• no i 40 pln pękło Autor: ~Magazynier [37.128.15.*]
    Dziś niestety obrona 40 pln pokonana. Zamykamy się ceną 38,49pln i obawiam się, że to nie jest jeszcze ostatnie słowo. Barierą może być 37 pln ale jeśli i to pęknie nic już nie stoi na przeszkodzie żebyśmy zobaczyli 20pln lub jeszcze niżej. No cóż. Mówi się trudno. Pozostaje cierpliwie czekać lub sprzedać jak kto woli. Z własnego doświadczenia w najbliższym czasie lepiej nie uśredniać, jeśli już ktoś w swoim koszyku. Teraz chyba lepiej poczekać na spadki lub na ewentualne wzrosty i ... koniecznie przy sensownych obrotach. Ale nie jestem "wujkiem dobra rada", każdy ma swój rozum.
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~neon [84.10.120.*]
    no i pytanie co dalej..
    pękło nie pękło
    nadal uważam, że to sztuczne zaniżanie...
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~Tom [83.26.107.*]
    Jakie pękło ? Przecież za 10 000 zł można nieźle podbić. Na arkuszu sa "straszaki" po 100 czy 200 akcji, ktore znikają jak tylko kurs rośnie. Tu jest wszystko sterowane, żeby ktoś mógł taniej wejść
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~paździoch [89.67.65.*]
    Hhahahaha!!!!!!!!!
    Zawsze ktoś zaniża ,żeby tanio się obkupić :)))))
    Czemu nie podbije ,żeby drożej sprzedać?
    Zawsze bawią mnie takie teksty...
    bawią?

a automaty - wytłumacz mi po co tutaj poustawiane?
    dla czarowania?
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~mruczek [79.191.173.*]
    Może dla czarowania, jestem ..
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~Magazynier [37.128.15.*]
    Piszecie Szanowni Forumowicze, że tu są ustawione automaty,że ktoś zbiera szorując kursem po dnie. Oki, powiedzmy, że jest w tym jakaś logika tylko po co? Po co zbierać z rynku gdy jest tak mały volumen akcji na parkiecie. Ktoś zewnętrzny chce skupić tę lichą garstkę z NC?
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~dobre_maniery [95.49.100.*]
    Niestety Twoje pytania pozostaną narazie bez odpowiedzi. Jak zwykle wszystko rozstrzygnie czas i cierpliwość. Spółka dopiero co zadebiutowała na NC, moim zdaniem jest bardzo ciekawa ma w swojej ofercie fajny produkt i duże szanse na odniesienie sukcesu w tej branży.
    Sądzę, że nie ma co się zniechęcać do spółki, wahania kursu zawsze były i będą a ten kto jest przekonany do inwestycji w Neptisa powinien śledzić wszystkie komunikaty
    zapodawane przez spółkę - mam na myśli komunikaty podawane w stosownych do tego miejscach.

Pozdrawiam
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~mruczek [95.49.100.*]
    Ponieważ dzisiaj nic ciekawego nie dzieje się to idę powłoczyć się swoimi ścieżkami ;) A wy trzymajcie fason i nie pozbywajcie się akcji, bo warto je trzymać :)

Pozdro
    nie no, to co tu odpierdzielają jest już po prostu śmieszne z lekka..
    jestem ciekawy jednego - ile z tej podaży jest faktyczną a nie sztuczną..
    ja chętnie na tych poziomach bym zbierał (wszystko do 37 zł)...
    toż to jaja co się tu wyprawia...
    kurs już dawno winien smigać dużo wyżej...
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~WOJA [83.12.87.*]
    jak to co?Promocja jest :)
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~emk [141.0.8.*]
    warto przypomniec po ile sprzedawali miedzy sobą- około 8 zł...
    do 10 pln byc moze zejdzie, wtedy mozna pomyslec. póki co za dużo ubranych na wysokich poziomach
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~mariusz [37.6.231.*]
    zgadzam sie , styknie 10 zł
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~crash [79.191.62.*]
    Odbierasz przekaz energetyczny? Tak tylko pytam..

