• Pylon PP Autor: ~tino [93.105.19.*]
    Prawo poboru daje możliwość kupna akcji po 20 groszy. Dlatego warto jeszcze kupić akcje a nie PP. Inny fakt to to, że zysk z handlu PP może być kilkusetprocentowy.
  • Re: Pylon PP Autor: ~Krisu [89.231.228.*]
    Jak zapisać się na PP. Na koncie mam 5966 praw poboru, mogę je już wykupić i czy od razu po 20 groszy?
  • Re: Pylon PP Autor: ~Obawa [213.62.126.*]
    No właśnie nie. Przy cenie akcji 0,26 (zamknięcie) lepiej brać PP po 0,02 groszy. Stoi tam 200K sztuk PP. Dla mnie wytłumaczeniem tej sytuacji jest fakt, że po wczorajszym komunikacie do spółki wszedł nowy akcjonaria, króry nie ma jeszcze świadomości iż jednocześnie są notowane PP.

Co do wykupu PP - w rachunku masz opcje tzw. dyspozycje.
  • Re: Pylon PP Autor: ~Krisu [89.231.228.*]
    Dzięki ~Obawa. Na swoje PP mogę się zapisać, natomiast w stosunku do dzisiejszego kursu, to faktycznie notowania PP były jakieś dziwne. P.S. Jest podany przypuszczalny termin, kiedy akcje z tej emisji trafią do obiegu?
  • Re: Pylon PP Autor: ~ds [83.7.134.*]
    za 3-4 sesje PP nie będą już notowane więc jak chcesz zarobić na PP kilkaset % ?

dziwna sytuacja dzis. ktos sporo kupował w przedziale 22-25 groszy, ale praw poboru w cenie 2 groszy nikt nie bierze a stoi ich w arkuszu całkiem sporo. a przecież kupowanie PP po 2 gr to tak jak kupowanie akcji po 22 gr.

sęk w tym, że kupując PP będzie można spieniężyć inwestycję dopiero po paru miesiącach (jak nowe akcje trafią do obrotu) tymczasem akcje notowane mozna sprzedać zawsze. Świadczyć to może, że wzrosty dzisiejsze mają raczej spekulacyjny niż długoterminowy charakter. W długim terminie lepiej kupować PP po 2 grosze niż akcje po 25 gr.
[x]
JRCGROUP 0,71% 0,14 2025-10-01 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.