Myślę, że niżej nie zejdzie, bo ciągle jesteśmy w silnym trendzie wyraźnie wzrostowym, informacje, które napływają są jak najbardziej pozytywne, debiut Play Game pn.: "Good Fire" na systemy iOS udany, spółka zdobyła sobie przez ostatnie miesiące zdecydowane zaufanie inwestorów, którzy chętnie kupują jej akcje, bo na spółkach produkujących, dobre, sprawdzone i popularne gry komputerowe niejeden inwestor wyciągnął grubą kasę. Na przykład swojego czasu na CD Projekt. Wystarczyło w pięknym dniu 04. września 2012 roku obkupić się po uszy akcjami CD Project S.A. po cenie 4,35 złotego za walor i zapomnieć o tym do dnia 31. stycznia 2014 roku i sprzedać wtedy te same akcje w cenie 18, 34 złote za każdą, by sobie (jak to zwykle bywa na spółkach z tej branży) rozmnożyć kapitał o ponad 400 % na plus!!!!! Dlategfo warto teraz rozważać tutaj obecnie propozycję zaufania spółce Vivid Games S.A., która wygląda obiecująco i to jak obiecująco!!! :-) Trzeba teraz tu wejść, albo nie wychodzić (jeśli chodzi o już zaangażowanych inwestorów), by po kilku, czy kilkunastu miesiącach zbierać piękne plony, nic nie robiąc, tylko lokując tu oszczędności i mając trochę cierpliwości, a zysk sam zagości w niedalekiej przyszłości. :-) Życzę Wszystkiego Dobrego!!!!!!!!!!!!!!!
Nie naganiaj tak na tego balona, to że kupiłes ponad 4 to nie znaczy że inni musza tak samo sie ubrać w toaletowy. Recenzje średnie GF hitem nie bedzie a tego wymaga kapitalizacja ok 100mln, gra sie pewnie sprzeda podobnie lub gorzej niż Real Boxing wiec trzeba bedzie szukać finansowania na kolejna produkcje i pewnie bedzie nowa emisja dla Gizy bo jak wiadomo Vivid ma koszty spore i gotówki w Spółce niewiele. Dodatkowo należy pamietać że Godfire był robiony na spółke z Platige Image i Giza wiec cześć zysku trafi do nich.
ps: apropo CD reda lepiej było kupić w 2009 poniżej 1zł :-) jeszcze w 2010 było po 2,65zł tak samo city po 3 zł i poszło na 38 zł no i nasz Vivid pamietam jak by po 20-25gr i nikt go nie chciał ale już historia i wiecej nie wróci.
Przepraszam, ale chciałem jedynie jeszcze tutaj dodać jedno pozytywne spostrzeżenie, które niejednego tutaj uspokoi.
Mam bardzo dobrą informację dla Akcjonariuszy Vivid Games S.A.!!
Otóż chwilowa formacja z Analizy Technicznej o nazwie: "Głowa z Ramionami" wymuszająca spadek właśnie w ostatni piątek (20.06.2014 roku) na poziom 3,88 PLN zniosła się wyraźnie, po tym jak rysowała się od 28 maja 2014 roku, gdy starowała od poziomu właśnie 3,88 złotego za akcję. Ta zdeaktualizowana już teraz Formacja z "AT" miała ramiona: Pierwsze licząc od lewej na poziomie 4,00 złote w dniu 02. czerwca 2014 roku i Drugie na poziomie 4,08 złotego w dniu 17. czerwca 2014 roku. Tak więc od poniedziałku (23. czerwca 2014 roku) czeka nas już odbicie kursu spółki Vivid Games S.A. do góry i trend wzrostowy tym samym będzie utrzymany!
SPRYTNE CO ??????? !!!!!!!
