• cięzki opór na 1,65/1,66 Autor: ~xxx [87.99.27.*]
    ciężki opór jest jak widać na 1,65/1,66
    obrót duży, nie ma siły przejść
    możliwe odbicie i spadek
  • Re: cięzki opór na 1,65/1,66 Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    ale ty glupoty piszesz :)

odbilo to mi sie po obiedzie dzis :D

ktos pewnie po pbg ma cholernie duzo akcji, ma kupca i mu oddaje, akcje ida pakeitami po dziesatki i setki tysiecy akcji, kupujacy nie chce wziac wyzej niz 1,65, tak sie umowili ze sprzedajacym.
    Sprzedajacy ustawia ukryte zlecenie na 400 tys akcji na 1,65 kupujacy o tym wie i to bierze na raz ;)

jestesmy swiadkami wymiany akcji od co, oczywiscie mozemy zjechac w okolice 1,55 jeszcze, jednak niedlugo na moje oko bedzie winda w gore ;)

a ty xxx i twj oporek z odbiciem schowaj miedzy bajki ;)
  • Re: cięzki opór na 1,65/1,66 Autor: ~ralf [80.48.66.*]
    co racja to racja....to wymiana akcji a swiadcza o tym pakieciki których szaraczek nie ma,gdzie się ulokowały czort wie i czy zechce też se wziąść z wyższych poziomów czort wie.potrzeba małego zapłonu i Twoje przypuszczenia się spełnią a gdzie polecimy to się obaczy.oby sytuacja międzynarodowa sprzyjała.
  • Re: cięzki opór na 1,65/1,66 Autor: ~xxx [87.99.27.*]
    To nie żadne pakiety, ktoś sprzedawał. Na 1,66 też stoi kolejny ukryty opór. Po kolejne po co trzymać jak ma spaść do 1,50 przecież lepiej sprzedać teraz i odkupić niżej skoro ma spaść.
  • Re: cięzki opór na 1,65/1,66 Autor: ~wig20 [83.23.75.*]
    Skoro ktoś sprzedawał, to inny, duży kupował. Oni nie piszą na bankierze, spotykają się wieczorem w knajpie na kolacji i ustalają czy będzie 1.65 czy 1.12 .. ot wszystko. Poza tym, martwi mnie fakt braku komunikatu o zwiększeniu ..., a to podpowiada konkluzję mojego postu - jedna spółdzielnia wymienia się z drugą spółdzielnią. Na pewno obie zarobią, a my albo stracimy albo w porę przejrzymy ich zamiary.
  • Re: cięzki opór na 1,65/1,66 Autor: ~O0o [83.13.215.*]
    Rozumie xxx ze 400 tys akcji w jednym zleceniu to nie byl twoim zdaniem umowiony pakiet :) i kto po prostu postawil takiego kloca a akurat ktos takiego chcial kupic, i to pewnie ulica :D aha :) co do groszawciagneli ukryty pakiet. 400 tys akcji a ty uwazasz ze to nieumowiona akcja,,,,, no taaaaa, ok niech bedzie
  • Re: cięzki opór na 1,65/1,66 Autor: ~wig20 [83.23.75.*]
    Zapomniałem nadmienić jeszcze, że mamy koniec miesiąca i "kierownik" rysuje na interwale miesięcznym, więc też pewnie będzie inaczej niż zazwyczaj ..
  • Re: cięzki opór na 1,65/1,66 Autor: ~YoMen [94.78.143.*]
    wg mnie skutkiem tej całej wymianki i ukrytych batonów jest wyczekiwanie drobnych na zdecydowany ruch w górę i zdjęcie ukrytych zleceń. Jeżeli tak dalej to będzie wyglądało to nie widzę szans na wybicie górą. A swoją drogą czy oni nie mogą tego zrobić poza notowaniami w transakcjach pakietowych?
    wymiankę można zrobić na sesji (ryzykowne że ktoś przechwyci) i można zrobić poza sesją (nie ma ryzyka), poza sesją jeszcze na dodatek można zrobić wymianę z odchyleniem max 30% od kursu dnia poprzedniego, zależy który z nich ma więcej zarobić, odchył idzie w jedna albo drugą stronę.
