uważam że większą jasność będziemy mieli po wynikach za 2 kwartał... to że spółka tego nie ogłasza teraz - może oznaczać (kolejność przypadkowa):
1. Spodziewany wzrost kursu akcji pozwalający podnieść je do poziomu niewymagającego resplitu - bo jeśli spółka wykaże w przychodach wpływy za sprzedane obligacje (UWAGA: piszę jeśli, więc proszę nie uważać że naganiam, wglądu w rachunek bankowy Mewy nie mam) w wysokości ponad 33mln - to obstawiam że poziom 60-70 groszy będzie do osiągnięcia bardzo szybko C/WK w tej chwili to zaledwie 0,11 więc bardzo, bardzo nisko.
2. Nie śpieszy się z resplitem - bo w październiku wchodzą nowe poziomy "groszówek" na GPW - na poziomie 1zł więc szykowany jest on na większym poziomie
3. Planowane wyjście z giełdy lub fuzję z inna spółką itp.
Spółka ma czas do końca grudnia na opuszczenie "groszówek", później będzie musiała przedstawić tzw "program naprawczy" albo GPW usunie ją z giełdy... teoretycznie... bo po podniesieniu pułapu do 1zł w groszówkach" znajdzie się lekko licząc 1/3 GPW... wiec samej giełdzie też nie będzie zależało na wycofywaniu spółek z obrotu - bo kapitalizacja samej GPW na tym mocno by ucierpiała
Bardzo pozytywna teza.. Bylo by rewelacyjnie gdyby się sprawdziło. Jak na ta spółkę bardzo duzo mam tego papieru zaszalalem. Na mewie zarobilem wieloktotnie liczne ze i tym razem mnie nie zawiedzie. Pozdrowienia dla wytrwalych