Czekamy na uaktywnienie medialne spółki. Każdy rok bez Brastera to dziesiątki tysięcy !!! kobiet zmarłych na raka piersi, który mógłby być wykryty i wyleczony dzięki Brasterowi!
Organizacje Kobiece powinny poważnie zacząć negocjować z Brasterem i inwestorami. Kasa na przyspieszenie dostępności urządzenia nie jest problemem w większej skali. Kobiety muszą się tylko dowiedzieć , że Braster istnieje i jakie ma potencjalne możliwości!
od iluś tam zgonów anonimowych kobiet, które niedoskonałe zdaniem prezesa Pawelczyka urządzenie mogłoby wyłapać. Kasa dla jednego pana (który niewiele do BRASTERa wniósł) jest ważniejsza niż życie wielu konkretnych osób. podejrzewam, że Zarząd uda się niebawem na "zasłużone" i hojnie przez akcjonariuszy finansowane wakacje, a projekt będzie dojrzewał do następnej zbiórki funduszy i do następnych przesunięć uruchomienia produkcji (oczywiście niezwykle ważnych). Rynek wycenia pomysły i wizje pana prezesa w sposób załączony na obrazku. http://stooq.com/q/?s=bra&c=1m&t=c&a=ln&b=0
czyli do 7 kwietnia jednak pan Pawelczyk był super-prezesem, a rynek wspaniale go oceniał? czy przełom nastąpił 7 kwietnia w południe, czy też pod wieczór? Pan Pawelczyk się zebździał, czy coś głupiego wtedy powiedział? jestem zafascynowany szczegółami .
a co do ratowania życia anonimowych Pań to moge chetnie popracować indywidualnie nad zapomnianą i lekceważoną przez lekarzy grupą kobiet w wieku 18-40 . Oferty prosze nadsyłać na forum bankiera !
jeżeli kręci, działa na 20% możliwości, kleci strategię latami, utrąca istniejący produkt, nie trzyma kosztów w ryzach, nie ma wizji gdzie spółka będzie za rok, dwa, pięć dziesięć i najważniejsze: NIE DZIAŁĄ TAK, ŻEBY WARTOŚĆ SPÓŁKI SYSTEMATYCZNIE ROSŁA !!!!, powinien odejść. Śmiem twierdzić, że żaden z członków zarządu NIE ROZUMIE GIEŁDY. Pomimo, że jest na garnuszku inwestorów, bo nie zarobił jeszcze ani grosza, a za przeproszeniem, sra się milionami, i to bez realnego pomysłu na przychody. GOOGLE, TESLA rosły kapitalizacje pomimo że firmy jeszcze nie zarabiały, ale rosły bo rynek wierzył w pomysł i wierzył w Zarząd (jak widać zasadnie), że jest w stanie ambitne plany zrealizować. Pawelczyk nie nadaje się do realizacji tego trudnego i ambitnego projektu. Lepiej żeby RN zrozumiała to teraz zanim będzie za późno. Przebieg ostatniego WZA, marny skutek konferencji prasowej dowodzą, że statkiem dowodzi pijana załoga.
akurat Pawelczyk to wypadł najlepiej z całego tria
Jaremek ok poczciwy naukowiec nie musi porywac tłumów jak Freddie Mercury. Ale zestresowany byl , a nie pewny siebie i dumny że po latach pracy teraz ma coś takiego że wszystkim szczęki opadną.
Kowalczuk taka szkolna prezentacja , na studiach dostałby piątkę bo ładna fryzura i nienaganny ubiór, poprawnie się wysławia , ale co do merytoryki to jakieś od czapy kryteria , celują w kobiety z wyższym wykształceniem??? i na podstawie tego szacuje wielkosc rynku.. ok ale takie uproszczenie pokazuje że na razie są w lesie
a Pawelczyk widać że weteran , niejedno badziewie w życiu musiał sprzedać i sprzedał, nie raz nie dwa i nie dziesięć dostał fige , i wie co chcą usłyszeć inwestorzy
nie wiem na ile ich tam znasz. Na pewno lepiej ode mnie . coś ci ten pawelczyk zalazł za skórę
i nie ma bladego pojęcia co z tym robić. Na razie nieudolnie próbuje kupić czas, ale w rzeczywistości czas traci. Może handlował badziewiami w przeszłości ale tym razem ma w rękach kurę znoszącą złote jaja i zakazuje tej kurze złote jaja znosić.
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ Nareszcie przełom w mysleniu, zamkniecie dotacji to dobry "kij z marchewką" $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$.
Wydaje się, iż od dzisiaj mamy silne wzrosty. Jest realna obawa o cofniecie oczekiwanego jak zbawienie poparcia z Ministerstwa dla wstepnej propozycji skierowanej z Brastera do PARP. na te o nieco ponad 5 mln zlotych. $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ Ministerstwo nie chce wyjść na durnia i uzależni zgodę od gwarancji od Zarzadu uruchomienia linii produkcyjnej na etapie testów gotowej fabryki z liniami powlekania folii testerów. $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ Bez gwarancji niech sobie firma robi kolejne emisje akcji i rozwadnia kapital ale nie kosztem podatnika. Podatnikowi (płci żeńskiej) należy się wielokortnie sponsorowany od podatnika !!! TESTER BRASTERA, Nalezy się jak psu zupa!! $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ Chyba to dzisiaj dotarło, bo kurs się odbija od dna.
uczestnicy ostatniej emisji stracili już ponad 20%, a ze spółki płyną same dobre newsy. Akcjonariusze są OKRADANI poprzez bezmyślne rozwadnianie kapitału. Tak dobry projekt zasługuje na to, żeby kolejne emisje były przeprowadzane po coraz wyższej cenie. W ten sposób by premiowano ryzyko, które ponieśli inwestorzy na wcześniejszych etapach rozwoju produktu. W ekonomii obowiązuje zasada im wyższe ryzyko tym większy zysk, a podobno produkt jest udany. Wniosek jest jeden- niekompetencja lub zła wola Zarządu i Rady Nadzorczej. Pora żeby panowie z TOTALA zrozumieli elementarz inwestowania. O akcje BRASTERa inwestorzy powinni się zabijać. A tu za przyzwoleniem RN Zarząd urządza się jakieś gierki i NISZCZY PRODUKT! Wstyd. Weźcie się w końcu do roboty panowie, bo bierzecie grubą kasę za to żeby pracować a nie unikać odpowiedzialności!!!
Posłuchaj polska giełda to jeden wielki wałek zarządom nie zależy na akcjach tylko na forsie którą frajerzy dostarczą a nasza rola jest tylko taka żeby trochę tortu dla siebie uszczknąć zanim cię rozwodnią i spuszczą do kibla. Brasterem jestem zainteresowany zapiszę się jak będzie nowa emisja a potrzymam to aż to cudo wejdzie na rynek potem szybko się wycofam żeby mnie nie spłukali.
fanem zwały na piątala nie jestem.. bo mam już 3/4 akcji które zamierzam docelowo mieć
ale nic nie można wykluczyć
po ostatnim zachowaniu kursu nic ni emożna wywnioskować, raczej te okolice 10 są bronione, ale niemrawo
moim zdaniem argument za grą jest taki że tutaj w każdej chwili może być jakieś dobre info, a złego skąd można się spodziewac??? przecież nie mają przychodów, wszystko pisane palcem na wodzie..;))) kasa na koncie spółki na razie jest na bieżące ruchy.. żyć nie umierać ;))
Dobra może niekoniecznie piątka ale przed emisją to pewnie zleci jeszcze, inwestując dlugoterminowo to nie ma aż takiego znaczenia bo długoterminowo na pewno da się tu zarobić ja mam podobną sytuację na MABIONIE też to zarząd zeszmacił ale jest to już po emisji czekamy na pozytywne info gdzieś koniec sierpnia potem w przyszłym roku to ruszy a co do BRASTERKA to spółka na miarę MDG ale BRASTERA nie znam tak dogłębnie jeszcze do emisji mam jeszcze trochę czasu by się trochę temu przyjrzeć.
aha, czyli do 7 kwietnia kiedy to kurs zapierrr.... w górę i chodził już ponad 34 (TRZYDZIESCI CZTERY) zł , te 'psuje z zarządu' psuły nieudolnie ?? Czy do 7 kwietnia jeszcze nie byli psujami, i zależało im na kursie?? A od 7 kwietnia zaczęli psuć?? Czy psuli już wcześniej, a 7 IV dopiero zaczęło im się to udawać? Po obiedzie? Ale przed wiadomościami wieczornymi??
oczywiście moje pytania zmierzają do wykazania że to co piszesz nie ma (wiele) sensu. Nie mówię że jest CAŁKIEM bez sensu, bo faktycznie jeżeli zarabiają przyzwoicie a ich pensje nie są powiązane z sukcesem , tylko wystarczy 'trwać', to tak, masz rację, opłaca im się trochę pozorowac i wydłużać wszystko. Ale jak sam widzisz co takiego było w kwietniu , że kurs był ponad TRZY razy wyżej?? Spółka była ta sama, zarząd był ten sam.
Po prostu idzie EMISJA . Fundusze są BEZWGLĘDNE i zrzucają kurs tak nisko jak tylko to możliwe.
a teraz przyszła podaż została ŚWIADOMIE przez Zarząd zwiększona do poziomów, których sytuacja spółki nie uzasadnia. Rynek handluje przyszłością. Ty na pewno to wiesz, wie to pan Szymański, wie Kowalczuk. Czy wiedzą Jaremek i Pawelczyk, nie mam pojęcia, bo to ludzie z pokolenia wyżej. Jeżeli nie wiedzą, to przedstawiciele funduszy powinni im to wyjaśnić. Generalnie jest to parada inwalidów.
nie zarząd robi w konia fundusze, a fundusze raczej robią zarząd
uwalanie kursu przed każdą taką transakcją (tak samo nową emisją, jak i np sprzedażą sporego pakietu do wielu odbiorców, np jak Skarb Państwa sprzedaje) to normalna strategia fundów
a jezeli główną przyczyną spadków jest takie właśnie pogrywanie to potem mamy odreagowanie
siła odreagowania proporcjonalna do wczesniejszej zwały
dlatego właśnie Braster uwazam za szczególnie atrakcyjny
między kwietniem a lipcem z waznych wydarzeń mieliśmy dobre informacje o dotacjach, naprawde znaczących w stosunku do kapitalizacji Brastera