• Nawet podbitka cena akcji Autor: ~Mis [178.181.166.*]
    nie wywołała chęci do zakupu PP.
  • Re: Nawet podbitka cena akcji Autor: ~MagK [78.8.131.*]
    Może za słaba ta podbitka była...

Ps. Do kiedy będą notowane PP?
    Już doczytałam. Do 1 lipca będą notowane PP.
  • Re: Nawet podbitka cena akcji Autor: ~Obawa [37.188.235.*]
    No kogo tu widze. Wchodzisz ?
    Dnia 2014-06-27 o godz. 20:16 ~Obawa napisał(a):
    > No kogo tu widze. Wchodzisz ?

Cześć Obawa. :) Obserwowałam Pylon jakiś czas temu ale przestałam (bo główni akcjonariusze sprzedawali akcje). Ostatnio znowu zaczęłam obserwować bo wyglądało na to, że w spółce dobrze się dzieje ale trochę mnie ta emisja zniechęciła. Jeszcze nie wiem czy wejść a jeśli tak to czy kupić akcje czy PP.
  • Re: Nawet podbitka cena akcji Autor: ~Obawa [89.200.208.*]
    No hej, udalo Ci sie uciec z pokladu Matyjasa - ja niestety dalej w tym zostalem i chyba bedzie bez happy endu. Ale fajnie, ze znowu sie widzimy. Ja tu juz od grudnia, co do sprzedazy akcji przez glownych akcjonariuszy w tamtym roku - powiem tak - nie obawiaj sie - cala sprzedaz odbyla sie poza rynkiem i oddali czesc swojego pakieciku dla Formatpolu, ktory jest tez ich kontrahentem. Co do Zarzadu - to pelen podziw, mialem ich okazje poznac i powiem, ze sa to osoby z pasja i widze w nich wizjonerow. Maja plan na lata, ktory konsekwentnie realizuja. Mi sie udalo sprawdzic i poznac spolke doslownie z kazdej strony na tyle, ze pozwolilem zwiekszyc znacznie pakiet PP. Takze, jakbys miala jakiekolwiek pytania zadawaj:)
    Czytam czasami wątki na PMI więc wiem, że dalej masz akcje PMI. :( No niestety nie wygląda to ciekawie.
    A co do Pylona to właśnie widzę, że główni już nie sprzedają akcji i pojawiają się fajne infa. Chyba się skuszę. :)
    A wiesz może jaki jest termin zapisu na akcje nowej emisji i termin przydziału tych akcji. Zastanawiam się kiedy akcje nowej emisji mogą znaleźć się na koncie maklerskim. Bo może lepiej kupić akcje a nie PP mimo, że kurs akcji jest wyższy.
  • Re: Nawet podbitka cena akcji Autor: ~Yoyo [93.105.236.*]

Tu są terminy

http://www.dmprospectus.pl/hft/projekty/aktualne-projekty/pylon-sa/
    Dnia 2014-06-27 o godz. 23:41 ~Yoyo napisał(a):
    >
    > Tu są terminy
    >
    > http://www.dmprospectus.pl/hft/projekty/aktualne-projekty/pylon-sa/

Dzięki
  • Re: Nawet podbitka cena akcji Autor: ~Yoyo [93.105.236.*]
    Zacznijmy od sprostowania z głównego akcjonarjatu przeszły udziały do kontrahenta z którym współpracują czyli formatpol ! Co do tego czy kupić akcje czy pp to zależy na jak długo chcesz tu wejść ? Jeżeli na chwile to chyba lepszą opcją są akcje a jeżeli na dłużej to pp ! Sam poczytaj i przeanalizuj i ocen tu jest potrzebny czas to na pewno perspektywy duże , w polsce jedyny producent tego typu , duże uznania czasopism branżowych , opinie pozytywne, produkt coraz bardziej rozpoznawalny, współpraca z euro rtv agd (jeszcze nie ma umowy z nimi) i chyba 28 sklepami w całej polsce , mało tego za 2 - 3 lata własny zakład produkcyjny czyli będą całkowicie niezależni od dostawców zewnętrznych ! Także w długim terminie inwestycja jak najbardziej :)
    Byłam już w takiej sytuacji, że na akcje z PP czekałam bardzo długo (chyba 4 lub 5 miesięcy). Różnie to bywa, nawet jak człowiek sobie założy, że będzie trzymał akcje długoterminowo to może się zdarzyć, że jednak będzie musiał je szybciej spieniężyć. Ale na Pylonie terminy są ok. No to w poniedziałek wchodzę w Pylona. :)

