Pomiedzy wiadomosciami MAKRO grają emocje. 12.VIII raport za 2-gi kwartał wtedy spółka zostanie doceniona. Panowia i Panie spokojnie - czekaniem zdobywa się świat - Watykańskie powiedzenie :)
i bardzo dobrze, widzimy powolne ale systematyczne wzrosty, ludzie chcą inwestować w Neptis długoterminowo. A nie, kupno dziś i wywalanie jutro. Jak Neptis ogłosi swoj tajny projekt (jeździ po miastach i fotografuje ulice jak google) to będzie tutaj wojna o każdą akcję po każdej cenie
Dnia 2014-07-25 o godz. 10:26 ~MuscleMike napisał(a): > i bardzo dobrze, widzimy powolne ale systematyczne wzrosty, ludzie chcą > inwestować w Neptis długoterminowo. A nie, kupno dziś i wywalanie jutro. > Jak Neptis ogłosi swoj tajny projekt (jeździ po miastach i fotografuje > ulice jak google) to będzie tutaj wojna o każdą akcję po każdej cenie a nie inaczej
ciekawe czy będzie jakaś reakcja. po tych cenach nikt na razie nie sypie,ale i akcje trochę zapomniane. A jeszcze niedawno ludzie się powyżej 60zł zabijali za akcje :) jeśli akcje są dobrze wyzbierane, to pewnie do poprzednich maksimów powinniśmy szybko bez większej podaży dość, zakładając że w końcu nastąpi ruch w górę.
Dnia 2014-07-25 o godz. 13:05 ~MuscleMike napisał(a): > JEST INFO !!! Super > > http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show& > amp;id=68235&ncc_index=YAN&id_tr=1
Dzięki za info :)) Fajnie jest, że ktoś czuwa i monitoruje informacje o spółce a potem podaje jak na tacy, takim mruczącym i leniuchowatym inwestorom jak ja :)
Jan Łożyński ma ponad 13-letnie doświadczenie w obszarze doradztwa transakcyjnego i finansowego na rynku kapitałowym.
Kierował szeregiem procesów pozyskania kapitału przez podmioty krajowe i zagraniczne, głównie na rynku pierwotnym (IPO), m. in. dla takich spółek jak Tesgas, Grupa Nokaut, Atrem, Coal Energy, Sadovaya Group, Westa ISIC. Brał również udział w transakcjach o charakterze M&A (fuzje i przejęcia) oraz przygotowywał wykupy lewarowane przedsiębiorstw (LBO).
Najciekawesze jest to: " (fuzje i przejęcia)"
Czyżby...
A co do sternika to tutaj jest masakra, nagle ktos przerzuca 700 akcji a nie bylo takiego zlecenia na kupno, wczoraj to samo. Czyżby ktos skupował duże pakiety ? Czy będzie jakieś info ?
a widzicie grające na spółce automaty i poustawiane zlecenia, które automatycznie się zmieniają gdy tylko pojawi sie popyt na wyższych poziomach?
wiele tu dziwności: - przerzutki - ukryte K - sztuczne (spore 100-250-500) zlecenia na S - automaty (gdzie system pilnuje jak chodza transakcje) - ewidentne zaniżanie i zbiórka pod koniec sesji -...
więc o co kman? może faktycznie kroi się przejęcie albo połączenie ...albo po prostu zbiórka pod jazdę...
Pewnie, że widzę automat, gdy tylko ustawiałem zlecenie kupna w tej samej sekundzie ustawiało się zlecenie kupna na taka sama kwote jak ja.
Tak naprawdę to super informacja, bo nie wywalają ludzie tylko automat. W 90% oznacza to zbieranie akcji z rynku i wystraszonych małych graczy. Cos mi sie wydaje, że ta spolka nieźle namiesza :)
Dnia 2014-07-30 o godz. 13:53 ~Re napisał(a): > Sorry, doopa i kamieni kupa. > > Piach !
Dlaczego jesteś tak pesymistycznie nastawiaony do Neptisa. Zobacz - tylko cena schodzi poniżej 40 zł od razu uaktywnia się popyt. A jednak komuś zależy na akcjach :)
Moze i wolumen 500 sztuk,ale systematyczna obsuwa 100procent maksymalnej ceny,więc i wypowiedzi ze ktoś taniej chce odkupić i nie ma czym się przejmowac są delikatnie mówiąc nie na miejscu
spoko,wcześniejsze wypowiedzi innych forumowiczów, były w takim kontekście,ze nic sie nie stało,Moze i 500 sztuk,ale gdy ktoś chce podbić kurs odrazu pojawiają się na sprzedaży następne dziesiątki akcji,więc w praktyce to znacznie większe ilości na sesji,do połknięcia gdyby ktoś się zaparł i chciał podbić kurs.
ale zauważ też, że jak tylko pojawia sie popyt, albo jest branie z prawej to podaż ucieka (cofa się) - same automaty - tylko co to wszystko ma na celu - żenienie do kości czy jednak zbiórka poprzez mielonkę i cuda w arkuszu?
coraz mniej mi się to podoba bo poziomy coraz bardziej dupne... doprowadzą do tego, że papier pójdzie w zapomnienie i nawet kijem nikt tego nie tknie...