    Zlecenia są poukrywane na podaży, jak ma aż tyle kasy to je przejdzie. Pytanie czy ma, bo rynek kompletnie mu nie pomaga, na co liczył i się zdziwił.
    Jak ma spaść nawet do 1,50 (obstawiam nawet niżej), to po co trzymać jak jest kurs 1,64 ??? Nie lepiej sprzedać i odkupić niżej ???
  • Re: cięzki opór na 1,65/1,66 Autor: ~wig20 [83.23.74.*]
    Jakoś nie wierzę, że na twarzy tego, który tutaj rządzi pojawiło się cokolwiek. Dobrze wiedzą co i jak robić. To nie ulica. Piszesz, że ukryte pakiety mogą zostać podkradzione ... z całym szacunkiem, ja nie kupuję za 1.2 mln zł ...chyba, że Ty - to szacunek. Na krótkim wykresie widać podwójny szczyt i dno realizacji na 1.56. Mogło się wczoraj wielu nim zasugerować i cisnęli w dół, a tu ZONK. Sądzę, że dla niego cały arkusz jest czytelny, ponieważ jak kupuje to nigdy mu nie zostanie np. 100k akcji za dużo .. ma idealnie wyliczone. Więc teraz: albo podstawione osoby przez spółdzielnie to robią by wywołać podziw i ssanie na ulicy, lub następuję wymiana akcji pomiędzy cwaniakami, którzy objęli akcje po PBG a nową spółdzielnią, która ma ochotę zarobić na DUO.
    opór był jest i póki co będzie, była szansa ale chwilowe wybicie nie pomogło, bo nie miał siły na jego utrzymanie, więc spadamy, naiwniaków co widzą 2zł albo 3zł zachęcam do pozostania na giełdzie i uśrednianie, bo
    "TAKICH DAWCÓW KAPITAŁU NAM POTRZEBA"
    ty to juz w pierwszym poscie radziles wysiadac na 1,66 bo bedzie odbicie i spadek :D wiec lepiej zamilcz, bo kontynuujesz watek w ktorym od poczatku pokazujesz ze pojecie to ty masz ale o szydełkowaniu :D
  • Re: cięzki opór na 1,65/1,66 Autor: ~xxx [213.158.217.*]
    Lepiej sprzedać z głową niż tak jak większość naiwnych dawców kapitału (czyli takich jak np.Ty) trzymać i liczyć na 2zł albo 3zł.
    Chwilowe przebicie na 1,70 nic nie dało i nic nie da, tylko tyle że takim naiwnym jak Ty nadzieję na wyżej. I tak nie potrafiłeś tego wykorzystać bo nie sprzedałeś :):):).
    Myślisz że wcelujesz w górkę :)?
    Naiwniaczek :)
    a gdzies pisalem ze nie sprzedalem ?
    pisalem ze 20 - 15% akcji obracam duona a reszte trzymam,,,, dla Twojej wiadomosci medrcu :D mam te akcje od 70 - 80 gr,,,, na gorce listopadowej tez wysiadalem czescia akcji
    A ty pewnie jestes hiper spekulantem ktory zawsze idealnie trafia w szczyty i zawsze idealnei w dolki co ;) noooo napewno :D
    skoro tak to na koncie pewnie juz kilkanascie mln zl bo jak inaczej skoto ty taki jestes bystry :D i trafny :D
    Buffet sie nie umywa :D:D:D:D
  • Re: cięzki opór na 1,65/1,66 Autor: ~Amator [94.124.6.*]
    3 tygodnie "pracy" poszły się paść w jeden dzień :/
    nie do konca
    1.) na ta chwile normalna korekta po wzroscie mieszczaca sie w standardach :) 1,6 jest granica zdrowej korekty
    2.) dodaj sytuacje na rynku ze GPW doluje ostro od tygodni to i tak jestesmy na plus duzy na Duo w porownaniu do rynku,
    3.) dodaj ze spadki wywoluje ukraina i masz obraz ze duon wcale zle nie zachowuje sie a wprost przeciwnie na tle rynku jest prymusem.

