Wszystkiego dowiemy się prawdopodobnie pod koniec tego tygodnia lub na początku przyszłego.
Prawdopodobnie będą publikowali info jedno po drugim. Informację o kontrakcie o którym piszesz, rolowanie obligacji, dobry raport za 1 kwartał i nie zdziwiłbym się gdyby pojawiły się nowe kontrakty.
Tydzień może dwa, a kurs wyciągnął powyżej 0,50 zł.
13 sierpnia mamy wykup obligacji, mają wysoki rating więc o to byłbym spokojny. Tym bardziej, że przecież wypracowali świetny zysk za 2013 rok. W tym samym czasie publikują raport za 1 kwartał, wiadomo że będzie dobry.
Kopahaus lubi publikować dobre informacje jeden po drugim i jestem przekonany, ze to samo będziemy widzieli teraz. Myślałem, że zaczną już w tym tygodniu, ale prawdopodobnie prawdziwa jazda na północ zacznie się dopiero w poniedziałek może we wtorek.
Naprawdę zdziwiłbym się gdyby pod koniec sierpnia kurs byłby niższy niż 60 gr.
Zabezpieczeniem obligacji, których wykup przypada na 13 sierpnia jest działka z budowaną halą w Paełczycach. "Zabezpieczeniem wierzytelności wynikających z Obligacji jest hipoteka do kwoty 8.500.000 zł ustanowiona przez Emitenta na prawie użytkowania wieczystego nieruchomości gruntowej oraz na budynku stanowiącym odrębną nieruchomość i urządzeniu stanowiącym odrębny przedmiot własności, zlokalizowanych na tej nieruchomości gruntowej."
... na marginesie trzeba dodać, że działka która jest warta ok 8 mil. zł kupili za ok 250 tys. więc jeżeli by nawet nie wykupili by obligacji to byłby dla nich interes życia, a dla spółki najlepsze rozwiązanie.
ten cały kopahaus to totalna lipa. jak słysze ze ta niedokończona, albo ledwo zaczeta budowa która stoi od 5 lat jest warta 8,5 bańki to ze smiechu pękam.1-2 to max nikt tego nie kupi za więcej. zresztą dawno ogłaszali że mają to skończyć (ostatnio miał być czerwiec 2014) a tam nawet gwoździa nikt nie wbił. a wiem co piszę bo to coś straszy w moim mieście. niedowiarków zapraszam do obejrzenia. tam trzeba wrzucić z 10 baniek, a barlinek cały sie śmieje że na papier do d. nie mają! a jak ktoś teraz napisze ze gram na spadki to od razu odpowiadam że bym tych akcji za 1 gosz nie kupił,bo to ściema
Znam wiele firm, które uznalibyście za świetnie prosperujące z wręcz wybitnie genialnymi wynikami z kursem lecącym do nieba, które są notowane na newconnect, a "niestać" jej na zakup długopisów i spinaczy do biura.
Biorąc pod uwagę bum budowlany w Niemczech oraz to, że Kopahaus nastawiony jest głównie rynki zachodnie ... naprawdę wierzę w tą spółkę i jestem przekonany, że da całkiem nieźle zarobić.
skoro wszyscy jesteście tacy pewni co do wzrostów, to bądźcie pewni, że ich nie będzie, może i kiedyś urośnie, ale nie wtedy kiedy prawie wszyscy się tego spodziewają, 40, 50, 60 gr, kto da więcej? marzyciele:) pozdrawiam trzeźwo myślących
Firma miała swoje problemy jak cała branża budowlana (chyba bez wyjątków), ale wychodzi na prostą i to bardzo szybko.
Dlaczego wierzę w tą spółkę ?
1. Mają produkcję 2 zmianową, a pracownicy dodatkowo mogą wyrabiać nadgodziny (brak przestojów), co oznacza, że mają sporo zleceń. 2. Spółka zorientowana na rynki zachodnie. 3. Bum budowlany w niemczech, czyli zleceń będą mieli coraz więcej. 4. ponad 5 mil. zysk netto za ubiegły rok (powinien robić wrażenie chyba na największych sceptykach) i perspektywa większego za rok 2014.
Przekonują mnie suche fakty i tyle. Możecie pisać, że w firmie niema papieru toaletowego, możecie pisać inne bzdury ... wiem swoje i wiem, że zarobię.