Kilka uwag do tego co piszesz: 1. Memorandum informacyjne wskazuje formę opłat zapisu w rozdziale 3.11.4; 2. Cele emisji są jasne i wyraźnie wskazane. Oni nie mogą/ nie powinni z wpływów z emisji przeznaczać środków na inne cele niż wskazane w MI. Czyli takie rozliczenie obligacji nie jest wykorzystaniem wpływów z emisji. Ot, taka prawda.
Po za tym Spółka ma obecnie dobrą sytuację finansową. Jest gotówka potrzebna dla projektów [3 punkty], stabilna pozycja finansowa. Jest naprawdę ok. Poczekajmy na układ akcjonariatu po rejestracji akcji. Polecam równie uwagi Obava, są dość sensowne.
projekt 1.680.000 z tego aktywa finansowe to 1.250.000 a 51% akcji dla Pylona to ok 840.000 i know-how czyli chcieli przeznaczyć z emisji ok 400.000-500.000 na projekt od początku. Mogli napisać to w celach emisji ale z jakiegoś powodu tego nie zrobili (nie chcieli zniechęcać?).
Owszem jak wykupią obligacje to nie muszą już płacić odsetek z tego tytułu (chyba 4,25%). W końcu część tych zobowiązań konwertowanych na obligacje to były ich (?).
Muszą jeszcze w tym roku wyłożyć ok 150.000 na wcześniejszy projekt częściowo (70%) finansowany z PARP-u.
1. Inkubator i ten projekt inwestycyjny na podstawie raportu nr 25/2014:
„Wkład Pylon S.A. jest zabezpieczony. Realizacja Inwestycji nie jest uzależniona od efektów trwającego obecnie prawa poboru.”
Cele z Memorandum Informacyjnego: 1. Zabezpieczenie płynności finansowej w trakcie realizacji projektu; 2. Przyspieszenie projektu np. „pozyskanie środków z emisji pozwoli na równoległe wdrażanie poszczególnych etapów realizacji projektu zakładającego produkcję własną przetworników elektroakustycznych m.in. pozwoli na wcześniejszą rezygnację z usług outsourcingowych w zakresie dostaw koszy i uruchomienie tej produkcji już w początkowym okresie realizacji projektu. 3. I bardziej przyszłościowe: "Środki z emisji Akcji Serii G umożliwią również Emitentowi przygotowanie projektów zmierzających do unowocześnienia i konsolidacji produkcji. Oznacza to, że zarówno moce produkcyjne, projektowe jaki możliwości sprzedażowe będą podlegać stałemu rozwojowi i modernizacji. Emitent stale obserwuje i monitoruje instrumenty finansowe wspierające rozwój polskiego przemysłu."
Jak dla mnie cele z emisji są obok, wspierające projekt Inkubatorowski. A czytając odpowiedzi Zarządu z pytań akcjonariuszy, ten Zarząd jest zdeterminowany by powstało zaplecze produkcji głośników.
Co do Obligacji – możemy to różnie oceniać. Mi się to podoba. Czy objęli obligacje, czy je skupili by je rozliczyć, czy każde inne rozwiązanie. Jesteśmy o krok dalej niż byliśmy.
Ty im nie wierzysz, piszesz o tym, ostrzegasz nas. To dobrze. Warto czytać i takie wpisy.
Jeszcze raz do Mis, mat i innych nowych nickow tu. Robcie dalej swoj czarny marketing, przeciez wiadomo ze chcecie w dobrej cenie odkupic akcje. Potrzeba tu tez takich spekulantow jak wy. Wykreccie ktoregos dnia 0,30 zl - pozniej to ruszy.
hehe nie rozśmieszaj mnie mat ahh naganiasz kolego strasznie ..... jak tam inne spółki też nie chcą oddać?????? "F..." "S..." aha i pisałbyś pod jednym nickiem bo już się pogubiłem :) P.S. przy 0.50 gr może oddam Ci jakiś niewielki pakiet
Bawią mnie wpisy, które sugerują, że jak ktoś pisze źle o spółce to od razu nagania na spadki . Dla mnie ci którzy piszą w samych superlatywach są bardziej podejrzani.
Zaczynam się zastanawiać czy tu nie pisze ktoś ze spółki ale bardziej od ich doradcy.
Z reguly jak mam zle zdanie o spolce to omijam ja szerokim lukiem. A jak zalezy mi na dobrej spolce, a nie mam jej akcji to wowczas trzeba oczerniac i siac zamet. Widzisz, problem tu jest taki, ze FF jest niskie, a dlugoterminowcy nie oddadza Ci akcji za bezcen. Mowiac inaczej - schemat durnego pisania przez spekulanta tu nie zadziala ;)
Bez odbioru - kontynuowanie tego bełkotu nie ma najmniejszego sensu.
############################################
A swoja droga, zgodnie z zapowiedzia jutro powinna byc premiera Sapphire 31.
Śmieszny to jesteś ty NAGANIACZU !!!! Możesz pisać co chcesz i tak niżej nie kupisz niż 0,22 Także zamiast pisać głupoty kupuj teraz bo taniej nie będzie :):):):):):):)
tylko się tak nie podniecaj bo upał na dworze i wiesz o zawał i skoki ciśnienia nietrudno... pij dużo wody i jedź POLSKIE jabłka :) , a może zobaczysz od razu inny arkusz :)
dlaczego banan ? prawda w oczy kole ? ? ? ? nie ma co zaklinać rzeczywistości nikt nie będzie kupować akcji powyżej 25 grosików bo i pod co ? ? ? pod nową dostawę świeżutkich akcji ? ? ? czy pod super zyski ? ? ? czy pod zwiększenie zaangażowania głównych akcjonariuszy ? ? ? czy pod super podpisane kontrakty ? ? ? no powiedzcie pod co ma rosnąć ? ? ? hahahahahahahahaha ps usuwanie moich wpisów nic nie zmieni w tej spółce
Ty jesteś spekuła i trollem:) tym ciekawiej że jeśli dostajesz dane od kogoś z gpw to i ta osoba i ty popełniacie przestępstwo. Może napisz pod swoim imieniem i nazwiskiem do spółki z taką informacją? To będzie ciekawe.