nie panikowac,,,,, jeszcze ;)
  • 1,6 = 61,8% fibo ostatniego wzrostu, jak to przebija,,, Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    jak zlecimy pozniej 1,6 na zamknieciu to bedzie niefajnie, ale licze ze tu sie zatrzymamy, ze to dno, no chyba ze na ukraine wjada rosjanie, to nic sie nie utrzyma na GPW i bedzie przecena na calego!
  • Re: 1,6 = 61,8% fibo ostatniego wzrostu, jak to przebija,,, Autor: ~xxx [87.99.27.*]
    jest źle i jest fatalnie już teraz
    każdy robi jak uważa ale proponuję albo nie robić nic na giełdzie niżeli słuchać tych co się nie znają
    było po 1,7xxx
    nie sprzedał bo uważa że spadnie i się odbije i znowu będzie wyżej
    takich dawców kapitału giełda kocha i szanuje, bo komuś trzeba przecież "zabrać :)"

oOo - skąd wiem, że nie sprzedałeś ?
    bo nie kompromitowałbyś się takimi wpisami gdybyś sprzedał
    po drugie nie kupiłeś po tyle co napisałeś
    świadczy o tym Twoje podejście i wpisy
    gdybyś sprzedał cokolwiek albo kupił po tyle co piszesz inaczej byś się wypowiadał
    "psychologia tłumu na giełdzie"
    nie sprzedałeś bo jesteś naiwny i trzymasz
    ale czy dobry inwestor (Ty nim nie jesteś bo otwierasz sobie lokaty na giełdzie a nie inwestujesz/grasz na giełdzie), tak więc czy dobry inwestor przy poziomie 1,7xxx wiedząc że spadnie bo będzie niby "chwilowa korekta", nie powinien sprzedać wszystko co ma i odkupić niżej nawet po te 1,60 ??????
    to jest prawie 8% !!!!!!!!!!!!!!!

więc skoro kompletnie się nie znasz i jesteś typowym giełdowym dawcą kapitału zakładającym sobie lokaty giełdowe, nie :pomagaj" innym również tracić swoich oszczędności :)))))
  • Re: 1,6 = 61,8% fibo ostatniego wzrostu, jak to przebija,,, Autor: ~xxx [87.99.27.*]
    aha giełda to nie matematyka i kalkulatory !!!!!!!!!!!!!
    wszystkie fibo... der... was..... i inne nazewnictwa nie mają zastosowania do czasu teraźniejszego, są nic nie warte bo dopasowuje je się po fakcie i wybiera które pasują, żadnym nie operuje się przed !!!!!!!!!!!!!
  • Re: 1,6 = 61,8% fibo ostatniego wzrostu, jak to przebija,,, Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    fibo nigdy nie pokazuje dokad dojedziesz, fibo pokazuje gdzie najprawdopodobniej skonczy sie korekta :-P