• Re: Nawet podbitka cena akcji Autor: ~Yoyo [93.105.42.*]
    Widze że jesteś też na AGTES bardzo ciekawa spółka mam tam mały udział :) Wygląda obiecująco ! Zysk za 2013 chyba 3 mln i za pierwszy Q niezły :) tak czy owak poczekam zobaczymy! Tylko szkoda że altus już teraz się wyprzadał z 4% zrealizowali zysk i tyle :)
    Tak, mam akcje AGTES. Wyniki i prognozy wyników mają bardzo dobre. Też zamierzam spokojnie czekać. Wygląda na to, że akcje sprzedają Ci co je obejmowali po niższych cenach. Pewnie jakbym miała te akcje po 10 groszy to też bym nie czekała i je sprzedawała bo i tak zysk przy obecnym kursie jest mega zyskiem. No ale nie mam tych akcji po takim kursie. :)
    Altus sprzedawał akcje jeszcze przed wejściem AGTESa na giełdę - po 3,75 zł za akcję. Obejmowali akcje po 2,00 zł. więc są na plusie. Szkoda, że teraz nie podali za ile sprzedali ten podprogowy pakiet.
    Spora część akcji będących w obrocie była obejmowana lub kupowana po 3,75 zł za akcję. Wydaje mi się, że jak się już wyprzedadzą ci co teraz sprzedają to kurs wzrośnie przynajmniej do okolic ceny 3,75zł. Trzeba czekać...

A tak przy okazji to Altus będzie wchodził na giełdę. Wyniki mają rewelacyjne.
  • Re: Nawet podbitka cena akcji Autor: ~Yoyo [93.105.42.*]
    Tak właśnie altus to łakomy kąsek akcja kosztuje 9,50 ale moim zdanie na debiucie wypali o to ostro ! W altus ma zainwestować EBOiR :)

Europejski Bank Odbudowy i Rozwoju zainwestuje w ALTUS TFI obejmując do 20% akcji w ofercie publicznej. EBOiR zamierza nabyć akcje o wartość do 50 mln złotych. Łączny udział banku w kapitale zakładowym spółki – po przeprowadzeniu oferty publicznej – stanowić będzie nie mniej niż 5% i nie więcej niż 10%.

także będzie gorąco
  • Coraz gorzej Autor: ~Mis [37.30.101.*]
    i nawet informacja o ROZMOWA z euro nie pomogła. W sumie po co ta informacja w tym momencie (PP?) a nie po zawarciu umowy?

Nie lubię takich zbiegów okoliczności zwłaszcza na NC.
  • Re: Coraz gorzej Autor: ~alojz [64.118.101.*]
    to sprzedaj i więcej tu nie wracaj,
  • Re: Coraz gorzej Autor: ~ja [84.10.19.*]
    To są wzorce z dużego rynku. Dostali ofertę, poziom rozmów musi być na tyle zaawansowany że zdecydowali się poinformować nas. To jest uczciwe. To jest mała spółka, która stara się prowadzić jak najbardziej profesjonalnie dialog z rynkiem.