10 zł -straszny dół tzn. nikt nie zawalczy o utrzymanie kursu ? Zobaczymy, może i tak być..
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~Magazynier [87.205.196.*]
    Pozostaje sprzedać i odkupić po niższej cenie. O ile Wowka nas nie uraczy jakąś "niespodzianką" . Nie zapominajmy, że za naszą wschodnią granicą mamy już regularną wojnę . A wtedy wszystkie nasze gdybania, analizy i kłótnie psu na budę sie zdadzą . Tak czy siak dziękuje za podpowiedź .
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~Re [83.30.74.*]
    Bydło i tyle. Zeszmacą spółkę i jeszcze trochę, to nikt do niej nie zajrzy. Pozostałe akcje sprzedadzą chyba w warzywniaku bo jak tak dalej będzie to nikt ich nie ruszy.
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~drobnyspekulant [178.42.189.*]
    No dzisiaj to już chyba powinno wzrosnąć
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~WOJA [83.12.87.*]
    taaa , jasne .... ciekwe czy dno już uklepane bo to sie nudne zrobiło. Potencjał maja ale to co się tu stało to przechodzi ludzkie pojęcie, narazie mam plecy na tym , dobrze ze nie wszedłem za dużo i nie wszedłem za 70 zł bo bym się pochlastał :) Ci co kupil za 70 zł albo sprzedają z ogromną stratą albo czekaja na odrobienie straty które pojawić się może , tylko kiedy..
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~drobnyspekulant [79.185.96.*]
    Małe uspokojenie - powinno być lepiej
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~mruczek [79.191.197.*]
    Przy takim spadającym rynku jak dzisiaj nasz Neptis zachowuje się znakomicie -jest na plusie :) Można potraktować dzisiejszy dzień jako prawdziwy sprawdzian dla akcjonariuszy Neptisa i jasno z niego wynika, że nie ma już śmiałków do wywalania akcji. Więc rzeczywiście mamy uspokojenie :)

Jestem z Wami nadal, koty już tak mają, że przyzwyczajają się do miejsca ;)
    Pozdro
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~Re [83.22.34.*]
    Pocieszajcie się dalej.
    Zobaczcie jakie stoją zlecenia na kupno a jakie na sprzedaż.
    Wnioski???
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~Magazynier [83.3.40.*]
    małe uspokojenie albo cisza przed burzą... z dwojga złego wolę to pierwsze z nadzieją, że niebawem nadejdzie czas na odreagowanie"in plus" i akcje zaczną powoli acz systematycznie pnąc się do góry po szczeblach cenowych.
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~mruczek [79.191.197.*]
    Miejmy taką nadzieję i fajnie by było aby szef tej spółki nie zaniedbywał nas i podsyłał czasami jakieś dobre komunikaty :)
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~JAWA [89.77.131.*]
    he he,ostatnie i jedyne dwa dobre komunikaty, skutkowały,40 procentową przeceną.następny komunikat,to wyniki kwartalne.
    Jak na moją intuicje,to do połowy tygodnia,będzie spore wybicie od obecnej ceny z dodatnim wsparciem na kupnie.
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~adam [88.7.177.*]
    Warto dokupic
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~drobnyspekulant [95.49.12.*]
    Dzisiaj raport - zobaczymy czy to będzie miało wpływ na cenę
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~123 [81.190.167.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/companiesStatements/info/624037,neptis-sa-raport-miesieczny-%E2%80%93-lipiec-2014-roku
    Tyle co w raporcie,to my wiemy,bez raportu.
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~mruczek [95.49.54.*]
    Taki wpływ raportu, że prawdopodobnie dzisiaj zamkniemy się na plusie. To dobry znak -
    polubiłam tę spółkę i jeszcze tutaj trochę pobędę..pozdrawiam Yanosiki .
