Ludzie ulokowali kasę w Amber Gold. Jak powiedział prof. Kruszyński państwo powinno im zwrócić lokaty co do złotego z ustawowymi procentami . Tonie Plichta im ukradł a Skarb Państwa. Przeciwko temu SP właśnie w październiku startuje nowy proces. Będzie go prowadziła jedna z potężniejszych na Świecie kancelaria Baker & McKenzie.
Ten pozew ruszy jak sądzę jeszcze wcześniej niż w październiku. Jest szansa że będzie tani bo jest w umowie z kancelarią Baker&McKenzie zapisana zasada że ceny spadają wraz ze wzrostem ilości osób w grupie.
Ceny za pierwsząinstancje mogą być niskie I stąd wystawiamy jak najmniejsze pieniądze na ryzyko.
Nie dość że państwo zezwoliło na prowadzenie działalności przestępczej (A.G) która to doprowadziła do pozbawienia oszczędności tysiące Polaków.Jakby tego było mało "kochające"swoich obywateli państwo jako pierwsze wyciągnęło swoje brudne łapska po resztki tego co zostało po upadłej spółce a przecież to były nasze pieniądze.Na domiar złego na próbach odzyskania swoich ciężko zarobionych pieniędzy jeszcze dodatkowo zarabia (każda czynność sądowa jest opodatkowana) Państwo ciągnąc korzyści z działalności przestępczej samo staje się przestępcą.To jest dopiero przekręt doskonały.
MAM pół wieku na karku........i doświadczenie i.......z niejednego jadłem piece i.......wysłuchałem mnóstwa ludzi i poczytałem trochę.............. jestem byłym żołnierzem zawodowym, który reprezentował POLSKĘ na arenie międzynarodowej-czyli brałem udział w misjach......MUSIAŁEM wierzyć w to PAŃSTWO i wierzyłem.......... Jak odszedłem na emeryturę po 25 latach na warunkach "podludzi" bez praw obywatelskich ,bo w MON nawet związków nie było........dalej uparcie WIERZYŁEM.....,że jestem w społeczności i NARODOWOŚCI,która mój trud i wysiłek doceni,a INSTYTUCJE zapewnią bezpieczeństwo, bo sam przez tyle lat zabezpieczałem bezpieczeństwo......, a w mediach gremia "PZPR-PO" w 2012 zapewniały przez usta Tuskolandii i ciągnących OELT expres samoloty...... ,że żyjemy w PAŃSTWIE prawa i demokracji........nie wspomnę o zielonej wyspie i dobrobycie jaki mają obywatele tego "DZIKIEGO kraju" przykład DOVISTA...dla wtajemniczonych:( Jako UFNY Państwu zainwestowałem to co skapło po moim REPREZENTOWANIU PAŃSTWA DEMOKRATYCZNEGO w EU i odejściu z MON-u 20 000zł- wiem kosmosssssssss -KWOTA powala na nogi-WIEM,ale cóż nie służyłem w BUNDESWERZE-a szkoda:( nawet się zastanawiam czy dla NAS nie lepsze byłyby zabory..........i służenie w ....,bo przynajmniej hołota i kominiarze nie dorwaliby się do władzy i nie rozpieprzyliby tego KRAJU i wojska.... DOBRA uwierzyłem zainwestowałem no i co ............. wolne media w wolnym kraju ośmieszają obywateli ,którzy uwierzyli.........śmiech po pachy ma Młynarska ,Ogórek ,którzy robią z obywateli tego kraju głupich niczym z reżimu CHIŃSKIEGO,a kto ich wykształcił i kto ich ukształtował......ręce opadają....... MY WYBORCY -WIERZĄCY,w ten kraj jesteśmy GŁUPI ,a oni mądrzy.....trza czekać na LUDZI liczących brzozy.......pal diabli w PAŃSTWIE PAPIERZA POLAKA morze oni się obudzą i jakieś nauki WIELKIEGO POLAKA dotarły do ich móżdżków .....NIE WIEM?!,ale MUSZĘ mieć TAKĄ nadzieję- mam DZIECI.... Jako POLSKI patryjota mam ich wygonić do lepszego i NORMALNEGO świata czy walczyć........,ale u mnie już BRAK sił i determinacji,a ich szkoda CZASU-życia, BO JA SIĘ 50 lat łudziłem i mam KOMINIARZA ZŁODZIEJA za dowodzącego. A ISTNIEJĄ kraje, których rządy przy zawaleniu hipermarketu czują się winni i podają się do dymisji,a u nas ściga się obywateli FOTORADARAMI i podsłuchujących "WŁADZĘ" robi się przestępcami, bo przestępcy.....czyli SEJM tworzy prawo dla siebie dla ........??!!!!????!!! POZDRAWIAM i przynajmniej WAM życzę uporu i determinacji życia w tym "DZIKIM" i "BEZ państwa -KRAJU", bo ja ................. WYMIĘKAM ,ale będę walczył włącznie doSB.....i nie chodzi o pieniądze ,ale o GODNOŚĆ...............i wiarę naszych dzieci,że istnieje demokracja, sprawiedliwość i WOLNA POLSKA bez oszołomów.......
Ty Rafał jesteś znany z chamowatych wystąpień. Innym nie życzysz i chcesz urosnąć pomniejszając innych. Zamiast krytykować inne przedsięwzięcia zajmij się swoją robotą. Wydaje ci się że jesteś inteligentem a jesteś zwyłym nieżyczliwym łobuzem.
Napisano już setki zdań o tym jacy to pazerni i głupi jesteśmy. A my sądziliśmy tylko, że żyjemy w państwie prawa... A właśnie to państwo, które nas opluwa jako pierwsze ustawia się w kolejce o syndyka po pieniądze z naszych lokat, więc nasze pieniądze. Nie mamy wyboru. Musimy próbować wydrzeć swoją własność. Ten pozew to ostatnia nadzieja na odzyskanie naszych często oszczędności całego życia...
Pamiętam ,że 25 lat temu nie było Forum. Ale nawet bezpieka nie miała takich uprawnień żeby pomagała złodziejom. O tym co z cenzurą na tym Forum zaraz będą wróbelki ćwierkać na Facebooku i ciekawe czy admin lubi taką reklamę. Buzi, buzi od józi
Madoff nie miał na koncie 9-ciu wyroków i nie zakładał swojej firmy będąc na przepustce w więzieniu. Analogia zatem do Plichty, jest bez sensu. A tu, za NASZE PODATKI - OSZUSTOWI POZWOLONO NA WSZYSTKO, wszystko miał na tacy: pozwolenia, koncesje, brak kontroli skarbówki. Reklamę wszędzie. Dowodem wiarygodności AG, było umorzenie 2-óch postępowań prokuratury, ostrzeżenia KNF zostały tym samym obalone. Dzikie państewko, mam nadzieję, że odpowie za ten koszmar