• 582 440 euro Autor: cz_apcio [83.8.27.*]
    Wiadomo komuś co z realizacją kontraktu?
  • Re: 582 440 euro Autor: ~ABC [176.221.120.*]
    Wszystkiego dowiemy się prawdopodobnie pod koniec tego tygodnia lub na początku przyszłego.

Prawdopodobnie będą publikowali info jedno po drugim. Informację o kontrakcie o którym piszesz, rolowanie obligacji, dobry raport za 1 kwartał i nie zdziwiłbym się gdyby pojawiły się nowe kontrakty.

Tydzień może dwa, a kurs wyciągnął powyżej 0,50 zł.
  • Re: 582 440 euro Autor: ~TONY [109.74.108.*]
    Kiedy obstawiacie wystrzał ? W tym czy dopiero w przyszłym tygodniu ? Dobrze by było gdyby infa zaczęły się pojawiać jeszcze w tym tygodniu.

60 gr. to minimum.
    Instytut Nowoczesnego Biznesu przyznał spółce Kopahaus tytuł: Mocnej Firmy Godnej Zaufania (za rok 2013 Województwa Zachodniopomorskiego).
  • Re: 582 440 euro Autor: ~xxx [89.229.74.*]
    a co jeśli nie spłacą obligacji ?
  • Re: 582 440 euro Autor: ~GEEKO [37.108.208.*]
    Obligacje roluja.
  • Re: 582 440 euro Autor: ~kopa [178.56.45.*]
    Skąd info masz ze roluja?
    13 sierpnia mamy wykup obligacji, mają wysoki rating więc o to byłbym spokojny. Tym bardziej, że przecież wypracowali świetny zysk za 2013 rok. W tym samym czasie publikują raport za 1 kwartał, wiadomo że będzie dobry.

Kopahaus lubi publikować dobre informacje jeden po drugim i jestem przekonany, ze to samo będziemy widzieli teraz. Myślałem, że zaczną już w tym tygodniu, ale prawdopodobnie prawdziwa jazda na północ zacznie się dopiero w poniedziałek może we wtorek.

Naprawdę zdziwiłbym się gdyby pod koniec sierpnia kurs byłby niższy niż 60 gr.
    Zabezpieczeniem obligacji, których wykup przypada na 13 sierpnia jest działka z budowaną halą w Paełczycach.
    "Zabezpieczeniem wierzytelności wynikających z Obligacji jest hipoteka do kwoty 8.500.000 zł ustanowiona przez Emitenta na prawie użytkowania wieczystego nieruchomości gruntowej oraz na budynku stanowiącym odrębną nieruchomość i urządzeniu stanowiącym odrębny przedmiot własności, zlokalizowanych na tej nieruchomości gruntowej."

... na marginesie trzeba dodać, że działka która jest warta ok 8 mil. zł kupili za ok 250 tys. więc jeżeli by nawet nie wykupili by obligacji to byłby dla nich interes życia, a dla spółki najlepsze rozwiązanie.
  • Re: 582 440 euro Autor: ~połcz [83.23.187.*]
    ten cały kopahaus to totalna lipa. jak słysze ze ta niedokończona, albo ledwo zaczeta budowa która stoi od 5 lat jest warta 8,5 bańki to ze smiechu pękam.1-2 to max nikt tego nie kupi za więcej. zresztą dawno ogłaszali że mają to skończyć (ostatnio miał być czerwiec 2014) a tam nawet gwoździa nikt nie wbił. a wiem co piszę bo to coś straszy w moim mieście. niedowiarków zapraszam do obejrzenia. tam trzeba wrzucić z 10 baniek, a barlinek cały sie śmieje że na papier do d. nie mają!
    a jak ktoś teraz napisze ze gram na spadki to od razu odpowiadam że bym tych akcji za 1 gosz nie kupił,bo to ściema
    Znam wiele firm, które uznalibyście za świetnie prosperujące z wręcz wybitnie genialnymi wynikami z kursem lecącym do nieba, które są notowane na newconnect, a "niestać" jej na zakup długopisów i spinaczy do biura.

Biorąc pod uwagę bum budowlany w Niemczech oraz to, że Kopahaus nastawiony jest głównie rynki zachodnie ... naprawdę wierzę w tą spółkę i jestem przekonany, że da całkiem nieźle zarobić.
  • Re: 582 440 euro Autor: ~piotrek [89.229.137.*]
    skoro wszyscy jesteście tacy pewni co do wzrostów, to bądźcie pewni, że ich nie będzie, może i kiedyś urośnie, ale nie wtedy kiedy prawie wszyscy się tego spodziewają, 40, 50, 60 gr, kto da więcej? marzyciele:) pozdrawiam trzeźwo myślących
  • Re: 582 440 euro Autor: ~kopa [109.74.108.*]
    Zapamiętaj ten wpis !!!

Firma miała swoje problemy jak cała branża budowlana (chyba bez wyjątków), ale wychodzi na prostą i to bardzo szybko.

Dlaczego wierzę w tą spółkę ?

1. Mają produkcję 2 zmianową, a pracownicy dodatkowo mogą wyrabiać nadgodziny (brak przestojów), co oznacza, że mają sporo zleceń.
    2. Spółka zorientowana na rynki zachodnie.
    3. Bum budowlany w niemczech, czyli zleceń będą mieli coraz więcej.
    4. ponad 5 mil. zysk netto za ubiegły rok (powinien robić wrażenie chyba na największych sceptykach) i perspektywa większego za rok 2014.

Przekonują mnie suche fakty i tyle.
    Możecie pisać, że w firmie niema papieru toaletowego, możecie pisać inne bzdury ... wiem swoje i wiem, że zarobię.
[x]
KOPAHAUS 0,00% 0,01 2015-10-29 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.