• Chińczycy w natarciu! Mają miliardy i nie zawahają się ich wydać Autor: ~Weronika [64.251.22.*]
    ktoś wrzucił na parkiecie. Ciekawe nie tylko z punktu widzenia MMD, ale ogólnie polskiego parkietu.

http://wyborcza.biz/biznes/1,136681,16197971,_Puls_Biznesu___Chinski_fundusz_zainwestuje_w_Polsce.html?biznes=poznan#BoxBizTxt
  • Re: Chińczycy w natarciu! Mają miliardy i nie zawahają się ich wydać Autor: ~Jenny [64.251.22.*]
    A to nie "ktoś" tylko udzielający się też tutaj Kelt9! :)
  • Re: Chińczycy w natarciu! Mają miliardy i nie zawahają się ich wydać Autor: ~Jenny [64.251.22.*]
    Oby tylko faktycznie te inwestycje nie zakończyły się takimi samymi historiami, jak budowa autostrady przez chińczyków w Polsce, o której niejaki tornc wspomniał na forum parkietu.
  • Re: Chińczycy w natarciu! Mają miliardy i nie zawahają się ich wydać Autor: ~Weronika [95.154.250.*]
    Myśl pozytywnie. Chińczyk, chińczykowi nie równy. To duży kraj. Zresztą, piszmy pozytywnie, bo ich jest tak dużo, że któryś może to tu przeczytać, a przecież chcemy, żeby te miliardy wylądowały na koncie Milestone, prawda? ;)
  • Re: Autor: ~Kelt9 [95.48.169.*]
    dziewczyny macie talent do nagłówków hehe ;-)

a może w oczekiwaniu na rozwój wypadków na milestone rzucicie okiem na:

aedesa z NewConnect (budowlanka - dobra na dywersyfikacje portfela)

kurs wybił się z choragiewki (flagi, chorągiewki mają to do siebie,
    że najczęściej powiewają w połowie masztu :-)

wykres liniowy dzienny (zakres czasowy - roczny) :

http://i.imgur.com/1CjjA5v.png

jak widać na załączonym obrazku ;-) w linku kurs odbił się od
    średniej 15sesyjnej , dodatkowo odbijając się od pokonanej
    wcześniej linii oporu poprowadzonej przez szczyt z lutego i lipca
    2013r (to ważna linia , jej przedłużenie sięga poziomom z sierpnia
    2012r ) , dodatkowo SMA30 przebiła od dołu SMA45 (sygnał kupna)

warto się zainteresować, może sie rozpędzi.... ;-)

------------------------------------------------------
    ------------------------------------------------------

a nie odbiegając zbytnio od tematu głównego to...

tu możecie śledzic notowania "mamusi" za oceanem:

http://finance.yahoo.com/q/bc?s=MLSS&t=3m&l=on&z=l&q=l&c=

lub:

http://www.bloomberg.com/quote/MLSS:US/chart

z tego układu wygląda mi że niebawem będzie atak na 2$ i raczej przejdzie ten poziom wyżej...

być może ten kapitał poszuka córeczki i do nas zawita na mały grajdoł - wtedy hulaj dusza piekła nie ma ;-)

a jak narazie czekamy..., czekamy na pozwolenia z FDA (czy jak to się tam nazywało za oceanem) i dotacje z UE
  • Re: Autor: ~Weronika [95.154.250.*]
    Jak było w klasyku sprzed lat: "trzeba mieć fantazję, dziadku" ;) Ta spółka zasługuje na okazanie krztyny fantazji :)
  • Re: Autor: ~Kelt9 [87.204.198.*]
    trzeba mieć fantazje i pieniążki wnusio ;-) parafrazując klasykę hehe powiedział dziadek wrzucając wsteczny bieg, dał po gazie i z pisk iem opon roz..pie..rdy..kał synka bryke hihi

tak więc sama fantazja tu nie wystarczy Weroniko (a że spółka na nią zasługuje to fakt , w końcu to niezła innowacja w medycynie ) a w przyszłości mam nadzieje że pokaźne zyski dla MMD i pośrednio dla akcjonariuszy :-)

teraz trzeba wyłożyć grubą kase by wybić kurs - przydał by się jakiś fund i parkiet podstawowy (ale pewnie kolejność będzie na odwrót, (niestety na NC mało ich zagląda) pewnie jak będzie blisko rozstrzygnięcia TOPowe nazwiska zbiorą trochę akcji z rynku jak już tego nie robią ;-)
    i po przenosinach opchną na rynku głównym fundom
    No to teraz wyszło szydło z worka... przecież ja jestem za młoda, żeby pamiętać tę reklamę! Aj, aj, aj, co ja zrobiłam ;)

