• Zysk netto 22% wyzszy od oczekiwan analitykow Autor: ~KI [5.172.252.*]
    Krotkie podsumowanie wynikow:
    - Przychody w ciaglym trendzie wzrostowym
    - Wysoka na tle konkurencji efektywnosc kosztowa - Marze duzo wyzsze niz w ociezalym Kruku
    - Zysk netto 33 mln vs. 27 prognozowanych przez Noble i Investors
    - Ustabilizowane wyniki w ujeciu kwartalnym - prawdopodobnie przez zroznicowany model windykacyjny
    - Udana ekspansja zagraniczna na Rumunie ktora jest rozwinietym rynkiem windykacyjnym - Krukowi w Czechach tak dobrze chyba nie idzie
    - Planowane zwiekszenie udzialu w rynku w Bulgarii i Rosji - musza byc zadowoleni z obecnych wynikow skoro chca tam wiecej inwestowac
    - Agio Funds blisko wspolpracujacy z KI objal juz ponad 10% udzialow czyli Zarzadzajacy wierza w te spolke znajac ja od podszewki
    - Pozytywna rekomendacja BESI na 28 zl wydana niedawno
  • Re: Zysk netto 22% wyzszy od oczekiwan analitykow Autor: ~v-insest [89.228.10.*]
    Witam,
    rzeczywiście zysk netto może tutaj być zaskoczeniem.
    Tutaj zacznie się dopiero pikowanie kursu jak ogłoszą wyniki działań w Rosji.
    Widzę spokojny zasięg na 25 zł w perspektywie miesięcznej.
  • Re: Zysk netto 22% wyzszy od oczekiwan analitykow Autor: ~KI [217.97.163.*]
    Nie obawiałbym się Rosji - zainwestowali tam na razie kilka milionów więc efekty ewentualnych spadków w przychodach były tak samo znikome w danych za pierwszy kwartał 2014 jak będą w następnych kwartałach.

Dla mnie ten zysk nie jest zaskoczeniem. Spółka świetnie ustabilizowała wyniki budując wysoką efektywność operacyjną co widać po marżach. Analitycy po prostu zapomnieli ostatnio o KI i nie wydawali raportów albo obawiali się spadku wyników i nie wiedzieli co napisać. Myślę, że wyniki z ostatnich 5-6 kwartałów świetnie pokazują, że KI jest dobrze zarządzaną i przynoszącą fajne wyniki spółką więc niedługo powinny pojawić się kolejne po BESI rekomendacje i w końcu kurs się ruszy.
  • Re: Zysk netto 22% wyzszy od oczekiwan analitykow Autor: ~vito [178.159.171.*]
    nie da się ukryć że to bardzo dobra spółka - oberwować warto
  • Re: Zysk netto 22% wyzszy od oczekiwan analitykow Autor: ~kupujący [89.231.2.*]
    Czy ktoś ma jakieś wieści co do przewidywanych wyników za kwartał?
  • Re: Zysk netto 22% wyzszy od oczekiwan analitykow Autor: ~wujoT [78.131.193.*]
    Dziś wszystko zostanie odkryte !
  • Re: Zysk netto 22% wyzszy od oczekiwan analitykow Autor: ~Olek [178.159.171.*]
    ja bym tego nie tykał, tam gdzie fundusze tam się nie zarobi
[x]
KREDYTIN 1,76% 17,35 2025-03-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.