http://www.pb.pl/3741619,61298,chinski-fundusz-zainwestuje-w-polsce-miliardy?utm_source=pb&utm_medium=slider&utm_content=slider3 ...tu jest ciekawy artykuł na PB o fundzie CEE Equity, który zamierza inwestować w Polsce w projekty PPP, a także między innymi w spółki zajmujące się infrastrukturą światłowodową, mają 2 miliardy do wyrzucenia, ...nie twierdzę od razu, że to będzie opennet, ale może warto uderzyć, zainteresować się, ....no na pewno wskazuje to na fakt, że spora kasa interesuje się obszarami w których bawi opennet ......
...dodam, że piszą tam, że interesują ich również pakiety mniejszościowe, może warto wejść w układ i za dobrą emisję pozyskać sporo kasy tak by w sposób skokowy stać się kimś bardziej znaczącym na rynku ...??????
.. to jednak walne się odbędzie, przyjadą, wypiją kawkę, zjedzą ciasteczko i do domu ????, raport roczny 30 czerwca, to chyba będzie przerwa w obradach czy jak ???........no i rzadka rzecz by na NC podawać osoby uprawnione na walne ,ale z tego wynika, że ponad połowa ff jest w rękach zarządu i RN, to kto ma resztę ???????? akcyjki ładnie wyzbierane !!!!!!
...no co ?, zły kurs ??, bardzo dobry, ....a z tym chińskim funduszem, to chyba nie taki zły pomysł, trzeba tylko umówić się na spotkanie i .......przecież, jeśli się zainteresuje spółką, to raczej mniejszą, ale z możliwościami i już działającą, a że wystarczą im również pakiety mniejszościowe, to idealnie dla obecnych głównych akcjonariuszy, a żadne pieniążki nie są złe na działalność, no i możliwości kombinacji ich pozyskania też jest pewnie wiele ......
co dla ciebie jest abstrakcją ?????, bo jakoś nie rozumiem, .....w co w takim razie ma inwestować ów fund, jeśli nie w spółkę z małej giełdy z ogromnymi , nie oszukujmy się , możliwościami, już działającą i rentowną, z dotacjami, oczywiście, jeśli główni udziałowcy się zdecydują, ...co dla ciebie jest abstrakcją ,.........nie podali co prawda skali jednorazowego zaangażowania, ale myślę, że tu podstawą jest atrakcyjność inwestycji, a dla opennet, to możliwość skokowego rozwoju i wyceny !!! hehe, ale ty łap swoje grosiki .......
sam piszesz ze akcje sa wyzbierane wiec CO MAJA ZBIERAC?? no chyba ze..ale to juz fantazja:) ale co bedzie to czas pokaze a poza tym ZAWSZE MOZNA WSKOCZYC do pociągu -nie zapominaj o tym:) p.s zeby nie bylo ze naganiam-spolka dobra lecz ZAPOMNIANA..
OPEN-NET SA Wykaz akcjonariuszy uprawnionych do udziału w ZWZA OPEN-NET S.A. w dniu 27.06.2014r. Raport bieżący 5/2014
Postawa prawna: Art. 70 pkt 2 Ustawy o ofercie - WZA lista akcjonariuszy uprawnionych
Zarząd OPEN-NET S.A. przekazuje poniżej wykaz akcjonariuszy uprawnionych do udziału w Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy OPEN-NET S.A., które odbędzie się w dniu 27.06.2014 roku o godz. 9:00 w Katowicach przy ul. Bednorza 1.
hehe, ale oni nie mają niczego zbierać, twoje myślenie jest drobnicowe i to jest abstrakcja, chyba nie myślisz, że taki fund będzie zbierał akcje z rynku ( jak ty i łapał grosiczki ), ja rozumiem, że prezes podejmie inicjatywę i umówi się na rozmowę w sprawie podwyższenia kapitału i emisji akcji dla fundu za rozsądną cenę, przewidującą przyszłą wycenę, ale na pakiet bez kontroli, mi nie chodzi o zabawę w giełdę jaką tu uprawiasz i mierzysz poczynania innych swoja miarą, tylko normalny , obustronny interes ...hehe, zapomniana spółka jest zawsze do czasu owego dnia gdy przestaje być zapomniana ( na chyba , że przez groszołapów, to fakt ), ale poza tym nie ma spółek zapomnianych !!!!
......, żeby była jasność, to guzik mnie obchodzi czy ty to kupisz czy nie, akurat te ilości, którymi operujesz nie mają żadnego znaczenia, ...ale poruszyłeś istotną sprawę, otóż nie chodzi o to by za wszelką cenę pozyskać kapitał, bo tu nie ma takiej potrzeby.... i cenę o połowę niższą od wartości rynkowej , to mogą proponować różne groszowe śmieciuchy na skraju bankructwa, to chodzi o cenę co najmniej taką jak rynkowa, jeśli nie wyższa, bo ta jest atrakcyjna dla owego fundu, gdyż większej ilości w takiej cenie z rynku nie kupi, a przewidywania rozwoju spółki skłaniają do o wiele wyższej wyceny niż obecnie i w perspektywie czasu w który angażuje się fund cena nawet powyżej obecnej wyceny jest bardzo atrakcyjna, i oni to wiedzą, po prostu obopólny interes, a informacja o takiej umowie i tak bezpośrednio przełoży się na wzrost wyceny spółki już na starcie, ....no ale ot wszystko zależy od obecnych głównych akcjonariuszy .....
...no ja również po walnym niczego sie nie spodziewam, dla mnie najważniejszy jest raport i związane wokół niego zamieszanie, poza tym właśnie ten raport będzie stanowił o spółce i będzie wiarygodny dla ewentualnych partnerów, być może od momentu opublikowania raportu będzie można oczekiwać na jakieś konkretne kroki inwestycyjne, tak to widzę ....
Z innej beczki: animator trzyma kurs w ryzach w okolicy 2,60 zł, ślepy by to zobaczył. Mam nadzieję, że schłodzi się bardziej RSI tz. poniżej 30 punktów i wtedy można liczyć na wybicie.
...dokładnie tak, tylko po co to robi, to pewne ( do sprawdzenia), takie same przeciwstawne zlecenia stawiane są na innych spółkach, na których animatorem jest BDM, tylko, że dla mnie to nie jest żadna animacja,tylko pilnowanie i trzymanie kursu, nie inicjuje on zakupów lub sprzedaży tylko ustawia kupno i sprzedaż i czeka na to aż ktoś sie dorzuci lub odda swoje akcje, może poza animacją, zbiera akcje w celu inwestycji ?????
.... a do wskaźników to bym tutaj takiej wagi nie przywiązywał, ..po prostu w pewnym momencie ktoś zadecyduje, że chce zakupić troszkę większą ilość i 10 zł gotowe ( na początek ) hehe....