Jak w temacie: mogłyby już notowania Prologu się do nas uśmiechnąć. Chciałbym, żeby spółka podała informację o tym, jak wygląda sytuacja z publicznym składem podatkowym.
jeśli to są typowe spradki to koniec spadków bedziesz miał w przedziale 3-4 zeta
ale być może to wychodzi ktoś chciwy kto zapomniał wyjść przed dywidenda
Chciwi to raczej sprzedali przed dywidendą, ale teraz ci sami wstrzymują się z zakupem, powodując te spadki. To czysta gra, nie mająca nic wspólnego z jakością firmy, do której ten kurs jest z dnia na dzień coraz bardziej nieadekwatny.
skończyło się na +12,24%. Trochę się zagapiłam , bo liczyłam , że dokupie około 7 , jak w zeszłym roku . Ale 8,80 nie wydaje się wygórowaną ceną. C/Z = 4,4
Właśnie zerknąłem. Faktycznie dobry dzień był wczoraj. Mam nadzieję, że teraz już będzie wszystko wracać do normy, bo kurs tej spółki koło 8 złotych to jest kpina ze zdrowego rozsądku.
Jak tak robią wszyscy, to ja się nie dziwię, dlaczego ten kurs tak skacze ;)
Inna sprawa, że spółka, która gwarantuje dobrą dywidendę, pewny obrót, a do tego ma genialne wręcz wyniki finansowe powinna być jeszcze bardziej oblegana na NC. Ze świecą szukać takiej spółki na alternatywnym parkiecie jak Prolog!
Panie i Panowie samozwańczy prezes ogłosił koniec spadków (o, tutaj www.bankier.pl/forum/temat_stwierdzam-iz-dolek-za-nami,15034203.html), więc cieszmy się, radujmy i obserwujmy powrót kursu akcji na należne jej miejsce: 15 złotych :)