Może ktoś z forumowicow się orientuje gdzie WDM sprzedał 800tys akcji astorii??? Bo chyba coś przegapiłem. Na stronie astorii jest info ze wdm capital ma 72%udzialow w spółce! natomiast w informacji espi z dnia 01.07 wdm capital jest posiadaczem tylko 50% udzialow. Czyżby nowi członkowie rady doradczej dostawali by akcje??? Nie mam innych pomysłów.
Można tak? http://stooq.pl/q/h/?s=acl Pod linkiem jest info o akcjonariuszach. Ale być może liczba jest zaciągnięta z danych na walnym. Nie wiem. Trochę to dziwne ;)
A wykluczasz całkowicie błąd na stronie stooq.pl? Bo ja zerknąłem teraz tu: www.bankier.pl/gielda/notowania/new-connect/ASTORIA/akcjonariat (ost. aktualizacja:2014-07-09 09:07:22), tu: www.stockwatch.pl/gpw/astoria,akcjonariat,wskazniki.aspx (Dane z dnia: 2014-07-09), tu: www.parkiet.com/instrument/289288,4.html, a nawet tu: http://gielda.onet.pl/astoria-capital,42690,301,7,8822,profile-akcjonariat. Wszędzie jest 72%.
Najwiekszy bład to zrobili Twoi rodzice że Cie spłodzili. Nie chce z Tobą pisać wiec nie reaguj na moje posty. A jak już reagujesz to czytaj o czym pisze. Pytanie bylo jasne, jesli nie jestes w stanie odpowiedziec to nie pisz nic. Twoje linki gó..o wnoszą do faktów jakimi jest liczba posiadanych akcji.
A teraz merytorycznie, mam nadzieję, że zrozumiesz, bo nie będzie tu nic o twoich rodzicach. Kliknij w link: www.bankier.pl/wiadomosc/ASTORIA-CAPITAL-S-A-Wykaz-akcjonariuszy-posiadajacych-co-najmniej-5-liczby-glosow-na-ZWZ-Spolki-w-dniu-30-czerwca-2014-r-3156753.html#15luqhv621
Masz tu komunikat z 7/1/14, od którego zacząłeś tę rozmowę. A w nim fragment:
Akcjonariusz: WDM CAPITAL S.A. Liczba głosów na ZWZ: 2.019.994 Procentowy udział w liczbie głosów na ZWZ: 99,36% Procentowy udział w ogólnej liczbie głosów: 50,16%
I teraz przeczytaj jeszcze raz: "Liczba głosów na ZWZ: 2.019.994".
Widzisz? To nie znaczy, że ktokolwiek cokolwiek sprzedał, tylko, że na ZWZ akcjonariusz miał taki udział w liczbie głosów na ZWZ. Kumasz już? Dlatego pisałem, że stooq może się po prostu mylić. Na poparcie czego zamieściłem linki do innych serwisów, na których można sprawdzić skład akcjonariatu Astorii. Szkoda, że wolałeś zacząć pluć, niż myśleć, że może faktycznie przesłałem coś wartego dyskusji.
Dzięciątko - bo już nie wiem jak do Ciebie mówić. Jak byś wiedziął o czym pisze to byś zrozumiał, że WDM zgodnie z ostanimi kominikatami ESPI kóre są dostępne był w posiadaniu 72% akcji czego dowodem sa jeszcze dane na ich stronie astoriacapital.pl/en/strony/investor_relations/ir_shareholder_structure.html Natomiast zgonie z informacją podaną na ostanim Walnym mają już tylko 49% ogólnych akcji. Moje pytanie brzmiało wyraźnie: czy ktoś coś wie czego ja nie wiem bo może coś przegapiłem. Niestety nikt nic nie wie, bo Astoria nie dała komunikatu ESPI o zmianie posiadacza akcji przez głównego akcjonariusza a to jest bardzo delikatnie mówiąc "nieładne" z ich strony.