• Będzie odpał! Autor: ~gregor [109.243.65.*]
    ewidentnie szykuje się wybicie. AKCJE GODNE UWAGI!
  • Re: Będzie odpał! Autor: ~Ewan [83.27.87.*]
    A niby dlaczego tak uwazasz? Kiszona jest, nikt nie kupuje.
  • Re: Będzie odpał! Autor: ~gregor [109.243.65.*]
    byłem u nich. widziałem co się dzieje, rozmawiałem z prezesem. Nic więcej nie będę pisał tylko powiem, że jestem bardzo spokojny. Polecam
  • Re: Będzie odpał! Autor: ~Ewan [83.27.87.*]
    Też byłem. Nic nie sprzedają, bo nie mają kasy, żeby kupić. Może w innej Agromie byłeś :))))))) Ta w Pruszkowie by chciała, ale nie bardzo może -patrz wyniki :)
  • Re: Będzie odpał albo nie Autor: ~Hir [195.136.40.*]
    Jak sądzicie czy 4 sierpnia ruszy?
  • Re: Będzie odpał albo nie Autor: ~przemyslaw [85.221.174.*]
    zobaczymy czy coś ciekawego się dowiemy. Najlepiej jeśli znalazłby się inwestor z kasą. Ale nie gdybajmy. Jestem cierpliwy. Nie mam cisnienia więc będę czekał. Pozdrawiam.
    Agroma to gratka dla np. producentów maszyn rolniczych.
    Mogą okazyjnie przejąć firmę a właściwie markę...
  • Re: Będzie odpał albo nie Autor: ~MOBUTU-SEKOSEKO [95.41.167.*]
    PANOWIE NA JAKIM ŚWIECIE ŻYJECIE MARKA MA ZERO WARTOŚCI FIRMY ZMIENIAJĄ NAZWY JAK REKAWICZKI TEPSA NA ORANGE COMPLEX NA RWD ITD ITD PREZEZ SPOKOJNY BO FORSE MA W ZURICHU TAK JAK PREZES GANTA I PAN KRAUZE INWESTORZY PRZEJMUJĄ FIRMY W ROZKWICIE A NIE UPADAJĄCE P ANOWIE OBUDZCIE SIE CZASNA WSTAWANIE I REALNY ŚWIAT A NIE MRZONKI PARCHA JUŻ NIE MA JUŻ GO POZAMIATALI
  • Re: Będzie odpał albo nie Autor: ~Leonek [91.90.160.*]
    Kupować po 7, 8, 9, 10 groni bo pózniej będziecie gonić pociąg. Agroma sie sprzedaje inwestorowi.
  • Re: Będzie odpał albo nie Autor: ~przemyslaw [85.221.174.*]
    Skąd takie wieści, że się sprzedaje Leonku? I czy to będzie dobre dla mniejszościowych akcjonariuszy, nic nie wiadomo!
  • Re: Będzie odpał albo nie Autor: ~Leonek [91.90.160.*]
    Raz jeszcze zapodaję, Agroma sprzedaje się inwestorowi :) Stąd to mieszanie i trzymanie kursu za pysk, żeby zebrać jak najwięcej.
  • Re: Będzie odpał albo nie Autor: ~Rafał [83.21.253.*]
    Leonek, wyluzuj :) Na Agromę nie ma potrzeby naganiać, ona sama się obroni i będą niemałe wzrosty bez pisania o rakietach itd :)))
    obrót niestety niewielki
  • Re: Będzie odpał albo nie Autor: ~Rafał [83.21.253.*]
    Jak nie uzbierali tyle, ile chcą, to i obrót niewielki :) Nie wiedziałeś, że TAK się robi? :)
  • Re: Będzie odpał albo nie Autor: ~Rafał [83.5.103.*]
    Chyba szykuje się marsz na północ :) I ostatnie papiurki po 6 groszy? Czekamy na komunikat ze spółki, co się kroi :)
  • Re: Będzie odpał! Autor: ~alek [109.243.255.*]
    bedzie mocna jazda
  • Re: Będzie odpał! Autor: ~Rafał [83.5.103.*]
    Jutro zmiana kodu na 7 ???? :)
  • Re: Będzie odpał! Autor: ~Kerit [83.21.107.*]
    na to wygląda :) jak tak dalej pójdzie, to i w poniedziałek 10 groszy rozmieniamy :)
  • Re: Będzie odpał! Autor: ~franco [46.112.207.*]
    oj rakieta ma rozpalone silniki
  • Re: Będzie odpał! Autor: ~robert72 [46.112.207.*]
    oj chyba sie zaczyna
  • Re: Będzie odpał! Autor: ~nie [185.22.136.*]
    tak szybko
  • Re: Będzie odpał! Autor: ~TURBINA [5.173.38.*]
    Adam Osiński i Krzysztof Moska wiodącymi akcjonariuszami EBC Solicitors

