• do 1973 nowy! Autor: ~pccintermodal1 [78.30.114.*]
    Witam Cie kolego chciałbym jesli znjadziesz chwilke czasu o jakas analize pcc intermodal. Posiadam pewna ilosć papieru tej społki juz od roku i chciałbym wiedziec czy trzymac to nadal czy tez przesiasc sie na bardziej dynamiczna społke dzieki i pzodrawiam
  • Re: do 1973 nowy! Autor: ~1973 [194.187.200.*]
    No coz twoj papier nie powinien w tej chwili nalezec do szczegolnie ryzykownych ale tobie chodzi chyba o konkretne przebitki ktorych tez nie spodziewam sie specjalnie bo wycena nie nalezy do wybitnie korzystnych ksiegowo a biorac pod uwage stabilnosc zysku to na kursie fajerwerki malo prawdopodobne.Ja osobiscie ostatnio odpoczywam i na agresywna gre nie poswiecam czasu -posiadam stabilne inwestycje w JHM,01Cyberaton,Demolen,Galvo.Polecam ta ostatnia poniewaz nie zrobila duzego odbicia,klaruje sie trend a to co najlepsze nastapi dopiero w najblizszych miesiacach,wartosc ksiegowa odbiega duzo od rynkowej i na koniec to spolka bez dlugu i z kasiora na koncie,wychodzi tez z zapomnienia a czas docenienia bliski.
  • Re: do 1973 nowy! Autor: ~pccintermodal [37.209.138.*]
    Dzięki Ci piękne za zerkniecie na PCC i kulturalna odpowiedz galvo posiadam juz od jakiegoś msc-a... jhm oczywiscie trzymany pozdrawiam wszystkiego dobrego
  • Re: do 1973 nowy! Autor: ~interbudowiec [5.60.165.*]
    Kolego ~1973 a co sądzisz o Interbud Lublin,spółka na historycznych minimach,wycenione jak bankrut ,ostatnio dostała 5 milionów zaległego wynagrodzenia a kapitalizacje ma obecnie poniżej 10 milionów. Pod koniec zeszłego roku dwa razy pozytywnie napisales na forum Interbudu.Na dzisiaj ostatnia spółka budowlana poza bankrutami,która nie odbiła jeszcze jeszcze do góry.
  • Re: do 1973 nowy! Autor: ~xc [217.67.194.*]
    Tylko chyba ubrani w interbud uważają ze nie jest on bankrutem
    ostatnie dni nad groszówkami dla tej spółki
  • Re: do 1973 nowy! Autor: ~klose-T [83.22.98.*]
    równa do JHM
    nie bardzo żebrak, jhm śmignie nad 1 pln bez problemowo
    interbud juz żegna się z tym poziomem
  • Re: do 1973 nowy! Autor: ~Interbudowiec [46.76.56.*]
    Pytam dlatego tutaj bo na forum Interbudu kompletna cisza i tam już nikogo nie ma. Spółka ma wycenę jak po ogłoszeniu upadłości ale o bankructwie cisza a przejeżdżałem koło UMCS w Lublinie i roboty idą pełną parą a do wiedziałem się od ekip robotników ,że dostaną robotę przy budowie nowej galerii handlowej w centrum Lublina za wiele milionów zł. Spółka jest tak tania ,że jest to podejrzane być może to strzał w dziesiątkę a może pułapka . Co o tym myślicie? Proszę o merytoryczne odpowiedzi.
    Pułapka, nikt powazny tego nie dotyka
    gdy my bedziemy raportowac rekordową sprzedaz tam juz groszówki będą
  • Re: do 1973 nowy! Autor: ~klozet [83.22.98.*]
    zaraportuj sie do lekarza póki czas-tak
    raczej ty żebrak
    zobacz kmiocie gdzie ma cie prezes tej spółdzielni buhahahaha
    tam gdzie ing:)
    żebraj głośno bo już w czerwcu nasz notariusz nie wyrabia:)
  • Re: do interbudowiec Autor: ~1973 [195.3.233.*]
    Faktycznie posiadałem pakiecik Interbud kupowany w przedziale 1,60-1,65 ale sprzedałem za nieco ponad 2 zł przerzucając wówczas środki częściowo na Demolen a reszte na przyjemności.Obecnie posiadam tylko te pozycje o których pisałem wcześniej.
    Pozdrawiam
  • Re: do ~1973 Autor: ~interbudowiec [95.41.217.*]
    Dziękuje kolego za odpowiedź .Widzę kolego ,że w twojej strategii inwestycyjnej unikasz spółek wysokiego ryzyka a do takich teraz z całą pewnością należy Interbud Lublin,można sporo ugrac albo sporo stracić , ja zaruzykuje po 90groszy i po 1,30 sprzedam jak się uda. Taka szybka spekulacja. Twoje posty na tym forum czytam od 2012r jak JHM był po dwadzieścia kilka groszy i wydawalo się ,że spadnie na 15 groszy.Wtedy na forum prawie nikt nie wierzył we wzrosty tutaj a ty jednak trafnie przewidziales ,że JHM odbije i bedzie rósł. Jak to się mówi:,,Czas pokaże kto miał rację" i pokazał ,że ją miales. Ja to co zarobie na JHM i ewentualnie na Interbudzie za inwestuje w spółki weglowe,których czas niedługo nadejdzie (według mnie pod koniec roku nastąpi zmiana trendu).Ceny węgla spadają od 6 lat a wiecznie spadać nie mogą. Taką spokojną inwestycją będzie JSW a czarnym koniem będzie NWR jeśli oczywiście przetrwa obecne kłopoty. Pozdrawiam i życzę dalszych ,trafnych decyzji i zarobków na GPW.
  • Re: do ~xc Autor: ~interbudowiec [95.41.217.*]
    Dzięki kolego za odpowiedź 'że Interbud to pułapka. Zgadzam się z tobą ,że jest to spółka wysokiego ryzyka ale uważam jednocześnie ,że po 90 groszy można wejść bo odbicie będzie dynamiczne no chyba ,że jest to rzeczywiście bankrut ale z tego co się dowiadywalem to w dziesiątkękierownictwie firmy mają dobre nastroje i nie myślą o zwijaniu interesu. Prawdopodobnie skupuja już nawet akcje od wystraszonych leszczy. A na JHM uważam ,że 75 groszy to bez problemu cena osiągnie a kto ma cierpliwość to i za 1zł sprzeda.
  • Re: do ~xc Autor: ~xc [217.67.194.*]
    Tym bardziej cie nie rozumiem
    zakładasz na obu spółkach wzrost rzedu 50%
    tylko na jednej jest on fundamentalny a na drugiej czysto spekulacyjny
    równie dobrze mozna w ganta pakować:)
    brak premii za ryzyko zeby wchodzić w padaczke
  • Re: do ~xc Autor: ~klozet [188.252.12.*]
    to zaczynamy jazde
  • Re: do ~xc Autor: ~xc [217.67.194.*]
    gdzie tępaczek jedziesz? żebrac pod ing? buhahaha
[x]
JHMDEV 0,00% 1,76 2019-12-16 01:00:00