Uwazam, ze dzielenie sie pieniedzmi z akcjonarjuszami jest w porzadku. Mercor ma troche gotowki i oddaje ja udzialowcom. Np. Comarch wypladza wysokie premie Prezesowi i robia w konia udzialowcow. Nie narzekajcie. To takie polskie szukac dziury w calym i narzekac. Dodam, ze mam akcje i nie sprzedaje.
ja tez jestem zapakowany i jutro dokupie sprzedajac inne spolki kurs po odjeciu dywidenty dojdzie do tego poziomou po kilku lub kilkonastu tygodniach pozdro dla wytrwalych....................
A ja miałem ,ale odsprzedałem po kosztach ,kupię jak będzie po 8,9 zł , przed dywidenda , nie inaczej ,za dużo kombinacji w spółce :)) , ale powodzonka życzę
Nie masz racji. Obecnie jest ogromny pesymizm na rynku, wiec trzeba kupowac. Nie mowie konkretnie o Mercorze, ale jest kilka dobrych malych spolek na ktorych mozna bedzie zarobic. Pamietam jak kupowalem Zetkame i wszyscy wyprzedawali. Prawdopodobnie bedziesz kupowal jak wszyscy sie rzuca do kupowania. Wszystkiego dobrego, to tez jest metoda.
przy takiej dywidendzie to powinno spokojnie skoczyć na 30 zł no ale sytuacja na rynkach jest jaka jest wszyscy wiedzą, ale z kolei jeszcze kilkanaście dni pozostało.
Po co czekać , aż się odbuduje po odcięciu dywidendy. Po sprzedażny jesteś jeszcze trzy dni właścicielem tak , ze spokojnie można sprzedać przed odcięciem czyli 14 i się załapujesz na dywidendę bo jesteś 3 dni właścicielem.
przed dywidenda powiniwn byc wystrzal,nie bylojeszcze w historii spolki ja jestem na rynku ktora przed tak duza div by nie rosla,przykald emperia 2012 z tymz,e kwestia popytu po odcieciu div to inna sprawa !
Dnia 2014-06-29 o godz. 10:59 ~michał napisał(a): > czekamy na zatwierdzenie przez walne tej dywidendy i wtedy ostry ruch do > góry, sadze że 24-26zł jest w zasięgu.