Duon to dla mnie lokata ? tak
    jednak jak pisalem czescia akcji sobie pogrywam jesli mam czas.
    mialem ustawione kilka zlecen S jednak nie dojechalo az tam gdzie staly.
    Sprzedalem jak juz ci gdzies pisalem 5 tys akcji po 1,72, odebrane je mam po 1,61 bo uwazam ze nizej nie zjedziemy. Moze sie myle ! ale przynajmniej nie brazam innych jak ty ;)
    Wysiadles po 1,66 ? moim zdaniem blad, czas pokaze czy faktycznie. Moge sie mylic oczywiscie.
  • Re: 1,6 = 61,8% fibo ostatniego wzrostu, jak to przebija,,, Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    xxx, zreszta, ty uwazasz ze trobisz najlepiej ze inni zle rozumię ? ze ty jestes cwaniak a reszta to dawcy kapitalu bo nie sprzedaja :D tylko trzymaja ?
    a nie zakladasz ze sie mylisz?
    czas pokaze i nie ma sie co obszczekiwac a tym bardziej obrazac innych i nazywac ich frajerami czy naiwniakami jak ty to robisz. Bo moze sie okazac ze naiwnie oddales akcje po 1,66

a moze ze zrobiles b dobrze.

czas pokaze i zalecam troche pokory.

ja nie uwazam sie za nieomylnego. Gram na gieldzie i inwestuje na niej po swojemu. Lata tu spedzone naucyzly mnie ze nie ma NIC pewnego i ze cierpliwosc jest tu cechą najwazniejszą.
    Do tej pory nie mialem roku ze stratą. A To co wlozylem udaje mi sie ciagle zwiekszac. Mam nadzieje ze bedzie tak dalej ;)

co do ciebie, zycze powodzenia, ale nie strugaj takiego cwaniaka ;) bo moze sie okazac ze to ciebie wlasnie z akcji wydymali. a moze nie ;)
    nie kupilem po tyle co pisalem ? a to zapraszam chociazby tutaj do moich postow z lutego marca kwietnia ;) to bedziesz widzial po ile kupowalem i kiedy ;)
    Razem z Wig 20 jestesmy na Duonie od poczatku 2013 roku. Przesiedlismy sie z innej spolki kapitalem. Jak widac po roku, bardzo slusznie ;)
  • a tak dla zaspokojenia wlasnej ciekawosci :D Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    pierwszy pakiet akcji Duona kupilem dokladnie 31 stycznia 2013, tu masz szczegoly :D

Szczegóły transakcji

Numer noty 303100000210
    Numer zlecenia 4324531
    Rynek Ciągłe - Obligacje

Data 31-01-2013 10:03:30
    Papier DUON
    Strona Kupno
    OTP Nie
    Ilość 8000
    Cena 0,83 PLN
    Wartość 6 640,00 PLN

Wiec mi tu nie szmargol ze nie jestesmy z wig20 na duonie od ponad roku i nie kupowalismy ponizej 1zl :D bo najwiecej zebralismy na przelomie stycznia i lutego a pozniej w polowie kweitnia zaczelismy naprawde solidne dokupywanie ;) a nasza srednia cena zakupu jest wysmienita :D oczywiscie pewnie ty mnie rozgryzles bo oprocz gieldy jestes zapewne swietnym psychologiem i wiesz lepiej ;) hehehehehehe
  • Re: a tak dla zaspokojenia wlasnej ciekawosci :D Autor: ~wig20 [83.23.75.*]
    Potwierdzam, jak mysmy z oOo sie interesowali DUO, to ty nawet nie wiedziałes co to jest DUO. Teraz jak widzę takich mądrali to mnie ściska, to samo na LST Capital, tfu Indygo, ja kupowałem LST Capital po 40 .. ale to na inne tematy, nie chce mi się rozmawiac bo nie ma o czym.
  • Re: a tak dla zaspokojenia wlasnej ciekawosci :D Autor: ~wig20 [83.23.75.*]
    Napiszę tak, możesz co najwyżej głąbie pomysleć o średniej z 0 z przodu i pytać się przed lustrem dlaczego tak głupi byłeś, że tej spólki nie wyszukałeś rok temu ..
  • ITIOTY POSLUCHALI I SPRZEDALI Autor: ~baltazar [78.8.115.*]
    widac co Twoje slowa warte:)
  • Re: cięzki opór na 1,65/1,66 Autor: ~baltazar [78.8.115.*]
    J/W
[x]
DUON 0,00% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.