Było gorąco, z częstotliwością co kilka minut ktoś coś ( nie zawsze na temat i z sensem) pisał o tej ciekawej spółce...aż to nagle cisza........ Jak po śmierci organisty. Poziom 40 pln obroniony. Sukces! Systematycznie lecimy w dół - to tak dla ochłody gorących głów. Będzie dobrze jeśli do końca lipca wrócimy do poziomu 50-60pln.
Nie wrócimy. Warto sobie dać z tą spółką spokój. Tak niestety dzieje się prawie z każdą spółką z NC. Najpierw debiut okazały z fanfarami,podbitka z ubraniem ulicy w drogi papier a następnie zjazd do właściwych poziomów i niebyt(nikt specjalnie spółką nie interesuje się).
W przeciwieństwie do wielu spółek notowanych i na głównym i na nc, ta spółka ma konkretny produkt. Dość popularny wsród kierowców. Fakt, że hurra optymizm na otwarciu zaszkodził ale to jest cały "urok" nc.
papier odpocznie, ostygnie i ponownie zyska na popularności. kupić i zapomnieć o notowaniach na kilka tygodni a ponowne zajrzenie nie będzie rozczarowaniem.
Papier wybil bop tylko rozdajacy go mial to mogl zrobic co chcial.Teraz juz ulica nalapala sie akcji to pewnie beda tak walili papierem az do odpowiedniego poziomy z chwilowymi wybiciami
Dwie sprawy : 1) poziom 40 pln nadal skutecznie obroniony i spadki coraz mniejsze ale jak długo jeszcze ? 2) ktoś na forum podszywa się pod moją skromną osobę lub raczej jest na 2: Magazynier i magazynier. Nie stosuję w wypowiedziach wulgaryzmów i proszę o uszanowanie tego. Jeśli coś komuś wytykam to staram się w sposób żartobliwy. Można nawrzucać temu czy owemu ale po co ? Sądzę, że 95% forumowiczów nie posiada strategicznych informacji a jeśli nawet je posiada to nie dzieli się nimi z resztą, to logiczne. Śmiem również przypuszczać, że w gronie nie ma zbyt wielu analityków z krwi i kości. Nie jest to zarzut wobec kogokolwiek. Forum to forum. Ludzie piszą co im przyjdzie do głowy. I dobrze! Proszę jedynie ograniczać się w wypowiedziach w stylu Sienkiewicza, Belki czy Sikorskiego ;-)
Dnia 2014-07-18 o godz. 22:08 ~mruczek napisał(a): > A czy styl mruczka jest jeszcze mile widziany ? > > https://www.youtube.com/watch?v=dCYtesyE7OA > > P.S. Mruczek właśnie wrócił, teraz liże futerko i musi troszkę > odpocząć...pozdrawia i.......... wyczułem Cię;)-właśnie zajrzałem na forum :):) witaj:0 już nie pytam taktownie-kto?,po co?,dlaczego?:):):) wazne ,że jesteś, dobrze,że jesteś
Dnia 2014-07-18 o godz. 22:22 ~mruczek napisał(a): > Nie mówię, za dużo ale wiedz, że tęsknię ..:) tulam mocno :):) tęskniłem :):) śpij spokojnie ;) ja sobie zapodam "Co nas kręci ,co nas podnieca' :):):)-stary dość ,ale nie widziałem.
to szukanie punktu...w wykonaniu Blendersów ":):):):):) "
Dnia 2014-07-18 o godz. 22:27 ~mruczący_z_kotkami napisał(a): > Dnia 2014-07-18 o godz. 22:22 ~mruczek napisał(a): > > Nie mówię, za dużo ale wiedz, że tęsknię ..:) > tulam mocno :):) > tęskniłem :):) > śpij spokojnie ;) > ja sobie zapodam "Co nas kręci ,co nas podnieca' > :):):)-stary dość ,ale nie widziałem. > > to szukanie punktu...w wykonaniu Blendersów ":):):):):) > "
Witaj, miałam odezwać się wcześniej, ale w całej tej sieczce postów i totalnym chłamie nie wiem, do kogo mam pisać i w jakiej sprawie ;)
Chciałam tylko zapytać czy obejrzałeś wczoraj film, i co o nim sądzisz, bardzo jestem ciekawa Twojej opinii ;) Znam ten film :), zawsze staram się oglądać filmy Woody Allena zaraz jak tylko wchodzą na ekrany. Jeśli jeszcze nie widziałeś to polecam też "Blue Jasmine" - ze wspaniałą kreacją aktorską Cate Blanchett.
