• dywidenda Autor: ~kupuję [46.238.65.*]
    Czy w tej spółce jest jakiś haczyk. Przecież dają 2 zł dywidendy przy kursie 13 zł - tylko kupować. ???
  • Re: dywidenda Autor: ~sęp [93.105.221.*]
    okey , kupie 1 tyś na 18 czerwca muszę mieć, a 19 czerwca odcięcie . Zgadza się ????
  • Re: dywidenda Autor: ~RAD [89.64.219.*]
    TEZ TAK KIEDYS MYSLALEM
    A MYSLALES O POWTARZALNOSCI
    ZA ROK MOZE NIE BYC JUZ DYWIDENDY, A KURS WROCI ZPOWROTEM NA 5 ZETA
    KUPISZ ZA 13 DOSTANIESZ NETTO 1,6
    I STRACISZ 6, 4 ZETA I NIGDY Z TEGO NIE WYJDZIESZ
    PS TO TYLKO TAKI SCENARIUSZ ALE CALKIEM MOZLIWY
    SPOLKANIE NALEZY DO KATEGORII WYDMUSZE Z NC WIEC SIE NIE OBAWIAJ ALE ROZWAZ RYZYKO POZDRAWIAM
    PS S4E MA MALE SZANSE NA DUZY ROZWOJ , ZOBACZ KURS PGS TERAZ PLACI DYWIDENDY TYLEILE WCZESNIEJ JEJ AKCJE KOSZTOWAL;Y A KOSZTUJE KILKANASCIE RAZZY WIECEJ
  • Re: dywidenda Autor: milion_dolars [188.123.203.*]
    W tej spółce jest duży haczyk

To spółka dla długoterminowych, bo jak kupisz to potem długo możesz nie wyjść , choć jak zauważył miszcz płynność jakby się nieco poprawiła.

Ja mam S4E od 2009 roku i jak teraz dostanę kolejną dywidendę (to będzie trzecia) środki jakie przeznaczyłem na zakup S4E zostaną mi zwrócone w postaci dywidend. Teraz ta spółka może nawet zbankrutować, mimo to jakoś tam wyjdę na swoim, ale trzymam ją już 5 lat ...

Niewielu inwestorów ma te akcje , a o spółce jest bardzo cicho, amatorzy szybkiego zysku przeważnie po zakupach zaraz oddają te akcje siejąc lament tu i na innych forach ...

Jeżeli ja miałbym teraz wchodzić w S4E to z perspektywą min 3-4 lata, albo wykorzystałbym jakiś szczyt cyklu koniunkturalnego którego na GPW jeszcze nie widać ...

pozdr.
  • Re: dywidenda Autor: ~miszcz [89.230.69.*]
    To ja "załapałem" się jak na razie na 2 dywidendy, choć akcje trzymam od początku 2010 roku i sukcesywnie powiększam ich stan posiadania.
    Tak jak Million_dolars napisał - akcje typowo na dłuższy horyzont inwestycyjny, ponieważ szukanie szybkiego zysku przy takiej płynności jest mocno ryzykowne.

Ciekawi mnie dzisiejszy komunikat o sprzedaży akcji - dlaczego akurat dzisiaj jest publikowany, a nie przed podaniem wysokości dywidendy, a dodatkowo prawie miesiąc po dokonanych transakcjach (http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/reports/espi/view/265385). Zapewne są ku temu wymogi informacyjne (choć nie do końca jestem przekonany), jednak jak dobrze pamiętam był kiedyś podobny komunikat przesłany w opóźnionym mocno tonie bo rocznym przez p. Mamoń i również sprzedaż ;) - o proszę znalazłem (http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/reports/espi/view/189192).
    Zupełnie nie rozumiem tego, tym bardziej, że po roku czasu p. Mamoń, będąca członkiem zarządu ds finansowych przesyła informację o transakcjach dokonanych za pomocą rachunku maklerskiego w DM. Po co?
[x]
S4E -2,46% 39,60 2025-10-24 15:48:17
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.