• czy tu bedzie skalenie ? Autor: ~xxx [82.33.246.*]
    jak na msx I idm ? kiedy podadza jakies info ...
  • Re: czy tu bedzie skalenie ? Autor: ~Rafał [77.65.30.*]
    uważam że większą jasność będziemy mieli po wynikach za 2 kwartał... to że spółka tego nie ogłasza teraz - może oznaczać (kolejność przypadkowa):

1. Spodziewany wzrost kursu akcji pozwalający podnieść je do poziomu niewymagającego resplitu - bo jeśli spółka wykaże w przychodach wpływy za sprzedane obligacje (UWAGA: piszę jeśli, więc proszę nie uważać że naganiam, wglądu w rachunek bankowy Mewy nie mam) w wysokości ponad 33mln - to obstawiam że poziom 60-70 groszy będzie do osiągnięcia bardzo szybko C/WK w tej chwili to zaledwie 0,11 więc bardzo, bardzo nisko.

2. Nie śpieszy się z resplitem - bo w październiku wchodzą nowe poziomy "groszówek" na GPW - na poziomie 1zł więc szykowany jest on na większym poziomie

3. Planowane wyjście z giełdy lub fuzję z inna spółką itp.

Spółka ma czas do końca grudnia na opuszczenie "groszówek", później będzie musiała przedstawić tzw "program naprawczy" albo GPW usunie ją z giełdy... teoretycznie... bo po podniesieniu pułapu do 1zł w groszówkach" znajdzie się lekko licząc 1/3 GPW... wiec samej giełdzie też nie będzie zależało na wycofywaniu spółek z obrotu - bo kapitalizacja samej GPW na tym mocno by ucierpiała
  • Re: czy tu bedzie skalenie ? Autor: ~Aronia [77.252.90.*]
    Bardzo pozytywna teza.. Bylo by rewelacyjnie gdyby się sprawdziło. Jak na ta spółkę bardzo duzo mam tego papieru zaszalalem. Na mewie zarobilem wieloktotnie liczne ze i tym razem mnie nie zawiedzie. Pozdrowienia dla wytrwalych
[x]
POLYMETAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.