Zobaczymy Marco, spolka slizga sie po dnie 38-40 zł. Jest od niedawna na NC wiec malo jeszcze osob o niej wie. Jak stanie sie popularna i wejdzie ktos gruby albo bedzie info o przejęciu to 125 zl bedzie realne. Wystarczy spojrzec na tego typu spolki i projekty na gieldzie za granicą. Kilka tysięcy procent potrafiły rosnąć
Dnia 2014-07-31 o godz. 16:31 ~Tom napisał(a): > super info, dobrze, że jeszcze się tutaj wszyscy nie zlecieli bo zbieram > sobie ladne pakieciki po taniości
Wróciłam ze swojej kociej wędrówki i widzę, ze nikt nie zagląda na forum...Tak tu cicho - czy po pięknym debiucie, spółka na razie poszła w zapomnienie ? Nic to - postaram się emanować dla was dobrą energią i będę ogrzewać kurs Neptisa :)
Pozdro
P.S. Moim zdaniem jest to w tej chwili jedna z ciekawszych spółek z NC i bardziej obiecująca niż wiele zgranych już spółek z rynku głównego GPW ..
kicha sztuczna kicha. Flotis netpisa jest fajny. Ogólnie mają wejścia z dobrym produktem i fajnym pomysłem . Np. flotis. Do czego może służyć? , nawet dla wszystkich którzy kupują auto firmowe. W przyszłym roku znów wejdzie zmiana odliczania podatku vat od aut służbowych. Gdy mamy auto kupione , które jest wykorzystywane dla celów firmowych możemy odliczac vat ale potrzebna do tego prowadzenie kilometrówki i spowiadac się z każdego wyjazdu. Kto to robi? Komu sie chce robić coś takiego? Do tego przydatny jest flotis , który robi to za nas praktycznie. Czy to nie jest dobry pomysł? Netpis robi aplikacje praktycznie dla każdego kierowcy . Mało jest ich w samej polsce?
To wszystko jak się zbierze do kupy to można sobie odpowiedziec na pytanie ... czy to wydmuszka czy firma z ogromnym potencjałem?
Nie jest to wydmuszka, firma ma dobry produkt rozpoznawalny wśród kierowców. Powoli zdobywa sąsiednie rynki. Potencjał prowzrostowy i tylko nie chce się to wszystko przełożyć na cenę akcji. Najpierw bariera psychologiczną było 40 pln, teraz bronimy 30 pln. Ciekawe w jakim kierunku zajdziemy, czyżby 20 pln ? Oby nie.
A może jednak wydmuszka. Flotis może i dobry, ale ma ogromną konkurencję. Yanosik może i dobry, ale nie generuje żadnych dochodów. Zero zysków. Coś mi się zdaje, że tak wygląda właśnie biznesowa wydmuszka. Sposób na uwłaszczenie kosztem naiwnych.
Cóż... ja już mówię pass. Poniżej 30 pln nie skupuję. Trudno. Teraz tylko czekać na dalszy bieg zdarzeń, Być może przyjdzie nam czekać pół roku a może i rok na jakieś ruchy prowzrostowe ale nic się na to nie poradzi.
a czy konkurencja może łączyć program typu flotis z programem typu yanosik? Poza tym , yanosik nie zarabia kasy? Co ty gadasz, to że jest darmowy nie oznacza , że kasy nie zarabia... A reklamy? W yanosiku masz nawigację , działa jak działa ale jest. Dopracować tą funkcję scalować razem z reklamami jak jest w przypadku zumi i co , nie jest to dobry sposób na zarabianie kasy? Są na początku drogi więc spokojnie ...
Dokładnie tak, są na początku drogi.. wszystko przed nimi i przed nami akcjonariuszami. Wiem jak bardzo bolą straty na spółkach gdzie zaufało się w potencjał i power takowych ale wszystko jest jeszcze przed nami, więc nie traćcie nadzieji - jutro też będzie dzień i podobno nic nie daje takiego ukojenia jak zwyczajny uśmiech :) pozdro
już mnie zaczyna to wkurzać! ogólnie firma dobra z potencjałem a tu tak leci. Ma to szansę się wybić? Juz nie wspomnę o osobach które to łyknęły za ponad 70 zł...