W akcjonariacie notowanej na NewConnect grupie doradczo-inwestycyjna doszło do znaczących przetasowań. Adam Osiński, prezes EBC Solicitors, zwiększy zaangażowanie w Spółce, stając się jej wiodącym akcjonariuszem. W perspektywy rozwoju Grupy EBC Solicitors uwierzył również Krzysztof Moska, znany inwestor giełdowy, nabywając 7,5 proc. akcji Spółki.

- Jestem głęboko przekonany, że EBC Solicitors znajduje się dziś zaledwie na początku drogi na biznesowy szczyt, potencjał Spółki jak i całej Grupy do wzrostu oceniam wysoko. Z tego względu zdecydowałem się skorzystać z nadążającej się okazji by stać się największym akcjonariuszem kierowanej przeze mnie Spółki - ocenia Adam Osiński, prezes EBC Solicitors. 20 sierpnia kontrolowany przez Adama Osińskiego wehikuł finansowy Aspesi Investments Limited zawarł z Vandonanco Limited umowę przedwstępną nabycia 34,41 proc. akcji EBC Solicitors po cenie 2 zł za akcję. Transakcja ma zostać sfinalizowana do 5 września. Po jej rozliczeniu Adam Osiński, wraz z podmiotami kontrolowanymi, posiadał będzie 37,75 proc. akcji EBC.

Model biznesowy Spółki, potencjał wzrostu segmentu inwestycyjnego Grupy EBC Solicitors oraz profesjonalizm zespołu Grupy docenił również Krzysztof Moska, znany giełdowy inwestor, akcjonariusz m.in. giełdowego Lenteksu. - Zdecydowałem się na inwestycję skuszony przede wszystkim potencjałem skokowego wzrostu wartości Spółki przy odpowiednim wykorzystaniu środków uzyskanych przez EBC Incubator. Nie bez znaczenia jest również specjalizacja inkubatora, koncentrującego się na projektach wysokotechnologicznych, wdrażaniu nowych technologii w przemyśle. Inwestycja w EBC Solicitors ma charakter długoterminowy. Wierzę, że kierowany przez znaną mi z innych projektów Magdalenę Grzybowską zespół ekspertów EBC Incubator ma potencjał by pomnożyć będący w dyspozycji inkubatora kapitał, co pozwoli na zwielokrotnienie wartości samego EBC Solicitors. Analogicznie zapowiadane dołączenie do grupy kolejnej firmy inwestycyjnej, Świętokrzyski Inkubator Technologii S.A., to krok w pożądanym przeze mnie kierunku - komentuje transakcję Krzysztof Moska. Dodaje, że do podjęcia decyzji o zakupie przyczyniła się również niska wycena oraz regularnie wypłacana dywidenda.

EBC Incubator, w którym EBC Solicitors ma 75 proc. udziałów, specjalizuje się w inwestycjach w innowacyjne pomysły biznesowe. Na inkubację nowych przedsięwzięć EBC Incubator uzyskał dofinansowanie ze środków POIG 3.1 w wysokości prawie 10 mln zł, które w najbliższych dwóch latach przeznaczy na realizację inwestycji w innowacyjne spółki. - Złożyliśmy już do PARP 2 pierwsze wnioski o zgodę na dokonanie wejść kapitałowych przez EBC Incubator, a na dniach składamy trzeci wniosek. Wierzę, że jeszcze w tym kwartale inwestycje te zostaną zrealizowane - ujawnia Osiński.

