Chodzi o karę jakiej żądają właściciele Diesse za nie wywiązanie sie w terminie z umowy zakupu pozostałych 50% ...jakieś 7 mln euro czyli około 30 mln ... czyli prawie cała wartość ostatnich emisji. POzdr.
uspokoiłem się dzięki tej informacji. kurs poleciał i dzięki temu "drobni inwestorzy" mogli się tanio obkupić. tuora srzedaje ale jest konkretny powód, i domknięcie sprawy z diesee wiecie co oznacza:)
Do darekbabkier . To że współwłaściciele Diesse żądają jakiejś kwoty nie oznacza , że ją dostaną nie wiadomo czy w ogóle coś dostaną . Chcieć to oni se mogą .
To też prawda . Zobaczymy co to z tego wszystkiego wyjdzie . Niewykluczone że prezes zaplanował posiadać tylko te akcje , które objął w emisji (3 miliony akcji) a resztę sprzeda .
Dnia 2014-07-30 o godz. 10:08 ~MuscleMike napisał(a): > Cieżko przewidzieć co się bedzie dzialo z kursem. Zobaczcie sobie spolka > NEPTIS, to bedzie hit tego rokku
....jest rzeczywiście hitem z 70 na 37.... teraz 42 sprzedaż po kilka akcji.... ORP zaczęło się szulerstwo, TT też swego czasu wyrysowałem linie wsparcia trendu spadkowego... jeżeli zjada poniżej będzie gorzej a póki co graja pod to tak mi sie wydaje, może jestem w błędzie proszę o korektę...