• Kurs Autor: ~DanTheDowner [79.190.220.*]
    Niedobrze to wyglada niestety... Trend złamany, zobaczymy jak sie tydzień skończy. Dziwny brak popytu, spółka bardzo zdrowa, pokaże na pewno świetne wyniki. No i dywidenda regularnie wpada...
  • Re: Kurs Autor: ~ttkub [78.8.147.*]
    Jejku...czym tłumaczyć taki SPADEK? W spółce wszystko gra...wydawałoby się, że odrabiamy po wypłacie dywidendy...aż tu nagle dzisiaj taki zwał. Nie ogarniam...niedawno też był taki spadek, ale nie przy TAKIM obrocie...ktoś może nakreślić o co chodzi? Może jakieś tajne info? :) Spółka dostała większy kredyt w koncie ostatnio, więc może szykuje się jakaś duża inwestycja? Bank udzielił, więc wypłacalność spółki dobra. Mam nadzieję, że kurs szybko wróci na dobre tory i dobijemy do 5zł :)
    Pozdrawiam wytrwałych.
  • Re: Kurs Autor: ~wieslawgd [213.192.100.*]
    OFE mają około 20 % ,może któryś wyprzedaje , dla mnie cena niska dokupuję ,przy tej cenie dywidenda 8-9 % za 2014 r. co najmniej.
  • po 3 zlp to wartość rynkowa :-) Autor: ~666 [83.5.14.*]
    aczkolwiek to rzeczywiście świetna spólka :-)
  • Re: Kurs Autor: ~rozważny5 [89.66.61.*]
    Dokładnie.....zakładając utrzymanie zysków jak przed rokiem dywidenda % byłaby szokująca przy obecnym kursie. Fund pewno realizuje zyski (a jest z czego) stąd chyba załamanie - zainteresowana papierem drobnica kursu nie obroni, nie wchłonie w kilka dni tej ilości akcji.
    Jak pisano spółka zdrowa i stabilna - nie ma się czego bać, okazja do zwiększenia zaangażowania w papier.
  • spólka dobra ale jak ktoś wywala to trzeba poczekac aż zacznie krwawić : Autor: ~666 [83.30.163.*]
    nie łapie się spadającego noża,bo może paluszki przyciać:-) ps. wg .naszych rankingów spólka jest w 100 najlepszych spólek na GPW mała ,ale zdrowa zaden tam patrowicz,moska czy leszczyński paluchów nie wkładał :-)
  • Re: Kurs Autor: ~wieslawgd [213.192.100.*]
    ostatnie dobranie zrobiłem po ok. 3,80 ,na razie zaczekam ,nie mam zadnej koncepcji dlaczego spada , poczekam rok i zwinę co najmniej 10% dywidendy ze średnią 4,2x
  • Re: Kurs Autor: ~rozważny5 [31.61.136.*]
    Dnia 2014-07-16 o godz. 18:48 ~wieslawgd napisał(a):
    > ostatnie dobranie zrobiłem po ok. 3,80 ,na razie zaczekam ,nie mam zadnej
    > koncepcji dlaczego spada , poczekam rok i zwinę co najmniej 10% dywidendy
    > ze średnią 4,2x

Też taki mam plan , ale jeśli wyniki 2Q będą dobre to chętnych nie będzie brakowało na papier nawet na poziomach 4,5x-4,8x. Zwykła matematyka.
  • Re: Kurs Autor: ~bree [176.111.133.*]
    a to już niedługo
  • Re: Kurs Autor: ~Franek [88.220.88.*]
    Kto wytrzymał spadki ten nie stracił. Ja zachowałem zimną krew.
    Kto wyczuł moment odbicia ten już nieźle zarobił.
  • Re: Kurs Autor: ~rozważny5 [5.184.166.*]
    Długo czekać nie potrzeba było. Przy tak wysokiej % dywidendzie długoterminowi i fundusze nie odpuszczą - co widać. Tak naprawdę zachwiało kursem w dwa dni ( w zasadzie jednym popołudniem ktoś sypnął pokaźnym pakietem i kurs się chwilowo załamał). Przecież ciężko było wcześniej poniżej 4,10 kupić. Kierunek się nie zmienił okolice 5zł (w trzy -cztery miesiące możliwe do zrobienia) Pozdrawiam.
  • Re: Kurs Autor: ~Janek [78.9.157.*]
    Kurs znowu coś dołuje .... czyżby jakiś insider ?
  • Re: Kurs Autor: ~DanTheDowner [195.20.110.*]
    Dla mnie to technika + kiepsko to wyglada ogólnie na MISiach + Putin wysłał "pomoc humanitarną". Ja tam spokojnie czekam na lepsze czasy, spółka nadal niedoceniona, płaci bardzo ładną dywidende, praktycznie zerowe zadłuzenie. Wkrótce wyniki, chyba pod koniec sierpnia, będzie dobrze. Akurat nie mam kasy ale jakbym miał to bym dokupił na tych poziomach lekko.
  • Re: Kurs Autor: ~ak2100 [46.112.111.*]
    Czy ja dobrze widzę, że utworzyła się formacja trójkąta wzrostowego? Dobrze to widać na wykresie tygodniowym.
  • Re: Kurs Autor: ~inwest [85.193.252.*]
    Szukasz pomocy w inwestycjach giełdowych?
    Kontakt: vivipolska@vp.pl
[x]
LENA 0,42% 2,41 2026-02-26 15:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.