Świętokrzyski Inkubator Technologii, kontrolowany przez Adama Osińskiego, również pozyskał ze środków POIG 3.1 około 10 mln zł dofinansowania z przeznaczeniem na inwestycje. W II kwartale br. EastSideCapital, spółka z Grupy EBC, podpisała list inwencyjny ws. zakupu SwIT. Zgodnie z ustaleniami, transakcja ma zostać zrealizowana do końca 2014 r. – Liczę, że na koniec 2014 r. Grupa EBC Solicitors będzie posiadać potencjał do zrealizowania inwestycji o wartości przekraczającej 20 mln zł na przestrzeni najbliższych dwóch lat. Wierzę, że zyski z tych inwestycji pozwolą nam zwielokrotnić kapitały własne Spółki i w perspektywie kilku lat staną się podstawą dla jeszcze atrakcyjniejszej niż dotychczas dywidendy dla Akcjonariuszy EBC – podsumowuje Osiński.

EBC Solicitors jest jednym z najaktywniejszych Autoryzowanych Doradców rynku NewConnect. Spośród 443 notowanych na NewConnect firm około 8 proc. wyszło spod skrzydeł EBC Solicitors. Spółka prowadzi również działalność inwestycyjną, specjalizując się w inwestowaniu w projekty będące na wczesnym etapie rozwoju jak również okazjonalnym nabywaniu akcji i udziałów spółek, w tym spółek notowanych na rynkach GPW.

W skład Grupy EBC, oprócz EBC Solicitors, podmiotu dominującego grupy, wchodzą m.in. EastSideCapital – notowana na NewConnect firma zajmująca się obsługą spółek zagranicznych, EBC Incubator – inkubator biznesu, EBC SeedFund, właściciel 35 proc. udziałów w Talents Group Holding. EBC Solicitors jest również akcjonariuszem mniejszościowym notowanej na NewConnect firmy Pro-Log oraz spółki Inpingo.
  • Re: Będzie odpał! Autor: ~Leonek [91.90.160.*]
    Jutro 8 groszy?????
  • Re: Będzie odpał! Autor: ~Rafał [83.10.73.*]
    Nikt tu nie jest wróżką, ale odnosząc się tylko do samych liczb, to pewne jest, że jak minie 10 groszy, to mamy jazdę bez trzymanki :)
  • Re: ... odpał! Autor: ~Hir [195.136.40.*]
    kupili po 5 sprzedają szybko po 6 to są inwestorzy? a mogli poczekać już
    o godz.11 było ciekawie 7 się umacniało, nie wytrzymali i puścili o godz.15 po 6
    Niecierpliwi zapamiętajcie... pieniądze rosną na drzewie cierpliwości... i nie ja to wymyśliłem.
    Ale w końcu pocieszenie te 6 groszy w końcu się wyczerpie, niewiele zostało...

.
  • Re: ... odpał! Autor: ~Lapi [83.5.82.*]
    już prawie nie ma na 6-ciu gr., widać, że się bawią i odbierają. Pytanie, do ilu pojadą do góry? 20 gr?
  • Re: ... odpał! Autor: ~Robson [93.105.90.*]
    Czuć odpał na kilometr, wyciągają akcje od ostatnich leszczy i odetną kolarzy i przejdą na dwucyfrówki. Zobaczycie :)
  • Re: ... odpał! Autor: ~Rafał [83.27.161.*]
    Nic nowego nie powiedziałeś :)
  • Re: ... odpał! Autor: ~Tomek [91.90.160.*]
    Towar jest zbierany.
  • Re: ... odpał! Autor: ~mobutu-sekoseko [31.1.248.*]
    widzę że coraz większe głupki zaczęły kupować agrome widać to po wpisach
  • Re: ... odpał! Autor: ~Tomek [91.90.160.*]
    Najważniejsze, że mobutu z kilkoma fakultetami :) I od kilku lat nadaje, że w przyszłym tygodniu upadłość :))))))))))))) A gołym okiem widać, że zbierają :)
  • Re: ... odpał! Autor: ~bogdan [85.222.99.*]
    co wg.Ciebie zbierają? ostatni tydzień dzienny obrót, to 500 zł , 1000 zł , 400 zł , 3000 tyś max. Większego trupa nie ma. Jak możesz takie bzdury pisać?
    Osiedlowy kiosk ruchu ma większe obroty!!
  • Re: ... odpał! Autor: ~Hir [195.136.40.*]
    tylko zdecydowanie większy obrót może spowodować oczekiwany O D P A Ł
  • Re: ... odpał! Autor: ~Natan [93.105.90.*]
    Bazdury piszecie. Zebrali towar z 4,5,6 groszy, a teraz przystopowali, żeby odebrać od niecierpliwych, takich, jak wy :) I jak odbiorą, zrobią wyskok :)
  • Re: ... odpał! Autor: ~Grzesiek [89.228.34.*]
    Czy ja głupi jestem czy niektórzy z Was? Nastroje pseudoinwestorów można poznać na forach ! Jak widzę że ludzie chcą oddać po 6 groni... to po co mam robić wyskok? ... poczekam dzien/dwa a nawet tydzien i jeszcze zbiore za 5 albo 6 groni.... cisza zawsze Nas dalej zaprowadzi....
    Zarządzam milczenie na AGROMIE ! A tym co chcą odzyskać choć część proponuję jutro wystawić za 5 gr albo 6 gr, pozbyć się a później płakać że straciło się kasę.