Fakt,troche nienaturalne ruchy na tej spółce,albo faktyczny brak zainteresowania,na pewno ktoś wyczuł sytuacje bo zawsze gdy jest duza obsuwa na sesji,to zeby nie było wątpliwości wskaqkuje na sprzedaż zlecen ie na 150 sztuk.Owszem spadło 100 procent,ale ludzie kupowali jeszcze 100 procent mniej,więc ten co sprzedaje na coraz niższych poziomach i tak zarabia
Google chce wejść na rynek z podobnym produktem... Niby wielcy niby ok , jednak yanosik wbrew pozorom mocno sie trzyma na rynku. Są podobne produkty , chyba ryś , jednak yanosik króluje. Z tym produktem będzie jak z allegro. Na początku po pierwszym sukcesie allegro , wszedł ebay do polski. Rozmowa między nimi wyglądała mniej więcej tak , że ebay stwierdził albo nam sprzedacie portal albo znikniecie z rynku bo was zjemy. Co nastąpiło? ebay praktycznie nie ma nic do powiedzenia w polsce , króluje allegro i raczej nic im prowadzenia nie odbierze. Z yanosikiem tak samo jest i będzie. Mają dobry produkt , rozwijaja się a kolejna aplikacja flotis, bardzo praktyczna dla mniejszych i nie tylko firm transportowych. Jak wiemy w transporcie polska ze względu na położenie jest bardzo mocna więc trochę czasu i flotis zarobi mnóstwo kasy...
Kurs teraz , rzeczywiście coś za niski jednak nikt raczej za te pieniądze sprzedać nie chce, troche cierpliwości myślę i będzie bardzo dobrze :)
koniec tego gniota. Skończyłem z tą kiszonką na stracie . KKurs 70 zł będziecie widzieli jak świnia niebo !
Szczęście że nie wlazłem za wiele ale i tak procentowo dałem się zrobic na aż 35 %
zal du.... pę ściska ! Kolejna firma która wchodzi z wyceną z kosmosu i sprzedaje najdroższy papier toaletowy!
skończyłem na stracie / dawca kapitału/ leszcz , możecie nazywać jak chcecie ale nie mam juz cierpliwości na takie dziadostwo . Końca spadków nie widać i w szybkim tempie może tutaj zawadzić o 9 zł
Współczuje ludzikom którzy kupili za zaskórniaki takie badziewie za 70 zł
Dnia 2014-09-03 o godz. 16:04 ~wybombany napisał(a): > koniec tego gniota. Skończyłem z tą kiszonką na stracie . KKurs 70 zł > będziecie widzieli jak świnia niebo ! > > Szczęście że nie wlazłem za wiele ale i tak procentowo dałem się > zrobic na aż 35 % > > zal du.... pę ściska ! Kolejna firma która wchodzi z wyceną z kosmosu > i sprzedaje najdroższy papier toaletowy! > > skończyłem na stracie / dawca kapitału/ leszcz , możecie nazywać jak > chcecie ale nie mam juz cierpliwości na takie dziadostwo . Końca spadków > nie widać i w szybkim tempie może tutaj zawadzić o 9 zł > > Współczuje ludzikom którzy kupili za zaskórniaki takie badziewie za 70 > zł > > Pozdrawiam
i tak uratowałeś choć część kapitału jak przebije 20 zł to ula la będzie jechało na wsparcie około 9 zł rzeczywiście:( darmowa aplikacja do jazdy po litwie a może ukrainie:))) jaja sobie robią i tyle
Dnia 2014-09-22 o godz. 14:14 ~DZIAD napisał(a): > Dnia 2014-09-03 o godz. 16:04 ~wybombany napisał(a): > > koniec tego gniota. Skończyłem z tą kiszonką na stracie . KKurs 70 > zł > > będziecie widzieli jak świnia niebo ! > > > > Szczęście że nie wlazłem za wiele ale i tak procentowo dałem się > > zrobic na aż 35 % > > > > zal du.... pę ściska ! Kolejna firma która wchodzi z wyceną z > kosmosu > > i sprzedaje najdroższy papier toaletowy! > > > > skończyłem na stracie / dawca kapitału/ leszcz , możecie nazywać > jak > > chcecie ale nie mam juz cierpliwości na takie dziadostwo . Końca > spadków > > nie widać i w szybkim tempie może tutaj zawadzić o 9 zł > > > > Współczuje ludzikom którzy kupili za zaskórniaki takie badziewie > za 70 > > zł > > > > Pozdrawiam > > > i tak uratowałeś choć część kapitału > jak przebije 20 zł to ula la > będzie jechało na wsparcie około 9 zł rzeczywiście:( > darmowa aplikacja do jazdy po litwie a może ukrainie:))) > jaja sobie robią i tyle
to było cuda ,na 48 godzin ,teraz kiszonka ,ale mimo wszystko lepsze to od kiszonki z fluida. dO TEGO POZYTYWNE INFA Z RYNKU-NIE WIEM CZY NIE WEJDĘ DRUGI RAZ :):) na fluidzie widzę dalej ubiera spółdzielnia , ja pierd.............