• czy warto...? Autor: ~mariusz [37.6.224.*]
    czy warto zainwestowac w tą spółkę ???
  • Re: czy warto...? Autor: ~Spolka [46.7.207.*]
    Nie warto !! Prezes sprzedaje wiec musi to byc gniot.
  • Re: czy warto...? Autor: ~sth2die4 [31.61.140.*]
    ja uzważam że warto - jest ryzyko jest zabawa.
    poczytaj forum (fora) i będziesz mieć rozeznanie w sytuacji - wszystko opisane, linki do ważniejszych artukułów.
    nie przestrasz się ale teorii spiskowych jest więcej niż dużo - wiec na początku ciężko znaleźć pozytywne aspekty - ale są:)
  • Re: czy warto...? Autor: ~gr [89.76.220.*]
    ciężko znaleźć? no ciekawe

wbrew temu co zabełkotał poprzednik na forum, prezes netto dokupił bardzo dużo akcji - zwiekszyl udział w Orphee

kurs jest zdołowany przez emisję , mieliśmy historyczne minima i odbiliśmy od nich na historycznie dużych obrotach - generalnie podśmiewam się z AT , ale taka formację to i ja poważam

quercus tfi doładowało się w emisji , mają powyżej 10%
  • Re: czy warto...? Autor: ~sth2die4 [31.61.131.*]
    napisałem że ciężko znaleźć pozytywne aspekty w odniesieniu do szukania info o spółce czytając fora.
    ostatnio wszystkie tematy to same negatywne oponie na temat tego co się dzieje, kto potencjalnie tym kieruje itp.
    dla osoby która pierwszy raz zainteresowała się tą spółką i w gąszczu tych "złych" tematów się przedziera to może być ciężko znaleźć pozytywne info - ale tak jak napisałem są.
  • Re: czy warto...? Autor: ~WATCHER [83.26.95.*]
    powiem, że warto., a warto też poczekać na wyniki do 14.08, i zobaczyć czy tendencja z I kwartału jest utrzymana.
    do tego jeśli uda się załatwić sprawę Diesse to będzie kolejny bonus, szczególnie, że jak napisała spółka , sprzedaż w kwietniu i maju 2014 r. w Grupie Diesse wyraźnie wzrosła.

Przychody samego Orphee za I kwartał 214 też wynoszą koło 20 mln. zł, co w prostym przeliczeniu dać powinno w roku 80.mln, tj. wzrost o ponad 30%., troszkę gorzej jak na razie z zyskiem netto, ale poczekajmy do raportu za II kwartał.
  • Re: czy warto...? Autor: ~zz [212.244.241.*]
    No nie wiem. Spółka wyceniana wysoko pomimo tak wielu ryzyk. Nie zapowiada się na wzrost przychodów i zysku q/q bez zakończenia akwizycji, a jeśli wzrost organiczny jest słaby to spółka jest taka sobie.
    Akwizycja Diesse pogorszy wskaźniki ze względu na zadłużenie - dlatego właśnie mieliśmy emisje akcji, a nie ogligacji. Dlatego, ale i dlatego, że banki uważały udzielenie kredytu lub objęcie obligacji za zbyt ryzykowne przedsięwzięcie. Czy teraz rozumiecie jak wielkim ryzykiem jest zakup akcji spółeczki z NC do której stosuje się nieznane nikomu prawo szwajcarskie?
  • Re: czy warto...? Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Orphee chyba dzisiaj miało poinformować o wynikach emisji akcji ?
  • Re: czy warto...? Autor: ~123 [89.228.129.*]
    http://invistadm.pl/wp-content/uploads/2014/07/Orphee_17-25072014.pdf
  • Re: czy warto...? Autor: ~123 [89.228.129.*]
    ..no cóż zrobić jak c v e l e mają akcje, manipulują kursem i żaden argument do nich nie dociera, robią bezkarnie zaplanowaną marszrutę sterując notowaniami ....
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.