ja wczoraj/dziś niespełna 1/3 swojego wolumenu po dluuugim kiszeniu (srednia 5,14) sprzedałem. Kolega Maras sugerowal zeby policzyc koszt kapitalu itd.....wolę tego nie robić bo ledwo pokryło to prowizje DM i symbolicznie zaakcentowalo "wersje dlugoterminowej kipesko oprocentowanej" lokaty ;-))
Ale akurat potrzebowałem kaskę, żeby móc przerzucać na inne spółki, które są już i bedą genialnym strzałem i z mega potencjałem (teraz już lepszym od TFONE). Nie mam niestety innej wolnej gotówki
Pozostałe 2/3 trzymam przynajmniej do 9zł. Bo TFONE to klasa sama w sobie i mam wielki sentyment :))
A! uprzedze zapewne pytanie. Co to za spółki? Zbieram-dobieram-akumuluje akcje: jednej spółki z głównego parkietu - DUDA (tu szacuje wzrosty 70-100%) oraz z NewConnect - społka EZO Recykling (tu szacuje wzrosty min 200-300%, ale większe nei powinny być zaskoczeniem). Razem z TFONE to są/będą trzy perełeczki. Szkoda, że nie mam już więcej kasy :/
do akcjonariusza (skor się wymieniami spostrzeżenimi )
1. TFONE, EZO - faktycznie klasa sama w sobie. nieskazitelne perełki z dalekim horyzontem przed sobą :)
2. DUDA - nie przyglądałem się, ale dzięki za hinta spojrzę może faktycznie kolejna dobra spolka do portfela
w moim topie poza pkt. 1. dodałbym jeszcze INTEGER.