W stosunku do westy ma zastosowanie ustawa- o wznowieniu plynnosci finansowej dluznika lub uznania go za bankruta.-
Ustawa ukrainy nr 2343-XII z dnia 14.05.1992 art.4 (sanacja).
Wyglada na to ze wniosek zlozyli sami "uciekajac przed kukukiem"
Ps. Najsmiejsniejsze je to ze posel denis dzenzersky zasiada w komisji zajmujacej sie bankowoscia i finansami. Brawo sytuacja w wescie odzwierciedla jego "umiejetnosci byznesowe" !!
sytuacja finansowa Ukrainy też nie ciekawa, mam nadzieje że Denys lubi się z Petro któremu Westa nie jest obca i do końca roku kurs przekroczy złotówkę, ja również zostaje na pokładzie do końca lub do 9,99 choć może to potrwać kilka długich lat. Pozdrawiam
Wiadomo,że teraz spadnie na jakieś 20 groszy, trudno, ale to się nawet ciesze, bo będzie jasność sytuacji, albo wypadniemy z gpw albo będziemy kosztować normalnie, jestem z Wami od 0,65 zobaczymy:)
jak spadnie w okolice 0,30 0,28 można kupić z 60 tys akcji i odłożyć na lepszy czas,,kulejąca odnoga odcięta ,więc ten rok może być przełomowy dla spółki ,,agro wybiło górą ,,tam za parę dni może być ładny kurs coś w okolicach 3,40 ,,widzisz sam Iryhor,ze akcjonariat twardy i mimo bankructwa westy Dniepr i nie zrobił większego wrażenia ,,kolejna sesja zbicia kursu i zlecenia podobne czyli sternik znowu działa:)
ale bryndza dzisiaj na giełdzie i widzę,że weste pociągnęli do 0,30,,fundy siedza za granicą i tam zarabiają kasę,, widać ,że od zawsze to one napędzały sztucznie całą giełdę ,.,
forbes.ua Produkcja samochodów osobowych na Ukrainie wzrosły o 31%
130
21 lipca 2014 r., 16:08
Podoba mi się
Производство легковых авто в Украине выросло на 31% Ukraina zwiększyła produkcję samochodów osobowych
http://www.Flickr.com
Produkcja samochodów osobowych na Ukrainie w styczeń-czerwiec 2014 roku wzrósł o 30,9% w porównaniu do tego samego okresu w roku 2013, do 22600 jednostek.
To było zgłoszone przez statystyki państwowej.
Produkcji pojazdów użytkowych w styczeń-czerwiec spadły o 23,6% do 559 jednostek.
Według statystyk Państwa w czerwcu tego roku, produkcja samochodów osobowych spadła w porównaniu do czerwca ubiegłego roku przez 78.3%
87% inwestycji zagranicznych w regionie Dniepropietrowsk pochodzi z krajów UE
Версія для друкуWersja do druku
"Dniepropietrowsk jest liderem w przyciąganiu zagranicznych inwestycji bezpośrednich i z wyjątkiem Kijów zajmuje 1 miejsce wśród regionów Ukrainy i że 16% całkowitej sumy inwestycji kapitałowych, powiedział dyrektor Departamentu polityki inwestycyjnej i rozwoju regionalnego Ukrainy Wasyl Fedyuk w swoim przemówieniu na konferencji" perspektywy gospodarcze w ramach Porozumienia Ukraina-UE, która odbyła się w Kijowie na 18 lipca. To jest zgłaszane przez Serwis prasowy Państwa.
V. Fedyuk dodał, że w Dnipropetrovsʼk regionie działa ponad 1,200 firm z kapitałem zagranicznym w realnym sektorze gospodarki regionu otrzymał ponad 72% inwestycji bezpośrednich. Całkowita kwota inwestycji w gospodarce Dniepropietrowska z krajów UE, jest 87%.
V. Fedyuk podkreślił, że tych krajów i regionów, w których jest największe działalności inwestycyjnej, mają najwyższy PKB i są najlepsze wskaźniki jakości życia ludzi.
W ramach pracy wizyta w Dniepropietrowsku, dyrektor Ministerstwo rozwoju regionalnego i polityki inwestycyjnej orzekł spotkań biznesowych z przedstawicielami firm "Interpipe" i MNPK "Vesta" dotyczące ustanowienia współpracy w ramach nacproektu "parki".
może się i uspokoi, ale nadal nie będzie normalnie. kiedyś pytałem o weste kol z Połtawy mówił dobrze o firmie. ale mówił też że nowa wladza kupczy stanowiskami - u nich gorszy bardach jak u nas w latach 90 - potrzebują 2 pokoleń mam sporo w. mam czas tylko czy to nie padnie na ryj całkiem
,,panowie Ci co są tu od kilku ładnych lat mają wliczone, że mogą stracić wszystko i dobrze zarobić,,,moja teoria--do połowy sierpnia pozbędą się separatystów z ua,,pierścień się zacieśnia i zostało naprawdę niewiele terenu do odzyskania,,amerykańcy nie na darmo pilnują ua,,będą odbudowywać miasta,,inwestować w firmy tak jak chinczycy,,wszyscy czekają aż sytuacja się trochę wyklaruje bo nikt nie będzie kładł tam teraz grubych milionów nie wiedząc co się z nimi stanie,,,,putin to już polityczny trup,,swoi go wysadzą niedługo z siodła,przeliczył się chłop,,,a teraz robi dobrą minę do złej gry,,,cała giełda wyczekuje na ua,,a że na weście marazm,,,wrzesień przewiduje znaczne ruchy-- związane z weryfikacjaą,,pozdr
pomyśl zanim coś napiszesz,,bo myślenie nie boli,,jacy ruscy?!o czym Ty bredzisz,,putin już długo nie pociągnie ,,oligarchowie go wysadzą za takie blokady -sankcje,,jak tracisz miliardy dolarów przez głupotę putina to co Ci się nasuwa na myśl...,.,.grunt ,żeby z ua pozbyli się terrorystów czy jak ich tam zwał--aaa separatyści dozbrajanych przez ruskich,,właśnie na ukrainie po zniszczonej walką będą inwestowali ale nie ruscy?!!!
Co bylo mowione, ze nie bedziesz zamieszczal zadnych pozytywow a Ty dalej swoje. Tym sposobem nie dojedziemy nawet do 0,5. Dales slowo a wiec wypada je dotrzymac. Pozdro!