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~drobnyspekulant [95.49.12.*]
    A za co ją lubić chyba tylko za nazwę
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~kran [89.76.251.*]
    dziś na plusie, ale przy jakim wolumenie
    To nie było żadne zamknięcie na plusie.Kupno musi być wsparte,dodatnim wolumenem.Narazie,to faktycznie,jedynie nazwa jest sympatyczne,a samo posiadanie akcji tej spółki to codzienna masakra.Przy 200tu procentowym spadku,mówienie w raporcie,że narazie nic nie będą zdradzali, jakie plany mają,to jest,.....
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~butterfly_neptis [95.49.54.*]
    Ogólnie chłopcy mnie nie pocieszyliście..może rzeczywiscie czas na odlot...
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~Om [83.10.247.*]
    A Igoria codziennie w gore.... Do tego dzis super info. Neptis niestety strata i szybko sie to nie zmieni. A taka fajna spolka... Trudno. Odrobie na Igorii
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~realista [46.238.126.*]
    kierunek 5.00. Wszystko powyzej to banka. Zejdzcie na ziemie
    Ja dzisiej,opuściłem pokład Neptisa.Sposób w jaki zarząd podszedł do raportu,mocno mnie rozczarował,to nie wrózy ja dla mnie nic dobrego,wskoczyć zawsze będzie można,przy wyraznym pozytywnym ruchu na spółce.Neptis spadł 200procent i nic nie stoi na przeszkodzie,zeby jeszcze 100procent zrobił obsuwy.pozdro.JAWA
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~Harnas [94.254.129.*]
    Co ty chłopie robisz na giełdzie?
    Jak coś może spaść 200%?
    Jak takie inwestory są na GPW to nie dziwota ze trzepia.
  • Re: no i 40 pln pękło Autor: ~Tom [83.4.83.*]
    Spadlo 200% hahaha. A ludzie sie dziwia po co im matematyka na maturze :)) hmmm czyli oddales za darmo i jeszcze doplaciles ? ;)
  • dla mnie to okazja do zakupów jakich mało Autor: ~pati [188.33.38.*]
    Dnia 2014-08-15 o godz. 13:04 ~Tom napisał(a):
    > Spadlo 200% hahaha. A ludzie sie dziwia po co im matematyka na maturze :))
    > hmmm czyli oddales za darmo i jeszcze doplaciles ? ;)
    wkrótce wracamy na szczyty
    a potem jeszcze wyżej
    firma się rozwija,nie obiecanki tylko jak na fluidzie
  • Re: dla mnie to okazja do zakupów jakich mało Autor: ~WOJA [83.12.87.*]
    dla ścisłości jak ktoś umie liczyć to nie powinno mu wyjść 200 % choć nie wiem jakby się starał . Od najwyższego kursu , albo z wyższych poziomów czyli ok 70 zł spadło "tylko" ok 64 % , w procentach różnica niewielka ale w kasie całkiem spora. Spadło w diabły po plecach i tak choć kupowało się teoretycznie po uklepaniu dna to i tak w plecy jakieś 38 % ... sporo. Wartość niewielka więc to raczej pozostawię i zapomnę o papierze. Zobaczymy ile będzie kurs wynosił za dwa miesiące 14 zł czy 65 zł . Która wersja jest bardziej prawdopodobna ? Macie jakieś sugestie?
  • Re: dla mnie to okazja do zakupów jakich mało Autor: ~mruczek [83.6.58.*]
    Niestety zmuszona byłam wyjść z akcji, bo nie mogę pozwolić sobie na redukcję kapitału. Jednak cały ały czas obserwuję papier i mam nadzieję, że uda mi się lada moment wbić z powrotem na spółkę, do której czuję ogromny sentyment. POzdrawiam
    stałych akcjonariuszy :)
  • Re: dla mnie to okazja do zakupów jakich mało Autor: ~Xxx [94.254.194.*]
    Czas wracać. Właśnie szykuje sie do wybicia
  • Re: dla mnie to okazja do zakupów jakich mało Autor: ~JAWA [89.77.131.*]
    He he.Ja nie umie liczyć.Trzeba być niegodziwcem, a przynajmniej niemieć dobrej woli, zeby tak napisać.Pisałem mocno skrótowo.Pytanie mocno retoryczne,ile procent, kurs musi teraz wzrosnąć do szczytów notowań?Nie ma co upiększać gorzkiej prawdy o kursie,pięknymi słówkami,ze nic się nie stało.pozdro.jawa.
