Witam Cie kolego chciałbym jesli znjadziesz chwilke czasu o jakas analize pcc intermodal. Posiadam pewna ilosć papieru tej społki juz od roku i chciałbym wiedziec czy trzymac to nadal czy tez przesiasc sie na bardziej dynamiczna społke dzieki i pzodrawiam
No coz twoj papier nie powinien w tej chwili nalezec do szczegolnie ryzykownych ale tobie chodzi chyba o konkretne przebitki ktorych tez nie spodziewam sie specjalnie bo wycena nie nalezy do wybitnie korzystnych ksiegowo a biorac pod uwage stabilnosc zysku to na kursie fajerwerki malo prawdopodobne.Ja osobiscie ostatnio odpoczywam i na agresywna gre nie poswiecam czasu -posiadam stabilne inwestycje w JHM,01Cyberaton,Demolen,Galvo.Polecam ta ostatnia poniewaz nie zrobila duzego odbicia,klaruje sie trend a to co najlepsze nastapi dopiero w najblizszych miesiacach,wartosc ksiegowa odbiega duzo od rynkowej i na koniec to spolka bez dlugu i z kasiora na koncie,wychodzi tez z zapomnienia a czas docenienia bliski.
Dzięki Ci piękne za zerkniecie na PCC i kulturalna odpowiedz galvo posiadam juz od jakiegoś msc-a... jhm oczywiscie trzymany pozdrawiam wszystkiego dobrego
Kolego ~1973 a co sądzisz o Interbud Lublin,spółka na historycznych minimach,wycenione jak bankrut ,ostatnio dostała 5 milionów zaległego wynagrodzenia a kapitalizacje ma obecnie poniżej 10 milionów. Pod koniec zeszłego roku dwa razy pozytywnie napisales na forum Interbudu.Na dzisiaj ostatnia spółka budowlana poza bankrutami,która nie odbiła jeszcze jeszcze do góry.
Pytam dlatego tutaj bo na forum Interbudu kompletna cisza i tam już nikogo nie ma. Spółka ma wycenę jak po ogłoszeniu upadłości ale o bankructwie cisza a przejeżdżałem koło UMCS w Lublinie i roboty idą pełną parą a do wiedziałem się od ekip robotników ,że dostaną robotę przy budowie nowej galerii handlowej w centrum Lublina za wiele milionów zł. Spółka jest tak tania ,że jest to podejrzane być może to strzał w dziesiątkę a może pułapka . Co o tym myślicie? Proszę o merytoryczne odpowiedzi.
raczej ty żebrak zobacz kmiocie gdzie ma cie prezes tej spółdzielni buhahahaha tam gdzie ing:) żebraj głośno bo już w czerwcu nasz notariusz nie wyrabia:)
Faktycznie posiadałem pakiecik Interbud kupowany w przedziale 1,60-1,65 ale sprzedałem za nieco ponad 2 zł przerzucając wówczas środki częściowo na Demolen a reszte na przyjemności.Obecnie posiadam tylko te pozycje o których pisałem wcześniej. Pozdrawiam
Dziękuje kolego za odpowiedź .Widzę kolego ,że w twojej strategii inwestycyjnej unikasz spółek wysokiego ryzyka a do takich teraz z całą pewnością należy Interbud Lublin,można sporo ugrac albo sporo stracić , ja zaruzykuje po 90groszy i po 1,30 sprzedam jak się uda. Taka szybka spekulacja. Twoje posty na tym forum czytam od 2012r jak JHM był po dwadzieścia kilka groszy i wydawalo się ,że spadnie na 15 groszy.Wtedy na forum prawie nikt nie wierzył we wzrosty tutaj a ty jednak trafnie przewidziales ,że JHM odbije i bedzie rósł. Jak to się mówi:,,Czas pokaże kto miał rację" i pokazał ,że ją miales. Ja to co zarobie na JHM i ewentualnie na Interbudzie za inwestuje w spółki weglowe,których czas niedługo nadejdzie (według mnie pod koniec roku nastąpi zmiana trendu).Ceny węgla spadają od 6 lat a wiecznie spadać nie mogą. Taką spokojną inwestycją będzie JSW a czarnym koniem będzie NWR jeśli oczywiście przetrwa obecne kłopoty. Pozdrawiam i życzę dalszych ,trafnych decyzji i zarobków na GPW.
Dzięki kolego za odpowiedź 'że Interbud to pułapka. Zgadzam się z tobą ,że jest to spółka wysokiego ryzyka ale uważam jednocześnie ,że po 90 groszy można wejść bo odbicie będzie dynamiczne no chyba ,że jest to rzeczywiście bankrut ale z tego co się dowiadywalem to w dziesiątkękierownictwie firmy mają dobre nastroje i nie myślą o zwijaniu interesu. Prawdopodobnie skupuja już nawet akcje od wystraszonych leszczy. A na JHM uważam ,że 75 groszy to bez problemu cena osiągnie a kto ma cierpliwość to i za 1zł sprzeda.
Tym bardziej cie nie rozumiem zakładasz na obu spółkach wzrost rzedu 50% tylko na jednej jest on fundamentalny a na drugiej czysto spekulacyjny równie dobrze mozna w ganta pakować:) brak premii za ryzyko zeby wchodzić w padaczke