piekielnie wysokie obroty od wejscia na 2 fixy :) , ukisilem sie tu po 0,60 i mam coraz gorsze przeczucia , co z ewentualnym scaleniem czy jest na ten temat jakas wiarygodna informacja ?
Napisałem maila do spółki. Oto odpowiedź Prezesa: "Szanowny Panie Dziekuje Panu za zainteresowanie oraz troskę dotyczącą wizerunku Spółki MIT Nie bardzo rozumiem, co Pan ma na mysli mówiąc o wizerunku Spółki, tym bardziej negatywnym wizerunku. Jesteśmy w trakcie procesu scalania akcji Spółki, oraz przygotowywania strategii dalszego rozwoju dla naszych Spółek zaleznych. Z chwila kiedy będziemy mogli ogłosić elementy strategii, bedziemy sie w przewidzianym prawem trybie komunikować z rynkiem. Trudno mi komentować reakcje inwestorów oraz powody jakimi sie kierują przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych w związku z akcjami MIT. Pragne tylko zauwazyć, iz sztuczne mechanizmy stymulowania kursu poprzez np. skup akcji , jak pokazały doświadczenia innych podmiotów, nie przyniosły spodziewanego rezultatu, dlatego tez wykorzystywanie tego mechanizmu powinno byc zawsze bardzo gruntownie przeanalizowane."
Pamiętam, jak przy ostatnich spadkach zatrzymało się właśnie na 0,27, postanowiłem wtedy kupować i miałem nosa, bo niżej już nie spadło, a zamiast tego w ciągu kilku miesięcy poszybowało powyżej 0,70zł!!
w tamtym roku byla o wiele lepsa sytuacja na rynku akcji i spadlo do 27 groszy - tez sobie zadawano pytanie czemuuu???? - a potem czemu po 0,70 groszy bylo ?
To kwestia aktywności inwestorów lub działań zarządu w związku z ostatnim komunikatem albo jedno z drugim. Ważne żeby pojawił sie obrót większy bo inaczej trudno liczyć na handel większy. Póki co to można co najwyżej inwestować 10-20 tys max