  • Re: dla mnie to okazja do zakupów jakich mało Autor: ~maniu [37.248.2.*]
    mruczka - mruknij coś do mnie bo tu się sodoma i gomora szykuje
    wzrost na takich obrotach oznaczać może paniczną wyprzedaż
    i co ja zrobię
    tylko mi słuchanie mruczenia zostało:(
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.195.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: ta perełka dała zarobić w dwa dni 100% -nie jak fluid 100% w dół Autor: ~pati [5.173.195.*]
    Dnia 2014-08-18 o godz. 15:33 ~pati napisał(a):
    > Dnia 2014-08-18 o godz. 15:23 ~maniu napisał(a):
    > > mruczka - mruknij coś do mnie bo tu się sodoma i gomora szykuje
    > > wzrost na takich obrotach oznaczać może paniczną wyprzedaż
    > > i co ja zrobię
    > > tylko mi słuchanie mruczenia zostało:(
    > obroty 4x wyższe niz na fluidzie;):0
    > trwa zbieranie
    > i rowa nie trzeba jokerowi lizać ani spartanom-zasranom
    > NEPTIS is K I N G
    NO I SEKTA Z FLUIDA TU NIE SIEDZI-NIE MAJĄ KASIURKI "UGOTOWANI NA FLUIDZIE":):)
  • Re: ta perełka dała zarobić w dwa dni 100% -nie jak fluid 100% w dół Autor: ~pati [5.173.195.*]
    Dnia 2014-08-18 o godz. 15:35 ~pati napisał(a):
    > Dnia 2014-08-18 o godz. 15:33 ~pati napisał(a):
    > > Dnia 2014-08-18 o godz. 15:23 ~maniu napisał(a):
    > > > mruczka - mruknij coś do mnie bo tu się sodoma i gomora szykuje
    > > > wzrost na takich obrotach oznaczać może paniczną wyprzedaż
    > > > i co ja zrobię
    > > > tylko mi słuchanie mruczenia zostało:(
    > > obroty 4x wyższe niz na fluidzie;):0
    > > trwa zbieranie
    > > i rowa nie trzeba jokerowi lizać ani spartanom-zasranom
    > > NEPTIS is K I N G
    > NO I SEKTA Z FLUIDA TU NIE SIEDZI-NIE MAJĄ KASIURKI "UGOTOWANI NA
    > FLUIDZIE":):)

mam sprzedanego fluida ze stratą,tutaj odrobię,tam 11% to raz na 3 miesiące ,tutaj północ pewna :):)
    pozdrawiam akcjonariuszy i nowych i starych
  • Re: ta perełka dała zarobić w dwa dni 100% -nie jak fluid 100% w dół Autor: ~mruczek [83.6.20.*]
    No proszę..ale ten Neptis ma power :) fajna spółka nie dała się zdolować na maksa :))
  • Re: ta perełka dała zarobić w dwa dni 100% -nie jak fluid 100% w dół Autor: ~DrKingSchultz [164.127.249.*]
    Dnia 2014-08-18 o godz. 15:50 ~mruczek napisał(a):
    > No proszę..ale ten Neptis ma power :) fajna spółka nie dała się
    > zdolować na maksa :))
    ba :):):)
    myślę ,że najlepsze przed nami ;):)
    to była dopiero "gra wstępna"
[x]
NEPTIS 0,00% 13,80 2025-10-10 14:14:06
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać