- w trybie art. 361 pkt 1 Prawa upadłościowego i naprawczego UMORZYĆ postępowanie upadłościowe Gant Development S.A. w Legnicy. - tj. CAŁE POSTĘPOWANIE I UKŁADOWE I LIKWIDACYJNE, GANT WRACA DO INDEKSÓW
Na podstawie art. 56 ust. 1 pkt 2 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, Syndyk masy upadłości Spółki GANT DEVELOPMENT S.A. informuje, iż w dniu 7 lipca 2014 r. Sąd Rejonowy dla Wrocławia - Fabrycznej we Wrocławiu, VIII Wydział do spraw upadłościowych i naprawczych na posiedzeniu jawnym, w postepowaniu upadłościowym Gant Development S.A. z/s w Legnicy z możliwością zawarcia układu postanowił w przedmiocie sposobu oraz możliwości prowadzenia postępowania: - w trybie art. 17 ust. 1 Prawa upadłościowego i naprawczego zmienić sposób prowadzenia postepowania upadłościowego Gant Development S.A. z/s w Legnicy z możliwością zawarcia układu na postepowanie obejmujące likwidację majątku upadłego; - odwołać nadzorcę sądowego w osobie Kancelarii Syndyków Piątkowski, Szczerbiński sp. j. we Wrocławiu; - powołać syndyka masy upadłości Kancelarii Syndyków Piątkowski, Szczerbiński sp. j. we Wrocławiu; - w trybie art. 361 pkt 1 Prawa upadłościowego i naprawczego umorzyć postępowanie upadłościowe Gant Development S.A. w Legnicy.
Kumasz tak chociaż trochę, co oznaczają słowa ... "obejmujące likwidację majątku upadłego" ? Likwidację ... czytasz z ust ? Li ... kwi ... da ... cję
Czytam ... i z jasno z tego wynika, że jedynym obowiązującym, aczkolwiek jeszcze nieprawomocnym postępowaniem, jest :
LIKWIDACJA MAJĄTKU UPADŁEGO
... wszystkie inne postępowania zostały umorzone. Czy to naprawdę jest takie trudne do zrozumienia ?
"Likwidacja spółki choć potwierdzona teraz przez wrocławski sąd, na obecną chwilę nie może dojść do skutku. Na kontach dewelopera nie ma nawet pieniędzy na pokrycie podstawowych kosztów związanych z przeprowadzeniem procesu likwidacji.
- Po uprawomocnieniu, spółka będzie funkcjonować bez nadzoru sądowego, a jej wierzyciele we własnym zakresie będą dochodzić swoich praw. Wszyscy wierzyciele, którzy czują się pokrzywdzeni i oszukani działaniami spółki mogą w tej sytuacji składać zawiadomienia do organów ścigania - mówił sędzia."
Rozumiesz co to znaczy ? Lawina zawiadomień o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, czynności prokuratury, niewykluczone zatrzymania i aresztowania, wstrzymanie obrotu akcjami spółki przez KNF ... i dupa blada. Naganiać na zakup w takiej chwili - to jest bandytyzm w najczystszej postaci.
"Rozumiesz co to znaczy ? Lawina zawiadomień o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, czynności prokuratury, niewykluczone zatrzymania i aresztowania, wstrzymanie obrotu akcjami spółki przez KNF ... i dupa blada. Naganiać na zakup w takiej chwili - to jest bandytyzm w najczystszej postaci."
p.s. tylko pozostaje zgłosić naganiaczy do KNF-u :-) pozdro.
> Naganiać na zakup w takiej chwili - to jest bandytyzm w najczystszej > postaci." > > p.s. tylko pozostaje zgłosić naganiaczy do KNF-u :-) pozdro.
Buffet mawia : kupuj jak krew się leje . Ja kupuję ( dziś 50 tys ) i nie tylko to robię . Nie uważam się za naganiacza - każdy niech robi co chce , ja wyrażam swoje zdanie i chcę cos zrobić pozytywnego ( także dla ludzi w zadłużonych mieszkaniach i z obligacjami ) - to jest forum !!! . Co innego jak antkowiak i berg namawiali w wywiadach jakieś dwa lata temu zwykłych ludzi na obligacje ganta - to był BANDYTYZM - i szkoda że chyba nie ma na to paragrafu - tu trzeba KNF-u !!!!!
Mylisz się. Umorzone zostają WSZYSTKIE postępowania. Spółka od poniedziałku nie jest już formalnie w upadłości bo nie jest w stanie opłacić postępowania. Czego tu nie rozumiesz?
To napisz mi proszę, skoro uważasz, że wszystkie ... po co Sąd w postanowieniu umieścił taki punkt :
"- powołać syndyka masy upadłości Kancelarii Syndyków Piątkowski, Szczerbiński sp. j. we Wrocławiu; "
Dla Twojej wiadomości informacja, czym się taki syndyk będzie zajmował na polecenie sądu : Upadły dłużnik jest zobowiązany wskazać i wydać cały swój majątek syndykowi, który przeprowadza likwidację aktywów i ustala listę wierzycieli oraz przygotowuje podział pomiędzy nich sumy uzyskanej z likwidacji.
Zwracam Twoją uwagę na zwrot : wydać cały swój majątek syndykowi :) Wydać, oddać, przekazać bez słowa sprzeciwu i oddalić się z gołą dupą się w podskokach - takie jest zadanie upadłego.
Teraz oczywiście będzie jeszcze odwołanie, taki łabędzi śpiew przed zgonem, ubranie ulicy w resztki papieru ... i wyjazd, aby swobodnie i beztrosko spędzić resztę życia za zagarniętą kasę. O ile oczywiście prokuratura nie będzie szybsza, a ten wyścig z czasem już trwa.
Dnia 2014-07-09 o godz. 15:24 ~ja napisał(a): > Jaką masz średnią jeśli można zapytać?
Tajemnica zawodowa ;)
Ale cena nominalna akcji to 1 zł ( i do tej ceny każdy zakup wg mnie jest bezpieczny ) i nie zanosi się na taki numer jak kiedyś na Budopolu że mogą dodrukować akcje ponizej tej ceny , także śpię spokojnie . Tutaj ma być jakaś uchwała o dodruku do 300 mln !!! ( sic!!! ) akcji po 1 zł . I chyba warto do tego się dołączyć dla tych którzy mają zakup poniżej tej złotówki i takze dla obligatoriuszy i właścicieli zakredytowanych mieszkań .
Musimy sobie uświadomić że jednak żyjemy w Państwie prawa . Czy rządzi Pis czy PO to tak naprawdę jedni bardziej nieudolnie drudzy też nieudolnie ale już nieco mniej walczą z korupcją i takimi standardami jakie są na Ukrainie na przykład . Choć wszyscy oni już stali się populistami - i to mnie martwi ale to na marginesie . Wszystko to zmienia się powoli ale jednak zmienia . I wydaje mi się ze więcej jest jednak normalnych ludzi ( lub takich którzy się boją ewentualnej odpowiedzialnosci karnej ;) , niż cwaniaków
no oczywiście, że tak, ale sąd musi mieć się do czego przychylić:) założyłem przy wpisie, że to logiczne.. wiadomo, że samo złowenie odwołania nic nie wnosi...:P