Może nie 50 zł ale z pewnością ok. 35-40 zł. Ja też na spokojnie trzymam te akcje i nie emocjonuję się tym co się na nich dzieje. Ostatnio ktoś wymienił bardzo duży pakiet - chyba z 10 mln. jedną transakcją. Pewnie niedługo dowiemy się jakichś ciekawostek. W każdym razie spółka silna fundamentalnie więc tylko się cieszyć, że niedowartościowana bo długo tak raczej być nie może więc dobra okazja do inwestycji : )
Może nie 50 zł ale myślę że 35 jest w spokojnym zasięgu - niestety tutaj dużą cześć akcji posiadają fundusze - a z nimi wiadomo jak to jest. Trzeba cierpliwie czekać a Ci co poczekają to tutaj solidnie zarobią.
Mnie najbardziej zastanawia dyskonto do głównego konkurenta. Kredyt Inkaso nie różni się zasadniczo od Kruka (no może nie ma reklam w TV) a wycena jest dużo niższa. Mi zdecydowanie bardziej odpowiada ekspansja na wschód Europy a nie na zachód tak jak planuje to Kruk. Niemcy czy Hiszpania to są dojrzałe rynki i tam jest konkurencja która ma zdecydowanie tańszy kapitał więc nie bardzo rozumiem po co Polska spółka tam chce iść. Rosja, kraje bałkańskie czy nawet Grecja to myślę lepszy kierunek na inwestycje w wierzytelności. Myślę że póki co musimy poczekać na wyjaśnienie się spraw z OFE a później giełda powoli będzie rosnąć. Szczególnie mniejsze spółki odczują poprawę.
A mnie się wydaje, że spółka wystrzeli na kilkuletnim trendzie wzrostowym i nie tylko będzie 50 ale i 150 złotych za akcję. Cierpliwi zarobią tutaj trochę grosza :)
No jestem ciekaw, czy w związku ze współpracą z amerykańcami kurs dobije do 50. Będzie na co popatrzeć. Od kilku dni na spółce coś się dzieje, na razie niemrawo ale ruch widać. Jestem ciekaw kto skupuje.
No i kolego wykrakałes. Coś faktycznie jest na rzeczy a nie wszyscy to widzieli, szacunek. Obrót prawie 3 miliony przy maximum dnia ponad 10% wzrostu, to na tej spółce nie jest codzienność, wiec ewidentnie coś jest inaczej niż zwykle. Czy dojdzie do 50, patrząc na cenę Kruka nie widzę problemu. Kruk przy PraGroup to waga piórkowa.