ja chyba zatem czegoś nie rozumiem, co to za "wielkie" info, skoro ta sama mglista informacja była podana już 18 czerwca ?? co się zmieniło od tego czasu ?? nie przesadzasz trochę z euforią ??
(...) W dniu 18 czerwca 2014 r., raportem bieżącym nr 3/2014 skierowanym do Kancelarii DIAS, K2 Internet S.A. (Emitent) poinformowała Komisję Nadzoru Finansowego o podjęciu decyzji o opóźnieniu przekazania do publicznej wiadomości informacji poufnej.
Zgodnie z powyższym raportem Emitent opóźnił przekazanie informacji poufnej dotyczącej wystosowania w dniu 18.06.2014 r. przez podmiot zależny Emitenta oferty w przedmiocie umowy przedwstępnej zbycia papierów wartościowych, która zostanie zawarta pod warunkiem jej przyjęcia i po spełnieniu się określonych warunków. Przyczyną opóźnienia w przekazaniu informacji poufnej jest możliwość naruszenia słusznego interesu Emitenta. Termin przekazania raportu bieżącego dotyczącego ww zdarzenia ustalony został na dzień 18 sierpnia 2014 r. (...)
oddychaj spokojnie, a jak już emocje opadną, wskaż w powyższym raporcie miejsce w którym mowa, że raport bieżący numer 3/2014 z dnia 18 czerwca br nie został upubliczniony.
pytanie numer 2. dlaczego informacja o powtórnym opóźnieniu przekazania do publicznej wiadomości informacji poufnej miałaby być informacją publiczną, a informacja o pierwszym opóźnieniu przekazania do publicznej wiadomości informacji poufnej miałaby nie mieć statusu publicznej ?
Fakt jest taki , że w zestawieniu informacji K2 ani gpwinfostrefa nie znajdziejsz takiego raportu. No chyba, że masz inne źródło?
Na drugie pytanie nie znam odpowiedzi, chociaż wydaje się to nielogiczne. Stawiam, że wynika to z przepisów (w ramach ochrony emitenta, rozmów handlowych), albo jest to zaniedbanie.
ps. A jakie masz doświadczenia z BMP? Czego możemy się jeszcze spodziewać. ps. Do BMP nie mam żalu (ciezko była na GPW 2 miesiące temu).
albo podali błędnie numer utajnionego raportu albo ten raport numer 3/2014 składał się z dwóch części, jedna to jest to co zostało upublicznione a druga część została utajniona....
jeszcze masz jakieś wątpliwości? jak już zrozumiesz
jak mam być szczery to niczego nie wyjaśniłeś i nie ułatwiasz mi zrozumienia. dla porządku 4 pytania.
1) po co wklejasz mi raport z 20 stycznia 2014, skoro we wczorajszym raporcie powołują się na raport z 18 czerwca 2014 ?? te dokumenty nie mają ze sobą nic wspólnego, dzieli je 5 miesięcy. 2) co ma do rzeczy terminarz raportów okresowych, skoro raport z 18 czerwca jest raportem bieżącym ? 3) skąd czerpiesz wiedzę, że raport z 18 czerwca został utajniony ? 4) dlaczego ten z 18 czerwca miałby być utajniony (to na razie tylko Twoja teza, nie poparta ŻADNYM faktem) a ten z 18 sierpnia już nie ? dotyczą DOKŁADNIE tego samego
na razie Twoje wpisy są bardzo butne i aroganckie, tylko bardzo oszczędne w obszarze faktów
Poczytajcie może dokładnie raport a zobaczycie że został on przekazany do kancelarii , do której kieruje się między innymi raporty o opóźnieniu przekazania informacji a nie został upubliczniony.
Po prostu drugi raz informują KNF i rynek o opóźnieniu przekazania informacji poufnej dotyczącej
" umowy przedwstępnej zbycia papierów wartościowych, która zostanie zawarta pod warunkiem jej przyjęcia i po spełnieniu się określonych warunków. Przyczyną opóźnienia w przekazaniu informacji poufnej jest możliwość naruszenia słusznego interesu Emitenta. "
@kacper dokładnie tak. dlatego właśnie przekleiłem raport ujawniony z tej daty, żeby pokazać że raport o którym pisano nie jest tym raportem upublicznionym
@ dezintegrator
to pokaż ten raport z 18.06.2014 skoro według ciebie został upubliczniony! skoro masz rację bo mierzi mnie poziom tej dyskusji