• nie mam zaufania do TFO Autor: ~efbiaj [83.24.134.*]
    Tak się składa, że nie mam zaufania do spółki, w której jedna ręka kontroluje ponad połowę kapitału. W polityce kończy się to dyktaturą.
  • Re: nie mam zaufania do TFO Autor: ~Tomek [91.212.223.*]
    wiec nie interesuj sie społka...idz na społke gdzie bedziesz mial zaufanie
  • Re: nie mam zaufania do TFO Autor: ~efbiaj [83.24.134.*]
    Tomaszu, widzę, że służba nie drużba, odpowiedź błyskawiczna. Powiedz mi proszę, co sądzisz o spółkach w których połowa kapitału leży w jednym sejfie, a klucz jest w jedynej słusznej dłoni.
  • Re: nie mam zaufania do TFO Autor: ~Tomek [91.212.223.*]
    widzisz....patrze troche inaczej na giełde i przedewszystkim szukam okazji zeby zarobic i wlasnie to czynie zwiekszajac wartosc swoich akcji :) moze masz racje to co napisales ale ogolnie mam to gdzies:) powodzenia
  • Re: nie mam zaufania do TFO Autor: ~jacky2 [158.75.38.*]
    ale chłop ma racje....nie ufasz...spadaj...nie rozumiem po co takie wpisy....
  • Re: nie mam zaufania do TFO Autor: ~efbiaj [83.9.141.*]
    Po prostu, tak jak miedzy kulturalnymi ludźmi, Główny powinien się podzielić, na przykład z jakimś funduszem, a nie tak samemu...
  • Re: nie mam zaufania do TFO Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Jeszcze jakiś fundusz musiałby chcieć te akcje w takiej ilości i w takiej cenie . Wczoraj to mnie ten skup trochę ucieszył zwłaszcza widełki cenowe są niezłe , ale dzisiaj jestem mniej optymistyczny ,ponieważ spółka kupując tyle akcji wyda dużo pieniędzy na zupełnie niepotrzebną rzecz nawet jeśli kupi po najniższej możliwej cenie z uchwały . Być może główny akcjonariusz właśnie tylko w ten sposób będzie zwiększał zaangażowanie w spółce- pieniędzmi spółki . Według mnie trochę szkoda pieniędzy lepiej spłacać kredyty . To jest tylko mój punkt widzenia . Pozdrawiam .
  • Re: nie mam zaufania do TFO Autor: ~Piotr [46.171.61.*]
    niezupełnie tak jest. Umorzenie może i z reguły jest pozytywną rzeczą. Spółka musi mieć tylko wystarczająco dużo kapitału. Tu jeszcze nie mamy takiej sytuacji, ale... to się może zmienić. Może są pewni wysokiej rentowności w kolejnych latach, albo może sprzedana zostanie nieruchomość inwestycyjna. Prawdopodobnie jakiś też z tym związany jakiś. Np. przygotowanie na wejście inwestora. Właściciel zapewne nie chce utracić kontroli nad spółką. Pamiętajcie, że akurat ta spółka potrzebuje zmniejszenia FF. No i ostatnia rzecz: umorzenie = większy zysk na akcje. Służy interesom akcjonariuszy.
  • Re: nie mam zaufania do TFO Autor: ~kiebi [83.17.71.*]
    czasami jest tak że spółka nie powinna spłacać zadłużenia, gdyż je wartość wtedy spada. Zgodnie z metodami wyceny spółek każda z branż ma ustalonyśredni poziom zadłużenia który powoduje że spółka jest wyżej wyceniana, np. dzięki zadłużniu spada WACC, czyli średni ważony koszt kapitału. Więc aby podnieść wartość nie powino się spłacać zadłużenia tylko inwestować, wypłacać dywidende lub skupować akcje własne. Osoby które się tym zajmują wiedzą dokładnie o co mi chodzi
  • Re: nie mam zaufania do TFO Autor: ~jajco [87.99.14.*]
    Co do skup to nie wiem czy się wyglupiacie czy z powagą tu piszecie??? !!! Mogą a nie muszą kupić!!! ceny i widełki to sobie mogą pisać!!! To info jest aby spółka była rozpoznawalna, zana, wiarygodna - budowanie wizerunku to tez postrzeganie na rynku. Uwierzcie mi oni już mają większość akcji posortowanych po kontach. Módlmy się aby nie było wezwania!!! Ale mam nadzieje, ze wiedzą o tym ze zarobią krocie więcej jeżeli tego nie zrobią!!!
    Pozdro
  • Re: nie mam zaufania do TFO Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Według mnie spółka jak najszybciej powinna spłacać zadłużenie z prostego powodu , ta firma działa na rynku elektroniki użytkowej , który to rynek ulega pewnej modzie . Dzisiaj spółka wstrzeliła się w produkty , które są na topie , ale moda kiedyś przeminie pojawią się inne zabawki , ale wtedy firma może zostać ze starym towarem , który nagle przestał się sprzedawać i nagle nie ma ani pieniędzy bo poszły na skup akcji własnych , ani towaru który można sprzedać z zyskiem . Reasumując tłuste lata powinny być wykorzystywane do zmniejszania zadłużenia , a nie zwiększania .To takie tylko moje rozważania .
  • Re: nie mam zaufania do TFO Autor: ~jajco [87.99.14.*]
    Skoro w play juz nie mozna zakupić towaru wiec mają nad tym kontrolę, teraz to play czeka na towar!!! Zgadzam się z Tobą - błędem są części do kom tu mogą wtopić!!! proste: coś mi się zjebal... Wole kupić nowe i tyle a nie naprawiać!!!
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.