A co do Milestone i jego kursu. Sam podbijaj, ja poczekam, aż podbijesz i chętnie sprzedam ci wtedy i moje akcje po wyższym kursie. Kupisz? :)
    A z tą innowacyjnością - pełna zgoda. Właśnie dlatego jestem na tym wątku, przy tej spółce, dlatego kupiłam ich akcje. Bo wierzę, że ta innowacja wypali i zarobimy wszyscy gruby szmal :)
    Dnia 2014-06-26 o godz. 14:02 ~Weronika napisał(a):
    > No to teraz wyszło szydło z worka... przecież ja jestem za młoda, żeby
    > pamiętać tę reklamę! Aj, aj, aj, co ja zrobiłam ;)
    >
    > A co do Milestone i jego kursu. Sam podbijaj, ja poczekam, aż podbijesz i
    > chętnie sprzedam ci wtedy i moje akcje po wyższym kursie. Kupisz? :)

hehe Werka żadne szydło nie wyszło... leży nadal na worku ;-)

czy za młoda...? hmmm - nie no skoro giełdą się zajmujesz... tooooo MY tu wszyscy pełnoletni

GPW od 18 lat

możemy zrobić transakcje wiązaną ;-) jak kupisz odemnie aedesa po 2z za sztukę ł to ja mogę kupić od Ciebie MMD - no i co teraz zrobisz?

hahahahahahaha, wiedziałam, że nie jesteś bezinteresowny :P

Aedes? Dziękuję bardzo, ale nie :)
    spoko ;-)

wygląda na to że black jack zrobił zamknięcie

... nie ma za co ;-)
    Jaki balckjack? Najpierw jesteś miły, potem namawiasz mnie na Aedesa, a na koneic chcesz mnie wciągnąć w jakieś szemrane interesy w kasynie. Kończę znajomość! ;)
    ja nadal milusi jestem ;-)

black jack - ot takie skojarzenie z liczbą 21 czyli oczko - to był wolumen ostatniej transakcji który trochę dźwignął kurs na zieloną stronę....... mocy ;-)

zwykła obserwacja notowań i lajtowy komentarz na bieżąco , nic w tym złego

My gieldziarze jesteśmy trochę numeromaniakami czy się chce czy nie hehe

pozdrowienia z deszczowej Polski - przydało by się jakieś znieczulenie zewnątrxoponowe w postaci kilkunastoprocentowego wzrostu- booo pogoda jak i kurs MMD jest paskudny
    A widzisz, nie skumałam :)
    A jeśli o pogodę chodzi to mnie deszczem nie przestraszysz, bo... Londyn ;-)

Kurs faktycznie mógłby być wyższy, ale co zrobisz, nic nie zrobisz - jak mawia klasyk. Trzeba czekać i liczyć, że inni zauważą w tej spółce to, co my widzimy.
  • droga na północ otwarta>>>>>>>>>>>>& Autor: ~Kelt9 [87.204.198.*]
    żeby nie było , że nie mówiłem :-)))

droga otwarta za oceanem oczywiście

kolejny atak na barierę 2$

2.03 Up 0.14(7.41%) Jul 2, 3:46PM EDT

linia po ostatnich lokalnych szczytach przebita , a to jeszcze nie koniec , u nas pewnie też się zacznie jak to skojarzą i powiążą ze sobą

http://finance.yahoo.com/q/bc?s=MLSS&t=3m&l=on&z=l&q=l&c=

• Re: droga na północ ot, WYKRES ;-) Autor: ~Kelt9 [87.204.198.*]
    chyba ktoś, coś, wie , więcej ;) być może pozwolenia klepnięte i czekamy na oficjalny komunikat

