Planowane jest przejęcie przedsiębiorstwa z branży elektromontażowej.
http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/603534,centurion-finance-sa-rozpoczecie-negocjacji-i-podpisanie-listu-intencyjnego
Odbiło się wczoraj na dobre od 0,21, dziś ciągle jest wyżej. Myślę, że wróci na wczorajszy poziom z zamknięcia.
Spółce brakuje zainteresowania i płynności.
Myślę, że po podaniu informacji - konkretów, o przejęciu to się zmieni i ze względu na stosunkowo niski free float kilka poważnych zleceń kupna wywinduje kurs do wartości o jakiej nawet nie będę pisał, bo wydaje się nierealna obecnie.
Centurion jest przecież spółką inwestycyjną, działającą w segmencie Private Equity i Venture Capital w Polsce oraz poza granicami kraju. Strategia takich podmiotów zakłada inwestowanie środków w aktywa, które pozwolą na generowanie zysków netto oraz zwiększanie kapitału.
Po 2013r., który był strasznie nudny nadszedł czas na powroty do świetności z 2012, czyli z początków działalności. Po zapłaceniu frycowego coś na nowo powinno się zacząć dziać w Centurionie.
Pozdrawiam cierpliwych i mądrych Inwestorów.
B l a c k
opychają papaier i podpierają sie debilnymi analizami , kto liznął giełdy odrobinę to wie ze takie kreski można sobie w d..pe wsadzić.
nie ma zainteresowania akcjami , kursem, spólka , tu niebawem 20gr i nizej , mozna kupic po 17 gr i sprzedać po 20 dla chetnych
Nie można spółki, która generuje zysk netto na poziomie 1,33 mln zł oraz posiada kapitał własny 1,58 mln zł i dostaje kredyty, kupuje i sprzedaje akcje, chce sfinalizować przejęcie nazywać Bankrutem.
Ponadto raport za 2013 akcje wycenia księgowo na 0,31zł/1szt.
Zastanawiam się tylko kiedy to odbije, w końcu gry komputerowe i wakacje wyraźnie korelują wpływając na sprzedaż..
Wakacje.. Czas wolny.. Dzieci i młodzież.. Brak szkoły.. Komputery.. Gry.. Wzmożona sprzedaż.. Większe zyski Centuriona.. Lepsze wyniki.. Wyższa Cena Akcji..
Taki to mniej więcej łańcuch zależności bym widział :)
Jakie gry? Chyba nie znasz tej spółki. To dawny Stergames produkował "karaoke", a nie Centurion, który po zmianie właścicielskiej, nazwy, również zmienił profil działalności. Nie tworzy gier komputerowych ani ich nie sprzedaje bo ich po prostu nie ma. Nie wprowadzaj akcjonariuszy w błąd. Spółka miała na celu inwestowanie w akcje spółek /kupować,sprzedawać/ ale to też jej nie idzie bo drożej kupuje jak sprzedaje. Czyli inwestycje przynoszą straty. Zalecam ostrożność drobnym akcjonariuszom już posiadającym akcje jak również zamierzających zakupić je.
Nie napisałem że centurion produkuje i sprzedaje gry. Właśnie ze względu na korelacje ze stergames Można sie spodziewać inwestycji centurion w ten sektor rynku. Chodzilo mi właśnie o kupno i sprzedaż akcji spółek komputerowych przez centurion. Pozdrawiam i dzięki za wpis. Teraz już chyba jest jasny mój tok rozumowania:)
Ja nie krzyczę tylko zwracam uwagę na Twój wpis sugerujący, że spółka zarobi i cena ich akcji przez to wzrośnie bo dzieci i młodzież za moment rozpoczną wakacje poprzez rozpowszechnianie "jakichś" gier tylko nie wiem jakich bo ta spółka NIC nie robi poza emisjami serii D i E wcześniej niezrealizowanymi z uchwał z WZA z kwietnia 2013 potem potwierdzonymi w uchwale z ZWZ z września 2013. Ale nie doszło do realizacji tamtych emisji bo zarządowi nie chciało sporządzić się prospektu emisyjnego jaki wymagała GPW i potwierdziła KNF. Ludzie stracili po odcięciu PP w IV 2013 i do dnia dzisiejszego widnieją na kontach w DM niezrealizowane PP, natomiast teraz 18.06.14 spółka chce uchwalić emisję tych samych serii / anulując poprzednie uchwały / i wyemitować łącznie do 146,9 mln szt.akcji serii D i E. Czy to jest normalne, że spółka bez działalności operacyjnej przy obecnej ilości 5,1 mln szt. emituje blisko 30-krotnie więcej akcji? Spółkę należy traktować wyłącznie czysto spekulacyjnie.
Po co tyle emocji. Pożyjemy, zobaczymy. Właśnie takie spółki, określone przez wielu jako czysto spekulacyjne dają często najwięcej zarobić. Szczególnie jeśli cena za akcję jest w groszach. Każdy ma swój rozum i robi jak chce. Ja piszę co myślę. Chyba po to służy to forum. Nikomu nie każę kupować nikomu też nie zalecam sprzedaży:) Pozdrawiam. B l a c k