• Cube wyprzedanY!! Autor: ~Rafaello [109.243.248.*]
    Jeszcze tak nigdy nie było w tej spółce żeby nie nadążali z produkcją. "Towar chwilowo niedostępny"
    http://www.play.pl/telefony/myphone-cube/
  • Re: Cube wyprzedanY!! Autor: ~jajco [87.99.14.*]
    Dramat !!!
    Kirerwa chata !!! Gdzie logistyka !!! U mnie w firmie raz może się zdarzyć ale im to już takie wpadki są notorycznie !!! Jako akcjonariusz Wzywam Was do przemyślanej działalności logistycznej !!! Bo tu wszyscy chcą zarobić !!! a stratę kto pokryje ???
    Adam
  • Re: Cube wyprzedanY!! Autor: ~Akcjonariusz [46.238.231.*]
    Popieram uwagi z postu powyżej.

Jak może brakować aparatów??
    Rozumie nie dziś to za 24 godziny powinien być.

Skoro jest popyt to trzeba to wykorzystać, klienci nie będą czekać wybiorą inny produkt.
    A to nasz wszystkich produkt - tez chciałbym aby wszędzie gdzie jest dostępny aby on po prostu był. A teraz się okaże że czekamy na statek 2 tygodnie.
    Proszę o info kogoś ze strony firmy o wyjaśnienie powtarzającej się sytuacji z brakiem towaru.
  • Re: Cube wyprzedanY!! Autor: ~Mati [31.174.253.*]
    Panowie nie zauważyliście że firma zalicza się do małych firm? Nie nadąża nie spowodu logistyki ale poprostu produkcja nie nadąża. O tym mówił zarząd ostatnio, że chcą stać się średnią spółką pod względem przychodów. Chodziło im o zwiększenie bazy produkcyjnej. Wkrótce!
  • Re: Cube wyprzedanY!! Autor: ~ja [46.238.214.*]
    no to sie pochwalę że sobie kupiłem Cube
    ale poza abonamentem, za jedyne 549zl, w tym karta pamięci microSD 8GB
    wszystko fajnie działam szybko i płynnie

są tylko dwa minusy, ale za to DUŻE MINUSY

- bateria... temat rzeka, wiadomo że do takich telefonow powinna być większa, wg mnie nawet za cenę wagi i grubości
    - PAMIĘĆ, masakra!!! wbudowana tylko 4GB, z czego 3GB to sam system i wbudowane aplikacje, i można sobie zamontować nawet pińcet tera giga kartę pamięci i tak nic nie pomoże temu, że nowy android 4.4.2 nie pozwala przechowywać wszystkich danych (instalacji i danych podręcznych) na karcie SD, a to oznacza, że po zainstalowaniu 3-4 nieco większych aplikacji już woła że ma za mało pamięci,
    tak więc czeka mnie rootowanie i aplikacja pozwalająca na instalowanie i przechowywanie danych na karcie microSD, chyba że będzie jakaś poprawka
    z myphona już pisali na jakimś forum otym
  • Re: Cube wyprzedanY!! Autor: ~Enigma [87.205.36.*]
    Czyli wyniki za II kwartał powinny być super. Spokojnie czekamy i na spadkach dokupujemy akcje. :)
  • Re: Cube wyprzedanY!! Autor: ~Gadżeciarz [164.126.54.*]
    Zasilili magazyny.. "Mała dostępność towaru". Hah ta spółka nie daje rady łącznie z Chinolami w produkowaniu!! :)) Tu będzie w krótkim czasie hossa że hoho.
  • Re: Cube wyprzedanY!! Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    To ja też dodam ze swojego podwórka, że kilku znajomych zakupiło Cuba a kierownik to nawet S-Lina. Trudno coś jednoznacznie wyrokować ale wygląda na to, że kolejne kwartały bedą dobre.
    Załamał mnie tylko koleś w jednym z punktów Teltorium w Łodzi bo na pytanie o Cuba odpowiedział, że nie ma i że nie wie kiedy będzie bo w hurtowni nie są dostępne. Ogólnie kilka sprzedał, ludzie pytają...."mam to w dupie". Tak na oko to chyba firma nie ma wielkiej kontroli nad tym co dzieje się w tych punktach franczyzowych.
    Pozdrawiam
  • Re: Cube wyprzedanY!! Autor: ~Mati [164.127.227.*]
    A po co? Franczyza to jego własny biznes więc to jak wypada w oczach klientów to wyłącznie jego sprawa. A jak właściciel debil to cóż...
  • Re: Cube wyprzedanY!! Autor: ~Analityk [62.87.146.*]
    Standardowo (na rynku różnych dóbr) logistyka przy zamówieniach z Chin to około 6 miesięcy. Więc jeżeli prognoza popytu jest błędna (za niska) to potem nie ma jak zareagować zwiększeniem dostaw.

Nie wiem jak ten czasokres wygląda w Tfone - ktoś wie?
  • Re: Cube wyprzedanY!! Autor: ~Mati [109.243.239.*]
    Gdyby czekali na gotowe telefony to może byłoby 6 miesięcy. Ale firma w Chinach jest na tyle duża w porównaniu do TFONE(kilkaset razy większa..) że ma już gotowe części na sprzedaż i wszystko trwa około 3 tygodni.
[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.