technicznie : pierwsza fala z maja miała jakieś 0,6$ teraz klasyczna korekta abc i zaczęliśmy 3 fale która powinna dotrzeć spokojnie w rejony 2,5 $
    (być może wyżej , booooo.... 3 fale lubią być wydłużone ;-) )

h t t p ://i.imgur.com/pgrp4T8.png

• Re: droga na północ ot, WYKRES ;-) Autor: ~Weronika [95.154.250.*]
    Wooooooow - pomyślała przed przeczytaniem późniejszego komentarza.
  • Re: droga na północ otwarta>>>>>>>>>>>& Autor: ~Weronika [95.154.250.*]
    Ahaaaaa - pomyślała po przeczytaniu drugiego komentarza
  • Re: droga na północ otwarta>>>>>>>>>>>& Autor: ~Weronika [95.154.250.*]
    Kelt ile trwa lot ze Stanów do Polski? Kiedy ten kurs tu przyleci?
  • Re: droga na północ otwarta>>>>>>>>> Autor: ~Kelt9 [87.204.198.*]
    Dnia 2014-07-04 o godz. 15:15 ~Weronika napisał(a):
    > Kelt ile trwa lot ze Stanów do Polski? Kiedy ten kurs tu przyleci?

już trochę przyleciał :-) ładne zamknięcie wypadło w piątek

i lot z USA do Polski trwa jakieś 8 godzin Weroniko
  • rekomendacja "kupuj" Autor: ~mecco [79.173.47.*]
    Od zalecenia „kupuj” analitycy Merriman Capital rozpoczęli wydawanie rekomendacji dla Milestone Scientific, spółki matki notowanego na NewConnect Milestone Medical.

Milestone Scientific jest notowane na amerykańskim rynku pozagiełdowym OTCQB. Analitycy Merriman Capital wydali dla jego akcji rekomendację „kupuj" i ustalili cenę docelową na poziomie 3 USD. Dzisiaj ich kurs rośnie o 2,22 proc., do 1,84 USD.
    Milestone Scientific sprzedaje systemy do bezbolesnego podawania znieczuleń (Dynamic Pressure Sensing). Obecnie firma działa tylko na rynku dentystycznym, również w Polsce. Merriman prognozuje, że przychody spółki wzrosną w tym roku do 11 mln USD z 10 mln USD w 2013 r. Zysk operacyjny ma zwiększyć się do 1,8 mln USD z 1,1 mln USD. Spodziewają się natomiast spadku zysku netto do 1,3 mln USD z 1,5 mln USD.
    Jednak Milestone Scientific aktywnie stara się skomercjalizować swój wynalazek DPS także w innych dziedzinach medycyny. Przede wszystkim chodzi o znieczulenia zewnątrzoponowe (stosowane np. podczas porodów) i wstrzyknięcia dostawowe (używane np. w chorobie zwyrodnieniowej stawów). To zadanie postawione Milestone Medical, które notowane jest od jesieni 2013 r. na NewConnect. Milestone Scientific ma w firmie 45,5 proc. udziałów, drugie 45,5 proc. ma chiński dystrybutor Bejing H3, a pozostałą cześć polscy inwestorzy.
    Milestone ma już gotowe urządzenia do tych zastosowań. Zanim jednak trafią do sprzedaży, muszą uzyskać zgodę amerykańskiej FDA (Food and Drug Administration – Urząd ds. Żywności i Leków) oraz europejski certyfikat CE (Conformité Européenne potwierdzający spełnienie wymagań Unii Europejskiej). Spółka oczekiwała w kwietniu, że pierwsze zgody na sprzedaż dwóch urządzeń w USA i Europie mogą nadejść pod koniec tego roku lub na początku przyszłego.
  • Re: rekomendacja "kupuj" Autor: ~Kelt9 [87.204.198.*]
    interesujące , podrzuć linka

• Re: rekomendacja "kupuj" Autor: ~mecco [79.173.47.*]
    strona parkietu:
    http://www.parkiet.com/artykul/7,1381775-Milestone-Medical--Milstone-Scientific-z-rekomendacja.html
  • Re: rekomendacja "kupuj" Autor: ~Jenny [64.251.22.*]
    No to przecież nadaje się na osobny wątek w forum :)
[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.