Dnia 2014-07-19 o godz. 17:25 ~mruczek napisał(a):
> > Pozdrawiam tak samo jak zwykle ;))
Dodam jeszcze, ze wcale nie dziwi mnie aktualna sytuacja na Neptisie. Pamiętasz, w dniu debiutu pytałeś mnie czy to już jest zrzut i jak sądzę. Odpisałam ci wtedy, że dzień się jeszcze nie skończył i jutro też będzie dzień :) ( W domyśle - pojutrze już tak dobrze nie będzie) poznałam już ten schemat obserwując giełdę przez ostatnie cztery lata ;))
Jednak sama spółka moim zdaniem jest bardzo ciekawa i ma w swojej ofecie bardzo dobry produkt. Sama teraz zastanawiam się, czy nie kupić tego Yanosika :)) Chyba przydałby się, bo w mieście jeżdzę w miarę spokojnie i ostrożnie , natomiast gorzej jest na autostradzie, tam daje czadu :) Bywa, że czasami dla zabicia czasu i monotonii jazdy, podejmuję grę z innym, nie ślamazarnym, kierowcą - najpierw "zaczepiamy" się kopiując swoje ruchy , póżniej wypuszczamy się co jakiś czas jeden przed drugiego i w końcu tak w duecie grzejemy po autostradzie na maksa :)) Przyznam bardzo lubię taką jazdę ;))
Dnia 2014-07-19 o godz. 17:53 ~mruczek napisał(a): > Dnia 2014-07-19 o godz. 17:25 ~mruczek napisał(a): > > > > > Pozdrawiam tak samo jak zwykle ;)) > > Dodam jeszcze, ze wcale nie dziwi mnie aktualna sytuacja na Neptisie. > Pamiętasz, w dniu debiutu pytałeś mnie czy to już jest zrzut i jak > sądzę. Odpisałam ci wtedy, że dzień się jeszcze nie skończył i > jutro też będzie dzień :) ( W domyśle - pojutrze już tak dobrze nie > będzie) poznałam już ten schemat obserwując giełdę przez ostatnie > cztery lata ;)) > > Jednak sama spółka moim zdaniem jest bardzo ciekawa i ma w swojej ofecie > bardzo dobry produkt. Sama teraz zastanawiam się, czy nie kupić tego > Yanosika :)) Chyba przydałby się, bo w mieście jeżdzę w miarę > spokojnie i ostrożnie , natomiast gorzej jest na autostradzie, tam daje > czadu :) Bywa, że czasami dla zabicia czasu i monotonii jazdy, podejmuję > grę z innym, nie ślamazarnym, kierowcą - najpierw > "zaczepiamy" się kopiując swoje ruchy , póżniej > wypuszczamy się co jakiś czas jeden przed drugiego i w końcu tak w > duecie grzejemy po autostradzie na maksa :)) Przyznam bardzo lubię taką > jazdę ;))
"Crash: Niebezpieczne pożądanie" zapewne ogladałaś będąć młodą Kobietą :):) pozdarwiam, nie mamy jak "popisać ", a nie jestem Ekshibicjonistą,
Karmienie leszcza zwane też pompowaniem czy ubieraniem to popularna taktyka grubasów zmierzająca oczywiście do tego do czego zmierzaja wszyscy - żeby zarobić duzo w kótkim czasie. Żeby nakarmic leszcze muszą być spełnione pewne warunki:
- nurt musi być ale nie za bystry (spółka płynna ale nie za bardzo). - należy posiadać rzeczony papier i gotówkę (najlepiej oba w większych ilościach). - przynajmniej 30 minutowy średnio-dzienny wolumen musimy mieć. - papier na ostrych wzrostach (trzeciea lub czwarta biała świeca). - na S nie stoi gruba kolejka bo większość spodziewa się wzrostów. - najlepszy moment to średnia sesjak w stanach i małociekawe otwarcie na WIG.
Leszcze obserwują bacznie otwarcie (po dwóch-trzech sesjach wzrostowych gromadzi się ich zwykle większa ilość) i czekają. Wtedy stawiamy średnią beleczke na K. Leszcze obserwują co się będzie działo. Należy włożyć sobie wtedy trochę papiera w ryj samemu, żeby podejrzanie nie wyglądało a potem, po chwili skubnąć ze 2-3 razy tę kolejkę co czeka po prawej i walnąć PKC-em K ale obliczyć tak, żeby sięgnąć piątego w kolejce co do wielkości zleceń na S. Powstaje wtedy pełne mignięcie całych notowań na zielono.
