Źródło informacji EBI Data sporządzenia 2014-07-25 Raport bieżący numer 23/2014 Skrócona nazwa emitenta NEPTIS
Treść raportu: Zarząd Spółki Neptis S.A. „Emitent” z siedzibą w Poznaniu informuje, że dnia 25-07-2014 roku została podpisana umowa współpracy pomiędzy „Emitentem”, a spółką UAB „Altas” z siedzibą w Kaunas (Litwa).
Umowa ma charakter długofalowy, zawarta na czas nieokreślony.
„Emitent” przekazuje informacje o zawarciu powyższej umowy, ponieważ w ocenie „Emitenta” jest to istotna umowa dla jego działalności, mogąca mieć wpływ na wzrost rozpoznawalności i spopularyzowania na rynku litewskim grup produktów i usług oferowanych pod markami Yanosik oraz Flotis, będącymi markami firmy Neptis, której partnerem na rynku litewskim jest firma Altas.
Jest to pierwsza umowa z zagranicznym partnerem mająca na celu popularyzacje i sprzedaż produktów i usług „Emitenta” poza granicami Polski, będąca początkiem ekspansji na rynki zagraniczne (Europejskie).
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt. 2) Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect"
Dnia 2014-07-25 o godz. 16:37 ~NEPTIS napisał(a): > Ruszy dopiero w poniedziałek
tak ruszy ale w dół maniu - co to jest za info? ekspansję na europę zaczynają od ukrainy a ile na tym zarobią bo nie doczytałem z komunikatu? i co ruszy jak info było o 16 - jakoś nie ruszyło podaj mi kwotę to uwierzę że warto
Dnia 2014-07-25 o godz. 21:27 ~maniu napisał(a): > Dnia 2014-07-25 o godz. 16:37 ~NEPTIS napisał(a): > > Ruszy dopiero w poniedziałek > > tak ruszy > ale w dół > maniu - co to jest za info? > ekspansję na europę zaczynają od ukrainy > a ile na tym zarobią bo nie doczytałem z komunikatu? > i co ruszy jak info było o 16 - jakoś nie ruszyło > podaj mi kwotę to uwierzę że warto
nie stać cie,tutaj z ajedną akcjetrzeba około 50 zeta dac idź na fluida,tam groszowki i perspektywy
Dnia 2014-07-25 o godz. 21:44 ~RE napisał(a): > Dnia 2014-07-25 o godz. 21:27 ~maniu napisał(a): > > Dnia 2014-07-25 o godz. 16:37 ~NEPTIS napisał(a): > > > Ruszy dopiero w poniedziałek > > > > tak ruszy > > ale w dół > > maniu - co to jest za info? > > ekspansję na europę zaczynają od ukrainy > > a ile na tym zarobią bo nie doczytałem z komunikatu? > > i co ruszy jak info było o 16 - jakoś nie ruszyło > > podaj mi kwotę to uwierzę że warto > > nie stać cie,tutaj z ajedną akcjetrzeba około 50 zeta dac > idź na fluida,tam groszowki i perspektywy
Dnia 2014-07-25 o godz. 22:50 ~mruczek napisał(a): > oj warto, warto :))) cena ani razu nie "zeszła" poniżej ceny debiutu :):) coraz lepsze infa, warto to mieć :):) kto nie jest przekonany ,może kupić co innego, akcje w "silnych rękach"-nie wywalają "cieńkie bolki" jak na innych spółkach. Po prostu to " cud -miod"
> kto nie jest przekonany ,może kupić co innego, > akcje w "silnych rękach"-nie wywalają > "cieńkie bolki" jak na innych spółkach. > Po prostu to " cud -miod"
ok maniu - nie przekonałeś mnie ale spółka mnie interesuje będę się jej przyglądał - zobaczymy ja nie inwestuję krótkoterminowo więc mam czas widzę że potrafisz normalnie rozmawiać ok:)
Dokładnie, to nie Ukraina a Litwa. Przez Litwę przebiega bardzo dużo tras dla Tirów i systemy Neptisa tam będą się sprzedawać jak świeże bułeczki. Do tego kurs sie uspokoił po debiucie i zobaczyliśmy gdzie jest poziom poniżej, którego nikt nie zejdzie.Do tego mamy w ciągu ostatnich dni systematyczne i stopniowe wzrosty co jest super informacją, bo nie ma tutaj spekuły i skakania +40% - 40%.
A do tego jeszcze zarząd zadeklarował, że nie sprzeda akcji
"- Możemy otwarcie zadeklarować, że sami nie zamierzamy sprzedawać własnych udziałów. Nie chcemy pozbywać się własnych akcji, ponieważ od początku niezmiennie wierzymy w ten projekt. Sami przecież jesteśmy kierowcami i współtworzymy społeczność Yanosika. Nie ukrywam, że czuję się jej integralną częścią – informują. "
Tak, że spółka-perełka tylko, żeby nie zlecieli sie tutaj DT tylko Ci co chcą zainwestować większe pieniądze na kilka miesięcy/lat bo za jakiś czas, jak będzie dobrze zarządzana to będzie to gigant i przejdzie na głowny gpw.
Litwa to max. sprzedaż 10 % tego co w Polsce a znając polskofobie litwinów to...., jeżeli chodzi o tirowców podstawa to Coyot cała europa w zasięgu. Czekać na przejęcie przez potentata taki będzie finał.
Chyba branie, że Hey ;-) Obroty mizerne, trend boczny. Jedno co pozostaje niezmienne to - obronione 40pln. I chyba tak już zostanie w najbliższych miesiącach.
yanosik to nie wszystko, bardzo dobra aplikacją jest flotis. Jest dostępna i bardzo przydatna niewielkim firmom transportowym, które zlecenia pozyskują m.in przez TRANS.eu . Transport jest niezłym kawałkiem tortu tak , że nie zdziwię się jak netpisa ktoś podkupi bo potencjał jest tu niezły!