autor: ~Gaz [46.7.207.*]
    Radze przesiadke na Unimot Gaz poki tanio. Ci przynajmniej inwestuja w infrastrukture gazowa a nie w biurka i samochody.
  • Re: Kiedyś Autor: eshkoshka [91.210.12.*]
    cześć senior szanuje Ciebie,bo praktycznie zainwestowałem w tę spółkę podpierając się twoimi przemyśleniami jak i byłego leszcza,pierwszy raz kupiłem ten walor około 3lata temu ok.20 zeta,sprzedałem na górce nie uwierzysz ok.37zł,póżniej zebrałem po 10,12,14 zł,mogłem wyskoczyć ok.50zeta(wydaję mi się że to zrobiłeś),ale coś mnie tknęło teraz nie liczę na taką głeboką korektę,grupa nam się poszerzyła,a prezes dał do zrozumienia że spółki córki rentowne będą od przyszłego roku,daje mu pół roku votum zaufania,dwa wchodzi fundusz trigon po 40 zł ,pisałem wcześniej temat z medicalg,dla mnie to jest zbliżona historia też wtedy spółka się rozwijała,nie pamiętam wchodziła na rynek azjatycki,zauważ że capital nie wyszedł w całości z tej inwestycji,widocznie potrzebował pieniądze na inny walor,pozdrawiam może ja nie mam racji a ty masz
  • Re: Kiedyś ......a jak będzię za kiedyś ???? Autor: ~były_leszcz [89.66.162.*]
    Ja jak zawsze w swoim stylu .....Senior nie zabijaj marzeń....
    a tak na poważnie to naprawdę dobre spółki muszą rosnąć powoli , jeżeli ktoś ma na tyle czasu i cierpliwości to kiedyś będzie odcinał kupony od tych akcji ....... Kiedyś nie teraz , przecież jak czytam że to lipa jest bo D nie ma to lekki śmiech mnie ogarnia .......
    Jeżeli pan TT chciał by D była regularna to on odcinał by te kupony rokrocznie bez bólu 550 k razy dajmy na to 4 zylki ......2,2 mln rocznie....................!!!!!!! z samej D ......
    Przy tej forsie żyje się jak trzeba , lecz tutaj dochodzą ambicjonalne sprawy , skąd to wiem ......hmmmm osobiście bywam w domach po kilkanaście milionów i spotykam się z właścicielami ....... wiem jak oni myślą ............... nie nie , nie jestem czyścicielem basenów he he he !!!!!
    Lepiej........ nikt na spółce Onico nie zarzuci mi że nie zarobił he he he he .......ja tam wolę powolny wzrost W/K spółki i realny wzrost 100 % w ciągu roku ..........
    Ludzie firma zarabia i to naprawdę całkiem dobrze a wam zachciało się wzrostu 500 % w ciągu roku ?????
    Jeżeli spółki córki nie będą zarabiać przyzwoicie i skonsolidowane zyski rocznie nie będą na poziomie 10 mln netto to wtedy , ale dopiero po roku działalności można tak myśleć ......
    Ciekawe kto prowadzi własną firmę ?????
    Pozdrawiam............
  • Re: Kiedyś Autor: ~kot [31.174.202.*]
    Wiele społek z gpw było zajebistych,ale lata świetlne temu i dawal niezle zarobic. Dzis takie perły mozna spotkac wyłącznie na nc. Patrz ekoeksport, mabion,mwtrade,i inne. Teraz igoria, zapamiętajcie moje słowa dzis kupiłem bedzie gruba kasa!!!! Zapamietajcie date 11,08,2014 i kurs 1,47.Bedziecie okazje mieli podziękowac,na przeprosiny nie licze, bo i tak nie przyznacie sie do błedu, gdy nie kupicie a bedziecie teraz po mnie jechac, czy w najblizszych dniach.Ale jako Polak i katolik chce waszego dobra, dziele sie swoimi proroczymi wizjami i wybaczam wam te mase jadu skierowana w moja strone, wynikajacą z niskich pobudek, czysto ludzkich, ale zakorzenionych w pochodzeniu od zwierzecym czlowieka. Bóg zapłac za dostrzeżenie igorii!!!! Poczytajcie forum, jesli nie chce wam sie samemu analizowac.
[x]
ONICO -3,45% 14,00 2026-03-11 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.