Ta polityka dywidendowa oznacza koniec marzeń o GPW, a NC to wegetacja nic więcej. Dywidenda tylko zniechęciła mnie do tej spółki bo cieżko będzie o lepszą wycenę na tym rynku. Dzięki dywidendzie zarobiłem prawie 20%. Może odkupię ale warunek to dobre wyniki za II kw. jak słabe to koniec zainteresowania tą spółką z mojej strony. Szkoda że są te dywidendy bo czułem że to może być fajny długoterminowy temat.
No i mamy odpowiedź po NWZA ... ciekawie to wygląda (New Frontier Group, w której skład wchodzi NF Polska p. Bartosza). Z tego co widzę, to mamy wyjaśnienie, gdzie podziały się akcje sprzedane przez Kalmar.... coś tam (chyba, że aż takie literówki zrobili w komunikacie i przyślą sprostowanie ;)
Reasumując, całość zabiegu ma celu rozwój rozwinięcie firmy, a nie drenaż, to jest to znakomite info dla nas (mam jedno zastrzeżenie i obawy co do przesłanych wczoraj komunikatów, a dokładnie osób - ale mam nadzieje, że nie uzasadnione ;).
ale nie przesadzałbym, nie teraz, ważne aby iść z trendem nie walczyć z nim, jak mówi Paweł Juś, zresztą mam jego nową AT i mam nadzieję że sprawdzi się jak wcześniejsze
S4E ładnie odbija , a co do tego Jusia to nie wiem czy miał ten koleś jakąś realną akcję na rachunku maklerskim i czy wie czym jest inwestowanie Po jego blogu wnioskuję że to kolejny producent analiz, wkresów, soscjotechnik i marketingowiec.
Nic nie pisze o swoich stopach wrotu z poszczególnych lat , zatem wiarygodność inwestorslka zerowa. No ale jak widać każdy orze jak może ...