Ktoś kto obserwuje 20 spółek w arkuszu (w tym naszą spółkę) - nie ma bata, żeby tego nie zauważył.
Spogląda. (BTW: drobnica i małe leszczyki zazwyczaj używaja podglądu tylko jednego lub trzech zleceń w kolejce bo są na tyle pazerni, że szkoda im wywalić stówkę miesięcznie na obserwację notowań. Tych pomijamy w naszych rozważaniach).
Odczekujemy 30-40 sekund i powtarzamy operację sięgając wyżej. Mija 30 sek. Tyle potrzeba, żeby leszcz jeden z drugim zrozumiał, że coś się dzieje i, że "kto szybko kupuje -dwa razy kupuje" i wklepał zlecenie. Po wklepaniu wrzuca je szybko na parkiet. Najlepsi łyknęli a ci co nie zdążyli przepisują zlecenia i kupują wyżej. My podsycamy odpowiednio skubiąc po trochę tych z prawej (nazywa sie to skubaniem leszcza), żeby wyglądało, że jest ruch na spółce. Możemy skubać po 30 - 50 akcji. Ważne, żeby migało. Leszcze są juz posrani i dociągają do zamierzonyc przez nas 7-8% wzrostu. Ruch zamiera... czekają... teraz musimy wykazywać aktywność. od czasu do czasu skubniemy z prawej ale każde zlecenie pojawiające sięna K napychamy (ale nie do pełna !!!).Zostawiamy końcówki. Leszcze są głodne wzrostów i pazerne. Będą chciały ustawiać zlecenia zawsze o grosz wyżej, żeby tylko mieć papier. W ten sposób pilnujemy przez zamierzony okres (niekoniecznie przez całą sesję). Po lewej tymczasem zaczyna grubieć bo już przestają się wyprzedzać po groszu i gromadzą się w ławicach na pewnych poziomach po lewej blisko wielkości transakcyjnych. O to nam chodziło.
UWAGA: Na skubanie i podtrzymywanie kursu zużywamy to co łyknęliśmy, żeby doprowadzić papier na poziom +7-8%. Jak już to zużyjemy - dalej karmimy umiejętnie. Ważne, żeby kurs ani nie rósł ai nie spadał.
Inni się dokładają, rośnie wolumen. Leszcze myślą: nie po to ktoś tyle kupił, żeby teraz stracić więc żrą coraz śmielej (zupełnie jak te szczury w filmie "Szczurołap" - polecam). Smart-Leszcze już zwęszyły - duże obroty nie oznaczaja kolejnego wzrostu tylko sesję odwrotu spod szczytu - ale nie są pewne... czekają...handel na papierze zamiera ale zlecenia grube na K jeszcze stoją. Wtedy sypiemy mocne dwie garście, obliczone tak, żeby wcisnąć całej widocznej kolejce do głębokości 5-tego poziomu a potem drugi raz, żeby jeszcze pogłębić i sprzedać tyle ile zamierzalliśmy. Leszcze są nakarmione i posrane... zamierają jak zając w snopie światła z latarki. Ale właśnie wtedy jest 16:07. Mija minuta i zaczynają sprzedawać delikatnie. Wtedy spokojnie stawiamy swoją beleczkę na K niżej i odbieramy trochę tego co spanikowani nam w dogrywce oddadzą. Resztę odbierzemy nazajutrz W ten sposób odkupimy swój papier tanio i skutecznie i mamy nakarmione leszcze oraz zapewnioną niskącenę na otwarciu nazajutrz oraz pożądaną świeczkę z długim górnym cieniem dającym układ harami lub spotkania lub nawet zasłonę czarnej chmury - co sygnalizuje spadki i wypłoszy nam leszczy na drugi dzień.
Dziękuję za ten wyczerpujący opis "wyleszczania" ludzi na parkiecie. Sądzę, że byliśmy świadkami takiego mechanizmu również na PDA APANETu. Klasyczne leszcznenie. Dziękuję raz jeszcze i czekan z niecierpliwością na następne teksty bo są ciekawe i dają do myślenia.
kolega pięknie opisał jak się karmi leszczy,ale patrząc po Waszych komentarzach, to też nimi jesteście.Podpowiem, napisane wyraźnie: papier po ostrych wzrostach i duże obroty. Jak w związku z tym dopasowaliście powyższy opis do obecnej sesji to pozostaje pogratulować.