Prosze tu zauważyć, że nawet te "Ramiona" Formacji AT "Głowa z Ramionami" są [ późniejsze Drugie Ramię (4,08zł) względem wcześniejszego Pierwszego Ramienia (4,00zł)] na coraz wyższym poziomie, co potwierdza trend zwyżkujący na Vivid Games S.A. A teraz poziom 3,88 złotego potwierdza wypalenie się tej krótkoterminowej Formacji Spadkowej (takiego delikatnego odreagowania) w zdecydowanym Trendzie Wzrostowym i otwiera droge do dalszych wzrostów i wyższych pułapów cenowych. Tu nie należy nic robić tylko spokojnie czekać na rozwój sytuacji. Jak miło się zarabia na Vivid Games S.A. to sami widzicie . . .
Należy tylko być bardziej spostrzegawczym i uważnym, by nie tracić pieniędzy i przykładowo w ostatni piątek 20 czerwca 2014 roku nie sprzedawać tak tanio (za 3,88 PLN) akcji w jakiejś szkodliwej panice, gdy się nie zna reguł gry na giełdzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tu droga wciąż wiedzie tylko na północ z małymi wahaniami, takimi ciekawymi urozmaiceniami, jak to na giełdzie często bywa, a leszcze - niedoświadczeni inwestorzy wtedy sprzedają akcje i myślą, że dobrze zrobili. A po czasie się wściekają, że źle zrobili i przez to tylko stracili, ze mogli wtedy nie sprzedwać i uzbroić się w cierpliwość, bo tuż za rogiem czeka zysk. Ale już na to ja nie pomogę. Przykro mi.
Życzę Spostrzegawczości przy analizie, interpretacji wykresów spółek giełdowych, a Będziecie tylko zarabiać!!!! :-)
Panie normalnie cuda!!! ale jakość wybitni technicy nie sa multimiliarderami a wg powinni być skoro AT sie doskonale sprawdza. GF to gniot o pieknej grafice i tyle w temacie gry no i jeszcze cześć zysków trzeba oddać Platige Image i Gizie ile nie wiemy ale gdyby zarząd był uczciwy wobec drobnych akcjonariuszy to by jasno nas poinformował że tyle i tyle % przychodów ze sprzedaży trafia do spółki a pozostały % do wspólników.
Spółka nie zarobiła żadnych 500% hahah tylko tak ci sie zdaje bo kurs napompowany dał zarobic tyle tym co brali po 70groszy i SPRZEDALI bo ci co kisza to zysku jeszcze nie maja
A to samym Godfire Vivid zyje? Prawdziwe pieniadze zarabia sie na grach na pc i konsole i tam Vivid zmierza. Ale faktycznie GF ponizej zapowiedzi, co nie znaczy ze zle, sprzedaz na razie wyglada dobrze... otoczke jednak robili jakby co najmiej mieli wydac drugie IB. Czy jednak instytucjonalny, ktory bral po 3.90 liczyl tylko na GF i stawial wszystko na jedna karte, czy moze ocenial calosc dzialan spolki i konsekwencje z jaka sie rozwijaja?
nie ma się co dziwić że zarząd wywlił akcje po 4 zł wiedzieli co się święci!!! że żadnej dzidy nie będzie sam Prezes pisał że liczy na wzrost zysku o 50 % w 2014 czyli z 0,7 na 1,05 mln czyli z obecnych 2 groszy zysku na jedną akcję na 3 grosze zysku na jedną akcję jak będą 4 grosze zysku na jedną akcję to będzie max C/Z wyjdzie wówczas 100 czyl w 100 lat zysk odrobi 4 zł dzisiejszego zakupu !!!
jak to na gieldzie, raz rosnie raz spada... a teraz ty mi powiedz co w tym smiesznego ze spada... bo wiesz jak dla mnie takie buahaha to jakies prymitywne jest, niezaleznie czy mam akcje czy nie to raczej bylbym sklonny napisac hahaha jakby roslo, jak nie ja to niech chociaz ktos inny zarobi, jak masz cos ciekawego krytycznego do napisania to pisz... tylko pls nie o wkaznikach dla "budowlanki"