• Cierpliwość cechą giełdowego sukcesu. Autor: ~B l a c k [83.28.80.*]
    Centurion jest w mocnym trendzie wzrostowym.

Planowane jest przejęcie przedsiębiorstwa z branży elektromontażowej.
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/603534,centurion-finance-sa-rozpoczecie-negocjacji-i-podpisanie-listu-intencyjnego

Odbiło się wczoraj na dobre od 0,21, dziś ciągle jest wyżej. Myślę, że wróci na wczorajszy poziom z zamknięcia.

Spółce brakuje zainteresowania i płynności.
    Myślę, że po podaniu informacji - konkretów, o przejęciu to się zmieni i ze względu na stosunkowo niski free float kilka poważnych zleceń kupna wywinduje kurs do wartości o jakiej nawet nie będę pisał, bo wydaje się nierealna obecnie.

Centurion jest przecież spółką inwestycyjną, działającą w segmencie Private Equity i Venture Capital w Polsce oraz poza granicami kraju. Strategia takich podmiotów zakłada inwestowanie środków w aktywa, które pozwolą na generowanie zysków netto oraz zwiększanie kapitału.

Po 2013r., który był strasznie nudny nadszedł czas na powroty do świetności z 2012, czyli z początków działalności. Po zapłaceniu frycowego coś na nowo powinno się zacząć dziać w Centurionie.

Pozdrawiam cierpliwych i mądrych Inwestorów.
    B l a c k
  • Re: Cierpliwość cechą giełdowego sukcesu. Autor: ~bazyli [83.14.13.*]
    opychają papaier i podpierają sie debilnymi analizami , kto liznął giełdy odrobinę to wie ze takie kreski można sobie w d..pe wsadzić.
    nie ma zainteresowania akcjami , kursem, spólka , tu niebawem 20gr i nizej , mozna kupic po 17 gr i sprzedać po 20 dla chetnych
  • Re: Cierpliwość cechą giełdowego sukcesu. Autor: ~wujekchujek [185.4.215.*]
    ty black po ile wisisz heeheheh po 40 gr czu po 1 zł na centurionie, zero popytu , sami sobie rzucają , kupuja itp , ale was powiesili
  • Re: Cierpliwość cechą giełdowego sukcesu. Autor: ~bel [213.195.142.*]
    to niech leci odkupimy duzo taniel.
  • spółka to BANKRUT bez majątku z paroma drobnymi cwaniaczkami na akcjach Autor: ~allach [89.76.82.*]
    szukają FRAJERÓW do odkupu jak na weedo i innych śmieciach :-)
  • Hmm.. Bankrut??? Chyba nie.. Autor: b_l_a_c_k [95.49.20.*]
    Nie można spółki, która generuje zysk netto na poziomie 1,33 mln zł oraz posiada kapitał własny 1,58 mln zł i dostaje kredyty, kupuje i sprzedaje akcje, chce sfinalizować przejęcie nazywać Bankrutem.

Ponadto raport za 2013 akcje wycenia księgowo na 0,31zł/1szt.

Zastanawiam się tylko kiedy to odbije, w końcu gry komputerowe i wakacje wyraźnie korelują wpływając na sprzedaż..

Wakacje.. Czas wolny.. Dzieci i młodzież.. Brak szkoły.. Komputery.. Gry.. Wzmożona sprzedaż.. Większe zyski Centuriona.. Lepsze wyniki.. Wyższa Cena Akcji..

Taki to mniej więcej łańcuch zależności bym widział :)

Dobrego piątku.
    Pozdrawiam.