Do niecierpliwych prośba o ożenienie towaru albo o założenie pampersa i czekanie na poziom minimum 30 groszy !

Eh... mało ludzie wiedzą.... Pozdrawiam kumatych :-)
  • Re: ... odpał! Autor: ~Leonek [91.90.160.*]
    Niewielu tutaj zarobi, bo większość oddała o 4-6 groszy i teraz ujada :)))))))
  • Re: ... odpał! Autor: ~Bartek [78.9.103.*]
    Coś się kroi, skąd takie obroty na takich poziomach???? Przejmuje ich ktoś??? Zbieranie???
  • Re: ... odpał! Autor: ~Hir [217.99.152.*]
    Takich obrotów to tu dawno nie było i 50% do góry. Może w końcu wyjdą na prostą. Wtedy to będą śmieszne ceny i może przebije nominał 50 groszy i ja zdam do magazynu swoje papiery, bo już pożółkły :d
  • Re: ... odpał! Autor: ~Jan [217.99.218.*]
    ja już czekam trzeci rok, także zobojętniałym na wszelakie wyskoki :) Dobrze, że nie padli i te licytacje umorzone, a w projektach walnego kolejny raz klepią dalsze istnienie, także coś na rzeczy jest, bo ludziom zatrudnionym płacić trzeba itd.
  • Re: ... odpał! Autor: ~Bartek [78.9.103.*]
    Dalej nikt nic nie wie :) Przydałaby się ostra jazda, 3 lata to gnije, wybicie należy się jak psu micha.
  • Re: ... odpał! Autor: ~Leśniak [217.99.180.*]
    Ukryciaki na takich poziomach? Walą w porty i zawijają się PKC???
  • Re: ... odpał! Autor: ~Konrad [94.254.209.*]
    A tu co taka posucha i zero handlu? Nawet zdechły kot odbija, a tu od ponad dwóch lat kiszonka u codziennie niższe ceny jak w tesco
  • Re: ... odpał! Autor: ~Komisarz_Reks [185.80.161.*]
    Pewnie akumuluje ktoś i chce po taniości odebrać od umęczonych :D
  • Re: ... odpał! Autor: ~Leo [83.22.176.*]
    Przydałaby się jazda i na tym śmieciuchu, wszak kiedyś o dużej GPW marzyli, a teraz na samym dnie :) Dawać powrót na nominał 50 groszy! :)
  • Re: ... odpał! Autor: ~Bartek [185.80.161.*]
    Zabawia się ktoś uwalając kurs 1 akcją, słabe to. Widać, jaka spółka, taka speku la, cieńka w uszach, do roboty, a nie na bananowej mieszać, spece od pompki od roweru :D
  • Re: ... odpał! Autor: ~egzorcysta [31.1.218.*]
    myślałem że zbankrutowala ale parch jeszcze dycha
  • Re: ... odpał! Autor: ~Marek [185.80.161.*]
    Tu będzie jeszcze jazda, Agroma nie była grana od dawna :)
  • Re: ... odpał! Autor: ~Hary [195.136.40.*]
    nie ma podstaw by się czepiać bo raporty słabe wprawdzie ale publikują regularnie
  • Re: ... odpał! Autor: ~Marek [185.80.161.*]
    słabe a i owszem, sdlatego i kurs w czarnej d.pie, ale wystarczy iskra i oby załapać się na rajd :)
  • Re: ... odpał! Autor: ~Hary [195.136.40.*]
    promocyjna cena jest teraz Marku

[x]
AGROMA 0,00% 0,02 2016-11-07 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.