czy ostatnie wzrosty to fakt skupowania akcji przez grubego? czy gruby dalej bedzie skupywal akcje bez pozwolenia na korekte ktora powinna teraz nadejsc -mam tu na mysli schlodzenie wskaznikow AT takich jak np RSI ktore jest na bardzo wysokim poziomie....czy moze gruby bedzie dalej bral z prawej i jak skonczy kupowac duzo wyzej to wtedy bedzie korekta? podsumowujac z AT wychodzi teraz ze bedzie korekta a oczywiscie z AF cena jest dalej atrakcyjna do zakupu.....co sadzicie?
Zobacz jak zmieniła się sytuacja w spółce. Dostają się do ogromnych kontraktów wcześniej Biedronka teraz Play a później Tesco na skale międzynarodową. To rynek wycenia spółkę a nie gruby skupuje. 5,40zł to jeszcze nie czas na sprzedawanie. Do 6,70zł wzrośnie a później jeśli nie pojawi się żadne pozytywne info, np. o wyższej marży kurs będzie opadał do okolic dzisiejszego kursu.
wiesz kolego....fundamentalnie takie 6,70 juz powinno byc po wynikach rocznych i rynek juz dawno powinien docenic spolke. Piszesz ze nie warto sprzedawac po 5,40-ja dobrze o tym wiem.....ale jak wiesz rozni ludzie maja akcje bo jak np wytlumaczyc osoby ktore jeszcze 3 tyg temu sprzedawaly akcje ponizej 4 zeta!!!!!!!!!!!!!!!! ;):):)
Parę miesięcy temu, można było brać akcje po 1,20 - 2zł.
Leżały i nikt ich nie chciał, obroty były marginalne.
Ja dopiero dokupowałem po 2-3zł.
Ale jestem na TFONIE od 2011 ze średnią 4,68.
Niestety pamiętam ten okres, kiedy kurs poleciał z 6 na 5 potem 4 a potem 3zł.
Teraz wraca i mam nadzieję na kolejne lokalne szczyty, korekta zawsze jakaś będzie, nigdy nie ma linii prostej w górę na żadnej spółce.
A kurs akcji jest zawsze taki, jaki ktoś jest w stanie zapłacić za dany walor i to dotyczy każdej spółki na GPW.