• IZOSTAL kontra FERRUM Autor: ~fair [5.184.238.*]
    W związku z nowymi dużymi inwestycjami w gazownictwie szykuje się duża Hossa w niedalekiej przyszłości dla IZOSTALU i FERRUM, ciekawe kto więcej posmakuje tortu a kto zje wisienkę albo może podzielą się torcikiem wartym kilka miliardów złotych
  • Re: IZOSTAL kontra FERRUM Autor: ~tata1 [83.20.253.*]
    A jakie to inwestycje! Moze lepiej by ich nie było , bo jak do tej pory to wszystkie one powodują spadek wyceny , mimo , ze Ferrum jest ich częściowym beneficjentem
  • Re: IZOSTAL kontra FERRUM Autor: ~fair [31.61.140.*]
    Proponuję poczytać, do zagospodarowania jest 7,2 mld złotych - początek przetargów przełom 2014/2015 - dla IZOSTAL i FERRUM będzie to największa kasa do pozyskania - na razie nudy bale jak pójdzie info o przetargach to będzie się działo .........
  • Re: IZOSTAL kontra FERRUM Autor: ~Rura [89.73.205.*]
    Jest jeszcze Alchemia. :)
  • Re: IZOSTAL kontra FERRUM Autor: ~fair [31.61.140.*]
    tak - alchemia też:)
  • Re: IZOSTAL kontra FERRUM Autor: ~tak [109.197.69.*]
    ciekawe dlaczego ktoś zaniżył kurs 1 akcją?????
  • Re: IZOSTAL kontra FERRUM Autor: ~bombowo [5.172.247.*]
    gratuluje trafnosci:)
  • polecam lekture bardzo optymistyczna Autor: ~bombowo [5.172.247.*]
    znalazlem na akcjonariat.pl trzeba sie zalogowa

witam:) spolka zdolowana niemal w promocji:) czy zarzad spolki widzac ten fakt zamierza inwestowac w walory ferrum i gdzie wg Was jest wartosc godziwa w perspektywie podpisania mega kontraktu z gaz systemem?

Zarząd już zainwestował w akcje Ferrum i nie wyklucza dalszych inwestycji. Bliska naszemu postrzeganiu związania się ze spółką jest idea wdrożenia programu opcji managerskich, opartych na wynikach operacyjnych Ferrum w okresie najbliższych kilku lat.
    Co do wartości godziwej - to zależy od Państwa, akcjonariuszy, inwestorów. Uważam, że 8 zł to jedynie przystanek przed dalszym wzrostem. Nie chcę jednak spekulować czy powinno to być 10, 12 czy 14 zł. Spółka będzie się bronić wynikami. Będziemy aktywnie komunikować się z analitykami i zarządzającymi, jestem pewien, że zostanie to docenione i przełoży się to wyższą wycenę rynkową. Nie zapominamy także o komunikacji poprzez Akcjonariat.pl z Państwem czyli mniejszymi, choć równie cennymi akcjonariuszami. Ferrum najgorsze ma za sobą. Teraz powinno być już tylko lepiej, co wymaga od nas wielu nakładów pracy i czasu. Dlatego proszę wybaczyć, że musiał Pan czekać nieco dłużej na nasze odpowiedzi. Mamy naprawdę dużo pracy, proszę mi uwierzyć, że robimy to również dla Pana ;)
    __
    odpowiedział(a): Konrad Miterski
  • Re: polecam lekture bardzo optymistyczna Autor: ~tata1 [83.23.128.*]
    Pan Konrad nieśmiało  mówi o poziomach cenowych , a jeszcze  nie tak dawno spolka prowadziła skup akcji własnych do poziomu 10zl .W mojej ocenie realna najniższa wycena akcji to 17-23zl.Prosze spojrzeć na FF -dane oficjalne Proszę spojrzeć na wzrosty 6-8 % i jakie obroty były przy tych wzrostach !!! Mizerne!!Tu jest stary i wytrwały akcjonariat pamietający dobrze PP. Biorąc pod uwagę koszty nabycia i wykupu PP , to myślę , ze nikt z tej gwardii ( a maja na katach dziesiątki tysięcy )nie odda na poziomach wymienionych przez pana Miterskiego. Pozdrawiam i trzymam kciuki
  • Re: polecam lekture bardzo optymistyczna Autor: ~bombowo [5.172.247.*]
    prezes wie co to biznes i ze spolki zrobi perelke do tego przewodniczacym jest prezes legii warszawa boguslaw lesnodorski i mamy
    potencjal wzrostu 3 cyfrowy niech sie konsoliduje przy 8 zlotych jak najdluzej widac ze akcje sa akumulowane a obroty moze sie pjawia gdzies w ok 15...:)
  • Re: polecam lekture bardzo optymistyczna Autor: ~jb [164.127.194.*]
    Polecam również spółkę  Projprzem.
[x]
FERRUM 5,35% 4,12 2024-09-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.