wczoraj sąd zmienił postępowanie z układowego na likwidacyjne, a następnie je umorzył. wniosek Gant przestaje być w jakiejkolwiek upadłości. Zadajcie sobie pytanie dlaczego jeszcze nie komunikatu ze spółki o wczorajszym? Bo liczą na wasz brak wiedzy i panikę...
Mam nadzieje że zapoznałeś się z Uchwałą Nr 791/2014 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych i może w końcu powiesz nam kto tak manipulował graczami i liczył na ich panikę?
W kwestii braku wiedzy to o jakim braku wiedzy mówiłeś? Czyżbyś miał na myśli regulamin GPW?
A ja też uważam że cała sytuacja jest manipulacją. To żę sam GANT nie kasy nie znaczy że nie ma wartości. udziały w spółkach zależnych nadal pozostają w rękach spółki, sama sprzedaż udziałów może przynieść spore pieniądze, jak i odzyskiwania długów udzielanych spółkom zależnym. Sama sprzedaż długów windykatorom mogłaby przynieść spore pieniądze, później sprzedaż Marino, czy innych spółek + zamiana bazy nieruchomości w prowadzone projekty. Szkoda tylko że marka GANT mocno podupadła i będzie ciężko odzyskać dobre imię...
takijeden, tam jest mowa o obligacjach, gant teraz jest w uprzywilejowanej pozycji w negocjacjach z wierzycielami, straszak z liwkidacją nie wypalił, teraz BPS ma trzy możliwości: - egzekucję z hipotek, w tym także częściowe eksmisje, jak sam zwróciłeś mi uwagę ludzie bez opamiętania zawierzyli wypłacalności ganta i kupili mieszkania z hipotekami (żeby była jasność, współczuję im) - dogadać się z gantem - zrobić odpisy w bilansach i zapomnieć o wierzytelnościach...
jeszcze jedna uwaga do was wszystkich, jak ktoś już zaznaczył każdy ma swój rozum. nie rozumiem skąd ta nagonka na moją osobę. już chyba każdy odczuł na własnej skórze, że mamy do czynienia z giełdowym bandytyzmem, pozytywne infa. te ze stycznia, teraz o umorzeniu a gruby dołuje kurs bez opamiętania, po co ? możemy się tylko domyślać. wiemy doskonale, że antkowiaki są pazerni i sobie nie dadzą zarobić, byleby innym nie dać. dzieliłem się z wami moja wiedzą prawniczą a wy skaczecie mi do gardeł... i tak was lubię i mam całkiem dużą frajdę z niektórych wpisów, dziękuję za wszystkie:-)
GANT DEVELOPMENT SA zawiadomienie Syndyka Gant Development SA w upadłości likwidacyjnej Raport bieżący 91/2014
Na podstawie art. 56 ust. 1 pkt 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, syndyk masy upadłości GANT DEVELOPMENT S.A. w upadłości likwidacyjnej informuje, iż w dniu 10 lipca 2014 r. złożył w Prokuraturze Okręgowej we Wrocławiu zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa działania na szkodę Spółki GANT DEVELOPMENT S.A. w upadłości likwidacyjnej oraz jej wierzycieli. (informacja poufna).
Podanie niniejszej informacji do wiadomości publicznej uzasadnione jest faktem, iż może mieć istotny wpływ na ocenę sytuacji finansowej Emitenta.
Więcej na: biznes.pap.pl
kom espi mra
Depesza pochodzi z biznes.pap.pl z 11.07.2014 11:30