Do tej pory nie podali nic, czego by nie można zweryfikować, nic co by było wydmuszką. Czego więc oczekujesz?
  • Re: Coraz gorzej Autor: ~henk70 [78.8.122.*]
    teraz będą musieli podbić kurs pod nową emisje.
  • Re: Coraz gorzej Autor: ~karlsmen [81.210.22.*]
    nic nie będą musieli robić...
    poczekają aż zgłupiejesz i nic nie wykupisz.... i dopiero wtedy up!!!
    jakby co czekam oddajcie jeszcze troszkę bo już pod korek zapakowany jestem :)
  • Re: Coraz gorzej Autor: ~mistrz [77.113.103.*]
    Jest takie dziwne oczekiwania cudów na tej spółce. Doświadczenie podpowiada że super duże wzrosty na spółkach newconnectowych wynikają z działalności spekulacyjnej. Nigdy nie wiemy kiedy się skończy. Na Pylon S.A. był super ruch z 10 groszy na 50 groszy. By ostatecznie akcje się schłodziły na poziomy 20-28 groszy. W tym przedziale się znajdujemy obecnie.
    Rynek wycenia Pylon S.A. obecnie na 20-28 groszy za akcję. Trudno oszacować czy zdyskontował informację o zakładzie przetworników elektroakustycznych, umowę z RTV AGD, wzrost sprzedaży. Na pewno jednak wycenia Pylon S.A. na droższą niż w dniu debiutu – obecny poziom akcji przy zdyskontowaniu zwiększonej ilości akcji. Dobry sygnał.
    Zarząd Pylon S.A. nie prowadzi polityki spekulacyjno, ceno twórczej. Ma swoją politykę, swój konkretny plan i go realizuje. Zarząd jest mocno związany z głównymi akcjonariuszami. I skoro zdecydował się na podwyższenie kapitału akcyjnego, to prawdopodobnie w większości zostanie objęty przez dotychczasowych Akcjonariuszy – czyli maks, Jujka. Ergo zwiększają swój portfel a nie mamy co się oszukiwać, kiedyś jakieś akcje mogą sprzedać oraz robią to dla swoich celów. Jednakże dają również obecnym mniejszościowym Akcjonariuszom pozyskać większą liczbę akcji bez podwyższanie kursu. To jest korzystne dla długoterminowców. Mamy równe warunki, system win to win. Szacunek dla Zarządu.

Zmierzam do tego że ta emisja nie poprawi free flow, akcjonariat będzie nadal stabilny, Zarząd będzie realizował swój harmonogram. Mam takie przeczucie, że w dość krótkim czasie ponownie spotkamy się na okolicach 50 groszy. Pylon S.A. prowadzi bardzo wiele tematów i one zbliżają się do swojego finału. Efektu, oczekujemy decyzji PARPu, potwierdzenia umowy z RTV AGD i jej dokładniejszych warunków, kolejne modele. Obserwujemy budowanie fundamentów. Obava wskazuje że spółki średnio żyją 7 lat. Według mnie taki okres jest Pylon S.A. potrzebny do zbudowania fundamentów. Zbudowali sieć dystrybucyjną dającą odpowiedni wynik finansowy, umożliwiający podejmowanie dalszych inwestycji oraz uzasadniającą kolejne inwestycje. Przed nami jest dość duża inwestycja – produkcja głośników. Stają się coraz bardziej rozpoznawalni i nagle RTV AGD do nich się odzywa – wskazywali w jednym z raportów że obecnie nie prowadzą tam agitacji, czyli faktycznie to „oni” zwrócili się do Pylon S.A.. Jest to kolejna co najmniej świetna informacja. RTV AGD to duża sieć, szukająca produktu raczej masowego. Czyli nasza spółka staje się rozpoznawalna. Extra.

Podsumowując:
    Myślę że obecny poziom podaży to grupa ludzi „ubranych” po 30-50 groszy, którzy się coraz bardziej denerwują.
    Ci jednak którzy za cnotę uważają cierpliwość, sądzę że będą zadowoleni. Nie trudno sobie wyobrazić by cena za akcję kiedyś doszła nawet do 1 zł. To zależy od wartości księgowej i sprzedaży i o to Zarząd mocno zabiega.

Pozdrawiam
  • Gdyby każda firma publikowała Autor: ~Mis [37.30.27.*]
    informacje o prowadzonych rozmowach to byłaby lawina informacji bieżących at tak nie jest. Chyba,z ę firmy zmienią politykę.
  • Re: Nawet podbitka cena akcji Autor: ~xx [79.186.45.*]
    nio
[x]
JRCGROUP 0,00% 0,14 2025-11-03 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.