Szanowni Państwo w związku z nadchodzącymi 4 urodzinami marki Pylon pod koniec lipca zaprezentujemy naszą nową kolumnę głośnikową Sapphire 31, która zostanie jednocześnie następcą zestawu głośnikowego Sapphire 30.
Nie ma zaskoczenia. Czy ktoś się tego nie spodziewał? Zarząd konsekwentnie realizuje sobie znany plan. Zwiększają asortyment, zwiększając tym samym wolumen sprzedaży. Oczekujemy od nich super wyników i aby je osiągnąć muszą mieć więcej kolumn, bo ilu znajdą tak naprawdę odbiorców na tylko jedną linią produktową? Sami na to wskazują w raportach miesięcznych.
Czyli mamy stały rozwój asortymentu, nowy zakład produkcyjny, sygnały o nowych narzędziach finansowych. Taka tam spółka
Na podstawie § 7 ust. 1 i 5 oraz § 8a Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu oraz § 2 ust. 2 Załącznika Nr 2 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy postanawia:
1) notować w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect 6.975.640 (sześć milionów dziewięćset siedemdziesiąt pięć tysięcy sześćset czterdzieści) praw poboru akcji zwykłych na okaziciela serii G spółki PYLON S.A., o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda, oznaczonych przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. kodem „PLPYLON00023”, począwszy od dnia 23 czerwca 2014 r. do dnia 1 lipca 2014 r. (włącznie);
2) notować prawa poboru, o których mowa w pkt 1), w systemie notowań ciągłych pod nazwą skróconą „PYLON-PP” i oznaczeniem „PYLP”.
Nikt nie mówi że to nie zrozumiałe :) Ale niech to widzą wchodzący na forum żeby, za chwile nie powstał wątek kiedy pp są notowane ,kiedy można kupić albo kiedy można sprzedać itp :)
Dziwna sprawa, nie omieszkam do nich napisać. To już trzeci raz kiedy rzucają słowa na wiatr, podobnie było z Pearl 25 - mieli opóźnienia 2 tygodnie, teraz już 3 tygodnie i cisza..
Problem dotyczy także linii Onyks. Może chcą obie serie wprowadzić razem by zrobić więcej szumu. Taktyka czy może po prostu wakacje. Ja w ramach testu działalności firmy nabyłem 1 komplet i właśnie go próbuję (więc fizycznie mogę zaświadczyć o jego istnieniu). Zebrałem całą masę uwag dotyczących poszczególnych elementów tego biznesu i być może pozbieram się by napisać Panu Prezesowi kilka słów.
Coś słabo z tymi zapowiadanymi premierami, jednak nie można powiedzieć że nic się całkowicie nie dzieje. Chyba inny segment jest w grze w pierwszej kolejności. http://hd-opinie.pl/23924,aktualnosci,nowe-podstawkowe-perly-juz-u-nas-niebawem-opis-pierwszych-wrazen.html
Słabo ostatnio wygląda polityka informacyjne: - data premiery Sapphire 31 nie dotrzymana - data premiery Onyks przesunięta - nowa emisja zarejestrowana w KRS a brak info o zamianie PDA na akcje - brak info o zmianach % udziałów po rejestracji w KRS - co z Euro-Agd-Rtv ? - i co z PARP ? to miało być już w maju !
Zarządzie, minus - duży minus, Póki co wygląda to na nagonkę, która służyła upchaniu nowej emisji. Czekamy na wyjaśnienia !
Jak widać rzeczywistość nie jest taka kolorowa jak chęci. Ważne jest jednak by były realizowane kolejne zadania i spółka się rozwijała. Rzetelna, umiejętna , polityka informacyjna to oczywiście element podstawowy - więc to osłabienie wakacyjno-emisyjne na dłuższą metę nie będzie dobrze odbierane. Sapphire 31 jest, pokazać pilnie chętnym zdjęcia -pilnie, dołączyć niezbędne informacje, recenzje, wyniki z badań i sprzedawać. Tyle w temacie.
Przeoczyłem wczoraj te komunikaty. A gdzie jeszcze jeden akcjonariusz, któremu wymienili obligacje na akcje ? powinien też mieć powyżej 5%. Ciekawe z Formatpolem..
Ciekawe co z Angielczykiem? Może jeszcze jego korespondencja nie dotarła albo nie objął papieru. Każdy powyżej 5% powinien wysłać zawiadomienie w trybie tego artykułu.