B l a c k
  • Re: Hmm.. Bankrut??? Chyba nie.. Autor: ~zdenerwowany [31.42.0.*]
    Jakie gry?
    Chyba nie znasz tej spółki. To dawny Stergames produkował "karaoke", a nie Centurion, który po zmianie właścicielskiej, nazwy, również zmienił profil działalności.
    Nie tworzy gier komputerowych ani ich nie sprzedaje bo ich po prostu nie ma.
    Nie wprowadzaj akcjonariuszy w błąd. Spółka miała na celu inwestowanie w akcje spółek /kupować,sprzedawać/ ale to też jej nie idzie bo drożej kupuje jak sprzedaje. Czyli inwestycje przynoszą straty. Zalecam ostrożność drobnym akcjonariuszom już posiadającym akcje jak również zamierzających zakupić je.
  • Re: Cierpliwość cechą giełdowego sukcesu. Autor: ~black [77.46.48.*]
    Nie napisałem że centurion produkuje i sprzedaje gry.
    Właśnie ze względu na korelacje ze stergames
    Można sie spodziewać inwestycji centurion w ten sektor rynku.
    Chodzilo mi właśnie o kupno i sprzedaż akcji spółek komputerowych przez centurion.
    Pozdrawiam i dzięki za wpis.
    Teraz już chyba jest jasny mój tok rozumowania:)
  • Re: Cierpliwość cechą giełdowego sukcesu. Autor: ~black [77.46.48.*]
    Zresztą pierwszy mój post w tym wątku wyraźnie opisuje profil działalności centuriona.
    Trzeba czytać uważnie a potem krzyczeć:)
  • Re: Cierpliwość cechą giełdowego sukcesu. Autor: ~zdenerwowany [31.42.0.*]
    Ja nie krzyczę tylko zwracam uwagę na Twój wpis sugerujący, że spółka zarobi i cena ich akcji przez to wzrośnie bo dzieci i młodzież za moment rozpoczną wakacje poprzez rozpowszechnianie "jakichś" gier tylko nie wiem jakich bo ta spółka NIC nie robi poza emisjami serii D i E wcześniej niezrealizowanymi z uchwał z WZA z kwietnia 2013 potem potwierdzonymi w uchwale z ZWZ z września 2013. Ale nie doszło do realizacji tamtych emisji bo zarządowi nie chciało sporządzić się prospektu emisyjnego jaki wymagała GPW i potwierdziła KNF. Ludzie stracili po odcięciu PP w IV 2013 i do dnia dzisiejszego widnieją na kontach w DM niezrealizowane PP, natomiast teraz 18.06.14 spółka chce uchwalić emisję tych samych serii / anulując poprzednie uchwały / i wyemitować łącznie do 146,9 mln szt.akcji serii D i E. Czy to jest normalne, że spółka bez działalności operacyjnej przy obecnej ilości 5,1 mln szt. emituje blisko 30-krotnie więcej akcji?
    Spółkę należy traktować wyłącznie czysto spekulacyjnie.
  • Re: Cierpliwość cechą giełdowego sukcesu. Autor: ~Black [77.46.48.*]
    Po co tyle emocji.
    Pożyjemy, zobaczymy.
    Właśnie takie spółki, określone przez wielu jako czysto spekulacyjne
    dają często najwięcej zarobić.
    Szczególnie jeśli cena za akcję jest w groszach.
    Każdy ma swój rozum i robi jak chce.
    Ja piszę co myślę.
    Chyba po to służy to forum.
    Nikomu nie każę kupować nikomu też nie zalecam sprzedaży:)
    Pozdrawiam.
    B l a c k
  • Re: Cierpliwość cechą giełdowego sukcesu. Autor: ~b_l_a_c_k [95.49.25.*]
    Cierpliwość.. cierpliwość i jeszcze raz..
    cierpliwość.

Jak widać nie ma sztucznego zbijania kursu Centuriona.
    W środę walne..

Gdyby miało obfitować w degradujące uchwały to kurs nie byłby dziś na poziomie 0,28-0,3, a 0,18-0,2.

Wnioski każdy niech sobie wyciągnie sam.

Ja dokupiłem :D
[x]
CENTURION 0,93% 2,16 2025-10-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.