Niby dlaczego ma wzrosnąć -będzie kosztowała tyle ile Piczak będzie chciał dać ,a ten nie jest skory do dawania -tylko do brania .Lentex chętnie kupi 75 tys po 35 zł bo tyle mu brakuje do układanki ,ale się nie spieszy bo ma pełną władzę .Na tej spółce wzrosty pojawią się na pewno ,ale za rok ,ale kto będzie chciał czekać .Będzie dywidenda za rok ,ze 3 zł na szt.będą wzrosty pod warunkiem przeprowadzonych inwestycji ,aż w końcu będzie emisja celem poprawienia płynności -wszystko przed nami .
Ja już akcji nie mam sprzedałem po 35 zł i nie żałuje -za całość kupiłem Lentex po 7,95 zł i też nie żałuję .Skoro udało się wezwanie to absolutnie wszystkie prognozy moje się ziściły .Wiem ,że obie spółki będą rosły ,ale na Lentexie dużo więcej zarobię-Novitę średnio kupiłem po 20 zł ,a Lentex bez kłopotu sprzedam po 15 zł w maju 2015 r biorąc po drodze super dywidendę z Gamratu .Poza tym Lentex zarobi na zakupie Novity więcej niż Novita na sprzedaży Lentexowi -proste.
Szacuję zysk skonsolidowany grupy Lentex za 2014 r na poziomie 60-65 mln zł -bez zdarzeń nadzwyczajnych sprzedaży majątku w Gamracie ,po wykładzinach ,mają zamiar sprzedać kotłownie i ok.30 ha terenu z przeznaczeniem na zakład utylizacji co było dawno ogłaszane .Nie wykluczam nadzwyczajnych dywidend lub przejęć -oczywiście jest to wersja optymistyczna ,ale możliwa .
Gamrat już w tej chwili jest wyceniany na 500 mln zł ,Novita po inwestycjach może być warta 120-150 mln zł i Lentex po inwestycjach 200-250 mln zł .Dużo wolnej gotówki pozwala na kolejne przejęcia .Nowa perspektywa unijna daje ogromne możliwości rozwojowe i sprzedażowe ,a więc spokojnie -przychody 1mld zł w tej perspektywie pewne -byleby nie było wojny i ceny ropy nie oszalały i w tym momencie jestem hura optymistą .o
W efekcie -coś jest tyle warte ile chcą za niego dać .Póki co nikt po 60 zł nie proponował Novity ,a po inwestycjach w kolejny agregat i po uzyskanych efektach synergii po połączeniu z Lenteksem ,za jakiś czas ,kto wie ?
jak myslicie kiedy odkupie sprzedane w wezwaniu akcje nvt. Ja mysle że obecnie ktoś trzyma kurs i niebawem spadnie poniżej 25 zł, ja cierpliwie poczekam !!!