Dnia 2014-07-19 o godz. 02:05 ~mlody napisał(a): > kolega pięknie opisał jak się karmi leszczy,ale patrząc po Waszych > komentarzach, to też nimi jesteście.Podpowiem, napisane wyraźnie: papier > po ostrych wzrostach i duże obroty. Jak w związku z tym dopasowaliście > powyższy opis do obecnej sesji to pozostaje pogratulować. młody powyższe posty pisały"mendy społeczne z fluida"wiszą na haku po 2,30 i wyżej a kurs 90 groszy,oczekiwali na 10 zł ;)nie mają za co NEPTISA KUPIĆ istąd ich frustracja :):)
Dnia 2014-07-19 o godz. 10:04 pati_ napisał(a): > Małe sprostowanie- akcje tej spółki mnie nie interesują, a dziad vel > wiele innych nicków, zaklina , rzeczywistość, bo do inwestycji nie ma > nosa:)) > > Pozdro prawdziwa Pati pati tutaj w dwa dni można było przytulić 100 %-ty nie ,ponieważ wisiz na haku na fluidzie, na fluidzie w dwa lata 100% ,tutaj w dwa dni-to cię boli-dlatego nigdzie nie zarobisz,ponieważ zazdrościsz
Dnia 2014-07-19 o godz. 11:07 ~big napisał(a): > Dnia 2014-07-19 o godz. 10:04 pati_ napisał(a): > > Małe sprostowanie- akcje tej spółki mnie nie interesują, a dziad > vel > > wiele innych nicków, zaklina , rzeczywistość, bo do inwestycji nie > ma > > nosa:)) > > > > Pozdro prawdziwa Pati > pati tutaj w dwa dni można było przytulić 100 %-ty nie ,ponieważ wisiz > na haku na fluidzie, > na fluidzie w dwa lata 100% ,tutaj w dwa dni-to cię boli-dlatego nigdzie > nie zarobisz,ponieważ zazdrościsz do tego jesteś płatna,za grosze naganiaczką , nie kupiłaś neptisa ,ponieważ zwyczajnie nie miałaś keszu kupując w czwartek po 34,50 można było w piątek po 74 lub ciut niżej=100% to cię boli pati mendo społeczna znana naganiaro na różnych spółkach
Dnia 2014-07-19 o godz. 10:04 pati_ napisał(a): > Małe sprostowanie- akcje tej spółki mnie nie interesują, a dziad vel > wiele innych nicków, zaklina , rzeczywistość, bo do inwestycji nie ma > nosa:)) > > Pozdro prawdziwa Pati pati to Femme fatale klasyczna dla spółki an jakiej się pojawi, zdołowała fluida
mocne sprzedaj:) pozdro maniu - znowu w dupkę tym razem na neptisie coś nie masz szczęścia a było wysypywać po 75zł kto będzie kupował walor po 40 zł za akcję? wrócisz na nominał - tylko nie pisz że cię nie ostrzegaliśmy:) miłego
Dnia 2014-07-19 o godz. 14:37 ~wykres napisał(a): > macie wykres > > http://www.biznesradar.pl/notowania/NEPTIS#at > > mocne sprzedaj:) > pozdro maniu - znowu w dupkę > tym razem na neptisie coś nie masz szczęścia a było wysypywać po > 75zł > kto będzie kupował walor po 40 zł za akcję? > wrócisz na nominał - tylko nie pisz że cię nie ostrzegaliśmy:) > miłego nie wiem jak wy,ja kupiłem w dniu debiutu i wpiatek spzredawałem ,nie jestem pazerny jak sekciarze z fluida teraz po 40 myślę popatrzeć i kupooować
Dnia 2014-07-19 o godz. 14:56 ~inwestor napisał(a): > Dnia 2014-07-19 o godz. 14:37 ~wykres napisał(a): > > macie wykres > > > > http://www.biznesradar.pl/notowania/NEPTIS#at > > > > mocne sprzedaj:) > > pozdro maniu - znowu w dupkę > > tym razem na neptisie coś nie masz szczęścia a było wysypywać po > > 75zł > > kto będzie kupował walor po 40 zł za akcję? > > wrócisz na nominał - tylko nie pisz że cię nie ostrzegaliśmy:) > > miłego > nie wiem jak wy,ja kupiłem w dniu debiutu i wpiatek spzredawałem ,nie > jestem pazerny jak sekciarze z fluida > teraz po 40 myślę popatrzeć i kupooować
ale to co - na fluidzie ma wzrosnąć czy jak - bo nie rozumiem w piątek mieli +18% na dużym wolumenie to jak typujesz w poniedziałek?